Filmer jag gillar som berör något inom mig & Välj ett budskap som känns bra idag

Jag har varit på bio med min vän Evy. Hon heter inte det egentligen. Och hon kallar mig för Tanja. Så kan det bli ibland att det uppkommer nåt namn i samband med nåt skämt eller liknande och så helt plötsligt har man börjat kalla varandra för något helt annat. Nu har det blivit så med Evy att jag tycker det är konstigt när någon säger hennes riktiga namn ???. Men åter till biofilmen….

Skönheten & odjuret. Som jag såg tusen gånger med min dotter när hon var liten. Vi kan nog alla sånger & repliker utantill. Vi laddade upp med popcorn i biosalongen såklart.

Sagor. Jag älskar sagor där det goda övervinner det onda. Eller där dom onda till slut blir snälla och alla blir vänner. Prinsessor och prinsar, fina klänningar och stora slott och sånt där…. “Berättelse-boken” hette det i skolan, den där boken man fick fantisera och skriva ner sagor i. Vi hittade en sån saga i förrådet  jag och min man som jag skrivit…. Jösses vad vi skrattade. Det var nämligen den längsta titel på en saga: “När rosprinsessan Rosa räddades från det hemska skogstrollet Kakis” ??? Vilken fantasi! ??

För övrigt tänkte jag dela med mig av några filmer som berört mig väldigt starkt på olika sätt. Jag tänkte inte skriva vad dom handlar om utan bara försöka förklara känslan.

Filmerna är:

  • A walk to remember
  • Pay it forward (Skicka vidare)
  • Deuce of spades
  • Premonition (Ond aning)

Varför dessa filmer berör mig? Jag känner hur skådespelarna känner, alltså måste det betyda att dom spelar sin roll bra. En påminnelse om att vara sitt sanna jag och tänka på vad man lägger sin energi på. Hur människor bemöter varandra och hur man kan välja att vara. Hur en enda människa kan få någon att vilja vara sitt bästa jag. Att vara uppmärksam och närvarande. Hur allt kan förändras på ett enda ögonblick. Att inte klaga på småsaker för i det stora hela spelar inte dessa nån roll. Att saker alltid sker när det är meningen så varför oroa sig. Livet är här, livet är nu….

När jag sett nån av dessa filmer känner jag mig helt ledsen, glad, åh vad livet är fint, nu ska jag minsann ta tag i olika saker eller vara glad för att jag är jag och inte döma mig själv för nåt varken då, nu eller framåt, varenda andetag är så värdefullt…. ???

När det gäller film är jag en sån där som gillar när det spelas nån fin låt och det är nån fin scen, helst i slowmotion. Vet inte varför men jag fastnar så i det ögonblicket då och önskar att det inte ska ta slut. Kanske dom i filmen känner likadant i en sån scen ????….

Andra filmer som jag tycker om är Titanic & Pearl Harbor. Gillar alltid verklighetsbaserade filmer eller dokumentärer. Två dokumentärer som berör mig starkt fast på ett förtvivlat sätt är The Cove och Blackfish. Jag har bara sett dom en gång och tänker aldrig mer kolla på dom. Skönt att gråta förvisso men att känna sig så förtvivlad så att man går sönder…. ???

Över till nånting trevligare. Jag ångrar nästan att jag nämnde dom två sista. Känslomänniska….

Välj en liten bild 1-3 som du dras till. Scrolla ner och läs dagens Lilla budskap från Orakelboken…. Trevlig helg!

 

 

 

 

 

 

 

Budskap nr 1: Sibyllan har studerat en båglinje; lyssna till din intuition.

Budskap nr 2: Du har slagit två sexor; ödet gynnar dig, grip tillfället.

Budskap nr 3: Du har fått upp drottning i svärd; du måste kanske göra det på egen hand.

 

Kram ??????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *