Ilska är lika med eld

Den här veckan säger jag bara🤤! Det har varit en sån där vecka som man bara vill lägga till handlingarna. Snacka om att fredagen är VÄLKOMMEN!!! 💗💗💗

Det som har hänt är att jag varit så himla irriterad och arg på saker som egentligen borde funka. Som inte jag borde behöva styra upp. Det började med en grej och sen blev det ungefär 5 till 😲😲😲.

Det är såna där grejer där andra människor är inblandade, där man själv har en viss del ansvar men inte mer. Om då inte alla i den här kedjan tar sitt ansvar så blir det mer eller mindre kaos. Visst kan man låta det vara och bara vara nöjd med att man själv gjort sin del men när resultatet påverkar hela ens eget liv både på det fysiska, psykiska & materiella planet -så att det blir jag som fått ta konsekvenserna- då kan jag bara inte låta bli att dra igång. Det är den här känslan av att jag MÅSTE styra upp hela skutan om det så är det sist jag gör. Jag blir som en robot som löser och fixar. Jag gillar inte när man ska ha koll på sin egen del men det slutar med att man måste dubbelkolla andra också 😠!

Hur det än är har hela veckan varit sån och ändå är jag på gott humör. Det är ju positivt och lite konstigt kanske. Till och med lite roligt🤓🤓🤓. Man kan ju undra varför det helt plötsligt bara hopar sig av såna här saker i mitt liv, intryckt på en vecka?! Det kanske är nån slags prövning för att jag ska bevisa att jag inte ger upp utan står på mig för det jag känner är rätt?! OCH säger vad jag tycker. Hmm…. kan mycket väl vara så tänker jag. Den där ilskan hjälper en bit på vägen. När saker måste styras upp är det mycket bättre att va lite arg istället för deppig och förtvivlad. Då vet man inte riktigt hur och vad man ska börja med. Ilskan eldar på så det händer lite om man säger så 🔥🔥🔥🔥🔥.

Ilska är eldenergi. Eld kan vara fint och mysigt om den är kontrollerad, exempelvis en brasa. Eld kan förgöra, exempelvis en skogsbrand…. Eld kan vara renande, exempelvis om man eldar upp nåt som man vill bli av med. Det finns som vanligt många olika jämförelser med Symboler! I LOVE IT!

 

Nej, jag har inte låtit ilskan ta över så jag betett mig/sagt saker på ett sätt jag inte kan stå för sen. Däremot har jag varit otroligt bestämd. Hela jag har varit omringad av en energi som utstrålar att det är ingen idé att nån kommer med nåt dåligt argument som inte håller eller en ursäkt som känns meningslös. Typ så…. Känns riktigt bra måste jag säga. Nu är veckan slut och alla saker uppstyrda. Nu får den försvinna bort för evigt!

För övrigt har jag varit på ett julbord. Supergott och jag åt alldeles för mycket. Varför går man och hämtar mat varv nr 2 🤔🤔🤔??? Det har jag undrat varje år faktiskt. Får se om jag kan kontrollera mig själv nästa julbord 😃😃😃….

Har julpyntat helt & hållet samtidigt som jag lyssnade på julmusik. Ju äldre jag blir desto mindre julpynt men det blir ändå mysigt. Sen åker det ner i källaren igen innan nyår. Gillar verkligen mitt julupplägg! 🎅🎅🎅. Tips på fina jullåtar och underbara stämmor: Sanna Nielsen, Sonja Aldén och Shirley Clamp som sjunger ihop…. Så himla fint alltså! 🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

 

Välkommen att välja ett indianbudskap. Idag är det min son som står för kortdragningen :). Med tända ljus och fluffiga täcken sitter vi här i min säng. Han tycker om såna här saker där man ska “känna efter” och dra ett kort. Så nu kör vi på hans drag :)! Välj mellan 1-3, ett kort du dras till. Du kan tänka på en fråga du har om du vill eller bara gå på en skön känsla. Skrolla ner och läs svaret.

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Stå upp för dig själv. Följ ditt hjärta. Följ din intuition. Gör på ditt sätt. Gör på det sätt som känns rätt för dig. Du har din väg att gå och behöver inte följa eller göra som någon annan. Dags att göra det du tänkt på och/eller längtat efter. Vad och hur kan du göra för att ta ett första steg? Du har den energi du väntat på för att börja fokusera och göra nåt konkret.

 

Kort nr 2: Låt fantasin flöda fritt. Föreställ dig saker du längtar efter. Tänk inte att det är omöjligt. Försök fånga känslan av hur det skulle kännas att uppnå eller uppleva nåt du längtar efter och behåll den känslan. När den försvinner kan du alltid gå tillbaka och hitta den igen. Om du drömmer på natten och en dröm påverkar dig känslomässigt är det lika viktigt för den vill isåfall säga dig någonting. Lyssna på dina drömmar, dina längtor och din fantasi.

 

Kort nr 3: Du behöver rensa ut vissa saker för att hitta tillbaka till dig själv och komma i kontakt med ditt ljus, din själ igen. Det kan vara saker som du inte längre har användning för. Det kan vara att byta jobb eller bostad. Det kan vara en relation som inte ger dig något/inte känns bra. Det är någon slags förändring som du behöver göra. Bryta ett mönster, släppa taget för att komma vidare. Lyssna på dina känslor så vet du vad det är. Är känslan bra eller dålig ang. någonting? Det kan vara jobbigt att frigöra sig ifrån nästan vad som helst eftersom vi är vanemänniskor men samtidigt vet du innerst inne att det är nödvändigt för din egen skull.

 

Ses i nästa inlägg om 1 vecka! Kram 💖

 

 

meenakshi

2 Comments

 1. Tänkte “måste titta om du skrivit något idag, för det är ju fredag” och mycket riktigt var det så. Brukar läsa fler bloggar här inne. Mycket inspirerande och intressant!

  Hos mig tittar också tomtarna fram lite här och där. Ett av barnbarnen; lille M, hälsade på nyss, och han tyckte att tomtarna skulle ställas på rad på köksbordet, så där stod dom en stund. Själv älskar jag alla julförberedelser. När Julafton kommer är den också välkommen, men det är inte den som är höjdpunkten.

  Som du beskriver så hopar det sig ibland, och det är en träningssak att bara ta sitt ansvar och inte andras också, om man har med sig en beroende och medberoendeproblematik i sitt bagage.

  Jag känner så starkt för de som inte har julmat, och för de barn som inte får någon julklapp. Om jag kan brukar jag skänka lite.

  Tack till din käre för korten idag. Jag valde nr 2.

  Trevlig helg!

  • Vad mysigt att få litet besök. När jag var liten var jag alltid pirrig inuti o räknade dagarna till julafton. Minns doften av julgranen o maten som lagades.
   Hoppas budskapet kändes bra! Jag valde nr 1 😉. Det stämde visst alldeles perfekt till mig och det jag skrivit om.
   Hoppas du kikar in nästa fredag igen.Kram 😍😍😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *