Skillnad på tankar & tankar

Ett av mina “största” problem som jag upplever att jag känt så länge jag kan minnas är att det “känns” som jag har två hjärnor. Jag tror också att det är en av flera orsaker till posttraumatisk stress. Ska se om jag kan förklara på ett lätt sätt hur jag menar. Känns som jag ger mig ut på lite djupt vatten här nu…. 🤤🤤🤤

 

Förvirrad de luxe 🤔🤔🤔🙄🙄🙄

Halva hjärnan är den som är logisk och rationell. Det är den som kan planera saker hemma och på jobbet så att allt löser sig. Så att allt synkar och helst att så mycket som möjligt blir gjort. Den här hjärnan vill gärna bli tillfredsställd och har svårt att förstå när JAG inte kan utföra det den vill på grund av att en känsla eller kroppen vill nåt annat. Men det är också den hjärnan som får mig att känna mig stolt när jag löst/klarat av något jobbigt i en relation, situation, jobb osv.

Den andra halvan är som jag uppfattar den helt ologisk. Det är som ett sammelsurium av tusen tankar som kan handla om vad som helst utom vardagsverkligheten. Alltså tvärtemot den andra. Den slutar aldrig och jag förstår mig verkligen inte på den. Jag “hakar på” flera av dessa tankar varje dag och följer dom fram & tillbaka utan att det är nån mening med det. Det slutar alltid med att jag har nån slags lätt ångest för att jag svävat iväg med dom. Den här hjärnan gör mig alltid orolig. Det är som att tankarna drar iväg och till slut har det blivit en känsla som jag inte alls ville ha.

Det är som att halva hjärnan aldrig är tyst. Det här är verkligen inte lätt att förklara känner jag. Och som ett brev på posten tänker den delen: Varför skulle du skriva om det här nu då? Det är ju ändå ingen som fattar vad du menar. Vilket i sin tur leder till att jag börjar ifrågasätta mig själv om jag ska skriva nåt helt annat…. och så hamnar jag liksom i nån slags konflikt med mig själv 😠….

Det skulle onekligen vara väldigt intressant att få svar på vad detta handlar om…. 👀

Den som lever får väl se helt enkelt. Jag ger inte upp hoppet. Jag väntar med spänning på den där aha-upplevelsen vad det gäller min “uppdelade” hjärna 🙄🙄🙄.

Och mitt emellan dessa två hjärnhalvor finns alla känslor, min kropp och min själ….

Det är en balansgång varenda sekund, det är en sak som är säker 😜🤓.

💗Budskap 💗 Indiankort💗

Välj ett kort mellan 1-3. Skrolla ner och läs vad kortet säger idag. Om du har en fråga kan du tänka på den medan du väljer kort.

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Det finns inga svar eller lösningar utanför dig. Du har allt det där inom dig. Men för att leta efter din egen visdom/det du egentligen vet är sant och känns rätt behövs tystnad och stillhet. Det är något speciellt som söker din uppmärksamhet och du kanske både vet och känner vad det är men utan att du kommer vidare/framåt. Det är dags nu. Den förändringen/insikten som behövs kan bara du själv göra/hitta. 

 

Kort nr 2: Ta chansen att sätta ord på dina känslor. Känn dig fri att tycka och tänka och känna precis vad du vill. Uttryck dig på det sätt som känns bäst. Skriv, måla, dansa, sjung, prata med nån, säg det du behöver till nån osv. Gör din röst hörd där det känns viktigt för dig. Var inte rädd, tveka inte. Det är tankar och känslor du behöver uttrycka för att känna dig lättare inuti.

 

Kort nr 3: Det känns som du inte kommer någonstans med något/någon. Det känns som det hela tiden finns två alternativ att välja emellan och båda är bra fast på olika sätt vilket gör det svårt att ta ett beslut/bestämma dig. Kan också känna dig splittrad på något sätt. Du kommer vidare på ett eller annat sätt, lita på det men ha tålamod. Just nu kanske det faktiskt inte går att göra något åt det hela och var sak har sin tid. Du kommer veta när du kan komma vidare/framåt även om det inte känns så nu. 

Kram 🌞 Kram 💗 Kram 😍

 

meenakshi

8 Comments

 1. Hej och Tack för budskap♡
  Jag förstod dig faktiskt och har med lite att tackla med efter min resa av ptsd…
  Tror vi tacklas lite av dessa känslor för att både komma över en mur av jobbiga känslor och för att jobba oss ifrån traumat. Tror det är bra och att du är redo för att komma vidare och jobba dig ifrån det. Stor Kram ♡

  • Tack 💗. Det är skönt att inte vara ensam om att vara som man är & känna som man gör. Det trodde jag förr att jag var och kände mig konstig inuti men vågade aldrig visa det.
   Stor kram & trevlig helg! 🌞🌞🌞💗💗💗

  • Hej.
   Vet inte vad som hände men min tidigare kommentar försvann. Tack, ja känslorna är stora och många, jobbiga och härliga och en del av livet. En dag i taget. Tack själv <3. Kram

 2. Tack för din läggning.. Och det du skrev och delade tror jag många känner igen sig i , inklusive mig… Misstänker att det är egot , och din intunition… Din barndom uppväxt , sociala bakgrund Och hur man blivit bekräftad , sedd och lyssnad på… Som spökar lite , med alla tankar, intryck möten med människor och allt vi blir omedvetet påverkad av som massmedia etc och allt som sker i en värld med massor av oro, som vi riktigt inte kan på verka …..Men vi kan bestämma oss och ta beslut för oss själva vad som känns bra, Och det är rätt mycket… Bra och rätt människor som ger dig något och man pratar samma språk och liknande värderingar… Människor man mår gott av och som kan lyssna och vara ärlig och bryende och utvecklande och gläddjande, och förstårs desamma tillbaka….Kan låta simpelt men så viktigt!! och Kosten , bra så ren som möjligt ,laga maten så vi till stor del vet vad den innehåller.. Motion för din kropp vad du tycker om och vad din kropp klarar, och även insidan som yoga och meditation…Meditation där jag lite börjat och yogan en längre tid och ute i naturen .. Rensar dina tankar och stillar oro, hjälper dig att sålla samla ihop hela dig.. Till klara svar för dig själv… Att börja där är grunden till att stilla ditt sinne…..Kram …..En som varit där du är i många år och till slut mer och mer kommer fram till samma sak. Att detta måste finnas i våra liv.. Och kanske än mer idag eftersom allt går så fort och framåt i våran nuvarande värld….

  • Tack 💗. Ja, jag håller med dig i allt du skriver. Började med Reikihealing för många år sen och det har varit så skönt att ha när det känts som man ramlat rakt ner i en djup avgrund. Även andra verktyg man skaffar sig för att hantera saker är så värdefullt plus insikterna om andra människor men framförallt sig själv. Tummen upp för förändringar för sin hälsa och sitt eget bästa.
   Tack för allt du skrev och för att du läser min blogg.
   Kram 💗😍🌞

 3. “Tro inte på allt du tänker!” är ett bra ordspråk, tycker jag.

  Tack för korten du lägger ut i bloggen!

  Önskar dig en skön avkopplande helg! Kram

  • Tack E-B 😍. Mycket bra ordspråk. Det kan få bli mitt nya motto (ibland många andra) 😉.
   Önskar dig också en fantastisk helg! Kram 💗🍃🍁🌞

  • E-B <3 Tack! Det kanske borde bli mitt nya motto :). Jag önskar dig också en skön helg. Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *