När man gör rätt och det ändå blir fel

Det finns ju tillfällen och situationer när man är helt sann emot sig själv. När man gör exakt det som känns rätt. När man säger exakt dom ord man vill säga och inte mer. När man står upp för sig själv och sina åsikter på ett bestämt sätt men ändå är ödmjuk och medveten om att alla kanske inte håller med. När man tror att en annan person också ska uppfatta det exakt på det sättet men det inte blir så. Då tänker jag att det är så himla viktigt att man inte tar ansvar för den andres reaktioner.

I det läget tror jag inte det nånsin hjälper att försöka vara ännu mer tydlig och rak. Speciellt inte om situationen brukar upprepa sig likadant med samma person. Det enda som händer är att man själv blir helt slut, förlorar all sin energi, känner sig splittrad och frustrerad för att man inte når fram.

Men man kan inte ta på sig allt ansvar sig. Man kan inte alltid tänka att man själv kan göra bättre. Man kan inte försöka “hjälpa” en annan människa genom att ge bort sin egen energi.

Det enda som räknas är att man är sann emot sig själv. Att inte låta sig påverkas känslomässigt vilket också ger ett fysiskt stresspåslag, utan bara fokusera på att vara sig själv inifrån och ut. Det är svårt men det finns alltid en lösning fast kanske inte på det sättet man tror. Lösningen kan faktiskt vara en helt annan än man tänkt sig. Man behöver bara bestämma sig för att man behöver sin energi själv, att den är värdefull och att man inte längre vill ge bort den hit eller dit. Det är ungefär som att använda pengar på nåt man egentligen inte vill ha. Det gör man ju oftast inte. Så brukar jag tänka när det gäller min energi. Då blir det plötsligt mindre intressant att ge bort den. Dock är det lättare sagt än gjort, speciellt om ens egen energi totalkrockar med någon annans….

När man väl har bestämt sig för det så är det lättare att hitta en lösning. Det är går nästan inte när man är arg, ledsen, besviken, frustrerad, ignorerad osv. När jag väl bestämt mig brukar jag tänka så här: Hur väljer/vill jag göra i fortsättningen för att behålla/spara min egen energi? Svaret brukar komma fort och sen är det “bara att göra det”…. Vilket kan vara lättare sagt än gjort. Det gör inget om man inte lyckas hålla sig till det där man bestämde sig för. Man brukar komma på sig själv och göra annorlunda nästa gång. Man brukar märka rätt fort att man inte gör av med lika mycket energi även om kropp och känslor reagerar likadant av ren vana ett tag. Det är som att t ex sluta röka…. dom där vanereaktionerna försvinner till slut. Ge inte upp på vad det än är om det får dig att må bättre!

Välkommen att välja ett kort mellan 1-3, scrolla ner och läs budskapet du drogs till.

 

 

 

Budskap nr 1: Du får insikt om något som gör att du känner dig otroligt lättad och mer lugn. Du får en lösning på något som gör att du känner dig harmonisk. Du är i en healingprocess av något slag. Insikterna kan komma i form av en dröm som vill säga dig något eller möter du någon som säger nåt som du tar till dig, läser något, hör något…. Var uppmärksam och försök tysta tankarna och bara vara så kommer insikterna till dig lättare. Slappna av och lita på att något löser sig på ett eller annat sätt. 

 

Budskap nr 2: Du väntar på något eller någon men det är inte riktigt dags än. Du får inte svar riktigt än. Glöm inte att lägga undan alla förväntningar och ha ett öppet sinne för det du väntar på kanske inte kommer till dig på det sätt du logiskt sätt tänkt dig. Än så länge ser du inte riktigt vad/vem det är, du kanske inte ens vet vad du väntar på. Det är iallafall något som du längtar efter medvetet eller omedvetet. Men det får du svar på när det är dags. Var sak har sin tid.

 

Budskap nr 3: Det är dags att se framåt. Någon fas i ditt liv är färdig och du behöver varken stanna kvar känslomässigt eller fysiskt. Det kan vara en situation eller en relation. Fundera på vad du vill göra eller säga härnäst för nu har du möjlighet att komma framåt, komma vidare på något plan eller inom något område av ditt liv. Fundera på vad du vill att nästa steg i ditt liv ska vara och våga ta det steget.

Trevlig helg 🌞😍!

 

 

meenakshi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *