Närvaro

I går eftermiddag brann trädtopparna sådär fint så man nästan slutar andas. En rosa-lila-orange solnedgång helt enkelt. Tyvärr körde jag bil så jag kunde inte stanna och ta ett kort. Å andra sidan är jag inte nån mästerfotograf så hade nog ändå inte lyckats återskapa känslan i ett foto.

Hur som helst, vissa saker gör en verkligen andlös. Man stannar liksom upp och allt annat runtomkring går som i slowmotion, försvinner, suddas ut. Det kan ju vara precis vad som helst och säkerligen beror det på vad man har för personlighet och vad man dras till, vad som kan fånga ens uppmärksamhet så att man stannar upp. Helt fantastiskt! 🌞😍🌞😍

När jag hamnar i ett sånt läge med en sån sak vad det än är, så blir jag väldigt närvarande, precis i nuet. Och så lovar jag mig själv när ögonblicket är förbi att jag minsann alltid ska vara så närvarande. Att jag minsann ska öva på det varje dag. Men så glömmer jag bort det där. Känslan försvinner, seglar iväg med vinden….

 

 

För det måste ju finnas fler saker att vara närvarande på än dom där speciella som helt plötsligt dyker upp? Det måste ju gå att öva sig till att vara närvarande i vanligheter också?

För min del är det alla miljarder tankar som tar över blixtsnabbt. Jag hinner liksom inte ens tänka att jag inte ska tänka 🙄🤤. Det är som en motorväg med tankar som dundrar fram och inga av dom är egentligen speciellt viktig. Kanske möjligtvis 1 % och då handlar den oftast om nåt vardagligt beslut…. Men resten då? Resten av alla tankar som bara är en massa överflödig, onödig energi…. 😠

Jag önskar att det fanns ett sätt att stänga av hjärnan. När jag jobbar och har full koll på precis allt jag gör, brinner halva hjärnan av dessa meningslösa tankar. När jag pratar med någon och kommer ihåg allt vi sagt, brinner halva hjärnan av meningslösa tankar…. 🔥🔥🔥

Jag kanske ska skriva en lista på saker jag ska öva på som jag gärna vill bli bättre på. Skriva ner saker är himla bra. Då ser man det klart & tydligt. Och just skrivandet i alla dess former är en av mina närvarande-saker. Tankarna stannar. Slutar. Är tysta.

Det får bli ett mål i helgen helt enkelt, den där listan. Men innan dess……………… 🤗🤗🤗

Välj ett kort mellan 1-3. Gå på känslan och skrolla ner och läs kortets budskap. Det kan stå lite olika saker på kortet men du känner säkerligen vilket som passar in i just ditt liv…. 💙💙💙

 

 

 

 

 

 

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

 

 

 

 

 

 

Tack för mig, trevlig helg! Kram 💖💙💚💛💜

 

meenakshi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *