Att göra sin egen mandala inför det nya året

Nu får det ändå räcka med saker som ska fixas oavsett om det varit på jobbet eller privat. Nu tänker jag ha jullov!

MANDALATRADITIONEN

Jag och min ❤-vän S brukade alltid bestämma en dag innan nyårsafton. Fast det var innan hon flyttade och jag gick in i väggen. Hur som helst, traditionen var att göra en egen mandala inför det nya året. Så här gick det till:

När datumet var bestämt började vi samla saker vi tyckte var fina. Det kunde vara vad som helst…. Pärlor, stjärnor, hjärtan, klippt ut ett ord eller en bild från en tidning, grenar, fjädrar, stenar, snäckor, klädnypor, färgpennor om man ville skriva nåt, smågrejer överhuvudtaget…. och LIM OCH SAX! Får icke glömmas!

Vi samlade saker på varsitt håll så ingen av oss visste vad den andra skulle ha med sig 🙄🙄🙄

Så kom den mysiga Mandala-dagen. Vi tände ljus och spred ut alla små samlarsaker på golvet. Vi hade en trädgren, valfri storlek, som vi band ihop med rep till en cirkel.

I cirkeln satte vi utvalt tyg, valfri färg, enfärgat och gjorde typ 4 hål en bit in i tyget. Tog nytt rep och band fast tyget inne i trädgrenen.

Sen började vi det stora arbetet att KÄNNA in var man ville sätta olika saker och vad man ville ha. Om man ville ha saker bara på tyget eller även något skulle hänga ner från grenen….

Jag kan lova er att detta var en process utan dess like 😄😄😄. Vi flyttade runt, placerade ut, bytte ut…. Så fort en grej kändes bra på ett ställe på tyget limmade vi fast den.

Vi fick gärna ta saker av varandra om det inte var nåt jättespeciellt den andra hade köpt.

I den här processen fick vi alltid en svacka men som tur var aldrig samtidigt hahaha. Svackan innebar att man blev tjurig och förtvivlad och ville ge upp.

 

20161225_115607

Detta kallade vi vår alldeles egna års-mandala. Den skulle spegla det kommande året. När den var färdig och vi såg hur den blivit kändes det så himla spännande! Vi tänkte oss cirkeln som ett år så man kunde ju “se” att man hade limmat saker exempelvis på “våren”. Hmm, tänkte vi…undra vad det kommer symbolisera….

I mitten satte vi alltid den finaste saken. Så den var noga vald med störst omsorg, kärlek ❤ & känsla 😍.

Sen hängde vi upp den på väggen. Ja, jag hos mig o hon hos sig då 😄😄😄.

 

20161222_174749

 

Jag vet inte när vi ska ta upp den här traditionen igen. Även om jag kanske både skulle orka o ha lust så kan jag just nu inte tänka mig att göra den med nån annan 🙄. Vi bor inte längre lika nära varandra och våra vardagsliv ser så annorlunda ut idag men inget varar för evigt! Jag längtar till nästa gång när den än blir!

Åh, vad jag älskar Mandala-traditionen med S!!! 💛💛💛 Att bara gå in i en kreativ, magisk eftermiddag/kväll med en massa saker-symboler. Inga tankar, bara gå på känslan & lyssna på hjärtat från det att man börjar samla saker ända till mandalan är färdig ❤😍.

Om det var svårt att hänga med på beskrivningen om hur vi gjorde är det bara att skriva och fråga. Om nån nu blir inspirerad och exalterad 😉…. Det är ju 1 vecka kvar till nyår så man hinner ju fortfarande 😃….

Just det ja, man hänger inte upp den förrän det nya året har kommit. Med andra ord, INTE före 12-slaget men när som helst efter 🙄.

 

DON’T FORGET TO SHINE – THE WORLD NEEDS YOUR LIGHT! 

Kram 🕯

 

meenakshi

One Comment

  1. Pingback: Favorit i repris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *