Att alltid vilja göra sitt bästa för sin egen skull

Ibland händer det att man gör eller säger saker man ångrar och så mår man dåligt för det. I efterhand. Man vill ta tillbaka, göra det hela ogjort, önskar att man hade gjort på ett annat sätt. I efterhand. Och sen inser man att det inte går och då mår man ännu sämre. Kanske man känner skuld och skam, både inför sig själv och någon annan. Kanske man blir rädd att man förstört något som egentligen betyder mycket. Kanske man inte ens kan tänka på det utan att få riktig ångest….  😥😥😥 Hur tråkigt det än är, så är det ju ändå ett bevis på att man faktiskt har ett samvete…. och att man är villig att se sina egna “misstag” och välja att göra annorlunda om samma situation upprepar sig….

Det är viktigt att stå på sig. Det är viktigt att säga vad man tänker & känner. Det handlar mer om hur man gör det. Det kan ju vara svårt när man är så känslomässigt upprörd så att det känns som man håller på att bli galen….

Så har jag känt en del gånger i mitt liv och då har det varit andra personer inblandade. Det är inte alls säkert att dom har uppfattat det på samma sätt som jag men jag har efteråt gått runt med en ångest. Med facit i hand finns det många situationer jag kunde gjort och sagt annorlunda. Inte vet jag om dom andra personerna känner så men min egen del får jag vara så snäll och ta ansvar för tycker jag allt 😣….

Man läser/hör ofta att man måste förlåta sig själv för att kunna släppa något och gå vidare. Det är kanske inte alltid så lätt när man är arg på sig själv MEN det jag kommit fram till är att jag behöver tänka på hur jag vill kunna känna i efterhand. Jag vill kunna säga att jag fick fram exakt det jag ville på ett sätt som känns bra efteråt. Jag vill kunna gå ifrån en sån situation med rak rygg och högt huvud, i alla fall inför mig själv. Och därmed kommer (iallafall för min del) förlåtelsen automatiskt. När jag förstått varför jag agerade som jag gjorde o väljer att göra på ett annat sätt nästa gång samma situation upprepar sig, då har jag på nåt sätt förlåtit mig själv….

Andras reaktioner kan man såklart inte styra över. Man kan vara övertydlig, vänlig men bestämd etc men ändå bli taskigt bemött, ifrågasatt, påhoppad, provocerad. Men den andre har också ett ansvar. Man ska verkligen inte ta på sig vad som helst, endast sin egen del. Vissa grejer ska man helst inte gå på för det kan mycket väl vara så att den andre vet precis vad den ska säga för att man ska gå igång…. 🤔🤔🤔

Vad har man för mänskliga värderingar, moral och etik? Förhoppningsvis har man koll på det och kan agera därefter. Egentligen är det väldigt enkelt, det klassiska gamla ordspråket: Behandla andra som du själv vill bli behandlad, även i en konflikt av något slag. Det betyder nämligen inte att man ska sopa sina egna åsikter och känslor under mattan men hitta ett sätt att agera för sin alldeles egna skull 💖.

Jag frågade mig själv efter en sån situation som inte kändes bra:

  • Hur önskar jag att jag hade gjort istället?

Och det kom jag ju på, så bestämde jag mig för att så ska jag göra nästa gång! (Inte för att man vill ha en “nästa gång” men….) Det är svårt när man är känslomässigt upprörd, när det känns viktigt att säga sitt, när man känner sig orättvist behandlad eller provocerad eller missförstådd….

Sen har jag halkat dit flera gånger men mindre & mindre. Till slut har saker som tidigare gjorde mig upprörd inte lika stor effekt. Jag är inte intresserad. Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag har helt enkelt ingen lust.

Det var väl ungefär det jag tänkte på en dag som denna. Det kändes som jag bara svamlade än hit o dit 🙄😃…. Förhoppningsvis “ser” den som läser exakt det den behöver…. 💜

Dags att välja trevligheter d.v.s ett kort du dras till. Välj mellan kort 1-3, skrolla ner och läs budskapet. Det går bra att tänka på en fråga/ett speciellt område i livet eller kan man bara välja rent allmänt för “just nu”….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Känn dig lugn och lita på att allt är i sin ordning. Det finns inget mer du kan göra, bara slappna av och njuta av något du tycker om. Släpp dom saker du funderar på och ha tillit till att Universum tar hand om det även om det inte blir på det sätt som du tänkt dig. Vissa saker kommer man inte längre med i tanken heller. Ibland blir det till och med bättre när man inte försöker lösa allt själv. Ägna dig åt något som gör dig glad och harmonisk. Det finns säkert massor av saker du tycker om att göra. Tillit & Tålamod.

 

Kort nr 2: Något känns som ett hinder för dig. Kanske är det något/någon utanför eller något inuti dig själv, nån tanke eller känsla som gör att du tror att du inte kommer vidare/framåt med något, tar tag i något. Det finns en annan väg att gå. Det finns ett annat sätt att komma förbi det. Hindret är mindre än du tror och försök att inte fokusera så mycket på det. Det finns fler lösningar och du måste bara komma på vilka och sen är du förbi det där.

 

Kort nr 3: Ta fram ditt inre barn och din kreativa sida. Gör det du känner för, inte vad man “ska, borde & måste”. Var med dom som låter dig vara du. Glöm bort alla måsten för en stund och hur “konstigt” det än känns, gör sånt där som din själ vill. Dansa, sjung, måla, hitta på nåt oväntat för dig själv eller med en vän. Gör vad som helst som du verkligen har lust med.

KRAM 💛💖💛💖

 

 

 

 

 

meenakshi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *