En symbolhändelse i vardagen

Jag var med om en rolig sak när jag gick hem från jobbet. En sån där symbolsak som man bara vet att man ska lägga märke till. Jag älskar symboler och känslor dom kan framkallar. Det verkar alltid finnas nån aha-upplevelse som jag kan relatera till någon liten del av mitt liv.

Så här gick det till. Jag gick hem från jobbet och precis när jag var bredvid ett träd ramlade det ner ett godiskörsbär precis framför mina fötter.

 

 

Jag tittade upp mot trädet och där flög en massa kråkor. Såklart fanns det inga blad på trädet men känslan var att fåglarna flög runt ett riktigt körsbärsträd & så ramlade ett ner.

När jag kom hem slog jag upp “körsbär” i Växterna språk av Solöga. (Finns även “Djurens språk”…. Mina boktips-inlägg ligger på is, så smidigt nu då att jag fick in två!)

Körsbär: En ny tid är här. Visdom: Det gamla är över. Nu börjar en ny tid för mig. Jag ser mina möjligheter. Jag tar tillvara mina möjligheter och skapar…. (fyll i själv). Jag skapar skönhet i mitt liv. Du har förändrat/förändrats. Nu är rätt tidpunkt för att skapa/bygga upp nåt nytt.

Symboler är häftigt! Ibland, som i det här fallet, bekräftar dom något jag vet att jag gjort på nåt plan. Eller så kan dom berätta nåt som skapar en känsla och den känslan kanske jag kan hitta i nåt sammanhang i mitt liv och förhoppningsvis våga/vilja göra nåt åt, om det är en rädsla-känsla.

Rädsla-känslan behöver inte betyda att jag faktiskt är rädd för något eller någon utan nån liten oro, ångest, ledsenhet, stress som jag faktiskt inte behöver i mitt liv.

Om symbolen framkallar en positiv känsla så är det bara att tacka & ta emot! Jag tolkar det som att jag är på rätt väg, ändrat riktning till nåt bättre….

Symboler finns överallt och man behöver inte leta efter dom. Symboler vill att man ska lägga märke till dom, i vilken form dom än väljer att dyka upp. I drömmar, i låttexter, siffror, en mening i nån bok….

Symboler finns i oändliga former. Ser man dom inte, dyker dom alldeles säkert upp igen. Man kan till slut inte missa en symbol…. (Fast man kanske måste tro lite på att symboler kan betyda nåt annars blir det svårt att hitta vad den vill säga. Man känner ju inte precis efter eller kollar upp nåt man inte vet finns….) Fy, vad jag krånglade till det för mig själv nu kände jag ???…. Glöm det! ??????

Vissa symboler förknippar man med en viss sak, händelse eller person, som exempelvis att någon tänker på en eller ” den här symbolen dyker alltid upp när detta händer i mitt liv”….

Hur som helst, jag kunde ju självklart kollat vad “kråka” betyder men det kändes inte som kråkorna själva grejen så jag hoppade över det. Men om nån annan skulle behöva den betydelsen just bara för att kråkorna finns med i bilden, så kommer den här ?:

 

 

Kråka: Du lär dig nya saker hela tiden och på så sätt öppnas det alltid upp nya möjligheter för dig. Din gåva är att du har förmåga att hämta lärdom ur livets alla faser. En kråka lär sig alltid saker- just det är dess styrka. Genom att hämta lärdom ur allt avgår den alltid som segrare. (“Djurens språk av Solöga)

Hmm… nu när jag tänker efter stämde det visst på en viss grej…. Haha, där ser man!

Vad gäller trädet (som jag inte vet vad det heter) tolkar jag själv så här: Trädet sträcker sina kala grenar mot himlen. Söker efter ljuset och värmen och väntar på att få knoppar som slår ut. Väntar på tillväxt. Trädet vet att väntan & längtan har ett slut och står tålmodigt och väntar. Trädet behöver inte göra så mycket. Behöver inte styra upp & fixa med nåt. Trädet är inte bekymrat eller oroligt för att det inte ska få nya blad. Det vet att allt sker när det är dags…. Processen pågår utan att den syns om man säger så….

 

 

Ah, så bra det känns! Med alla 3 symbolerna tycker jag! ?

Det finns säkert nån som läser som känner igen sig. Det fanns nämligen inte en chans att inlägget skulle handla om nåt annat, så meningen var nog att dela med mig!!! ???

Resten av veckan blir det jobb, läkarbesök, kontaktpersonbesök, ett nytt blogginlägg senast fredag, lördagsnöje vinylmässa, vila, vanligheter, andligheter, läxläsning, spela kort med Romeo, bokrea, reikihealing-dejt… Det får nog räcka!

Kram ??????

 

One thought on “En symbolhändelse i vardagen

  1. Så roligt att du tog upp kråkan eftersom jag har en som besöker mig ganska närgången ?. Har även en räv som hälsa på ganska sent varje kväll men vet inte vad räv säger i boken. Körsbären stämmer också så bra in i mitt liv och trampade faktiskt på ett godis körsbär på Ica för ett tag sedan men jag har ännu inte lärt mig att se alla symboler så jag har inte tänkt på det förrän nu ?. Vad beträffar trädet så väntar jag tålmodigt på att min önskan ska slå in. Tack för detta ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *