Reikihealingens väg in i mitt liv

Jag testade Reikiheling hos min vän E-B första gången nån gång i början på 2000-talet och jag blev helt förälskad i den sköna värmen och avslappningen jag kände i hela kroppen. Att ligga på en bänk och vara helt inbäddad i filtar och bara få vara. Det här måste jag lära mig, tänkte jag. Annars blir det dyrt om jag ska gå till henne varenda dag 😃😃😃👀👀👀hahahahaha…. Så jag frågade var hon hade lärt sig det, jag fick ett telefonnummer, ringde och sa att jag var intresserad om det skulle bli någon mer kurs och det skulle det minsann och det inom några månader!

Jag gick det sista steget/den sista kursen 2005. Sen dess har Reiki varit en del av mitt liv <3.

Jag antar att man hittar fram till sin/sina grejer i djungeln av saker som får en människa att må bättre på alla plan. För min del passade det bra att lära mig själv eftersom jag kände redan från början att jag aldrig nånsin vill vara utan det en enda dag till i mitt liv. Jag ville liksom kunna använda det när jag ville, inte bara gå på nåt pass nån gång i veckan.

Jag älskar verkligen kort, symboler, drömmar, Reiki (där det också dyker upp symboler under healing, antingen man “känner”, ser eller förnimmer i den fysiska kroppen.) Gick en drömgrupp också om drömtolkning och det är verkligen så att saker hör ihop och liknar varandra. Symboler i drömmar, symboler som visar sig i vardagen när man är vaken, symboler som tolkas på exemelvis ett kort…. I <3 IT!!!

 

 

Så dessa har blivit mina “banor” som jag halkade in på en gång i tiden. När jag klev över tröskeln in i den där själsliga världen tyckte jag att allt lät spännande och intressant (kunde exempelvis vara kristaller, runor, pendel, astrologi osv) och jag ville kunna/lära mig om alla dessa saker. Men samtidigt som den här dörren till en annan värld öppnades så började jag mer & mer känna vad jag verkligen drogs till.

Hur häftigt kan det egentligen bli när man minst anar det?! Då, i början på 2000-talet hade jag precis köpt min första tarotkortlek plus nån bok till den och visste liksom inte egentligen vad jag ville med nånting. Jag bara visste att detta var något jag längtat och letat efter omedvetet i hela mitt liv fram tills dess. Samtidigt träffade jag en person på mitt jobb som visste att E-B hade öppnat en liten affär med drömfångare, böcker, ljuslyktor, änglar osv. Jag åkte dit och frågade om hon kunde lära mig lite om tarotkort. Hon bjöd mig på en räkmacka och sa att det gick jättebra! Jag fick komma hem till henne och kunde knappt lämna hennes bokhylla som var fylld av böcker om drömmar, personlig och andlig utveckling, tarotbok, drömbok osv. Och inte nog med det, när jag frågade om reiki-kursen visade det sig att kursläraren bodde inte alls långt ifrån mig. Smidigt värre! Och på den vägen är det….

Synkronicitet tror jag visst det kallas 💕. När allting är i balans faller resten på plats💕.

Det var den lilla berättelsen om hur jag blev kär i Reiki-känslan💗. Fick en fin vän som jag kan prata med om massa “såna här” saker, fick en Reikigrupp som ses regelbundet…. Så det kan bli! 😍😍😍

Välkommen att välja ett kort mellan 1-3. Skrolla ner och läs ditt budskap. Du kan tänka på en fråga när du väljer eller tänka vilken/vilka dagar du väljer budskapet för. Hur du än gör blir det precis som det ska vara.

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Dra dig tillbaka och bara vara med dig själv och samla kraft och energi. Det kan vara så att du har gett bort alldeles för mycket av dig själv på olika sätt under en viss tid eller under lång tid. Det kan gälla endast en grej eller flera. Det kan handla om nåt praktiskt eller relationsmässigt. När man kommer på det kan det också komma en del känslor som behöver sättas ord på och/eller frigöras. Fundera på om det är något/någon som tar energi eller om det är du som ger av gammal vana även om du egentligen inte vill. Det är dags för healing för att komma vidare. 

Kort nr 2: Gör upp något med dig själv. Eller någon annan. Eller en situation. Eller en relation. Något som du behöver komma till ro med. Dags att sluta kämpa, Avsluta på ett sätt som gör att det känns bra inuti. Det är viktigt att stå upp för sig själv men är det alltid nödvändigt? Ibland kan det ta mer än det ger. Att gå avsluta något. Skapa fred med sig själv. Ibland räcker det med att man bara vet det för sig själv. Ibland vill man klargöra något utåt. Lägga ner försvar och förklaringar och bestämma dig för att vara färdig och nöjd med någonting.

Kort nr 3: Fastnar du lätt i känslor? Eller kan du röra dig bland dina känslor utan att vara kvar i dom? Se dom för vad dom är, vad dom handlar om och få förståelse för varför dom kommer? “Gör som havet….Våga” utforska dina känslor. Dom kan ta dig långt och lära dig mycket om dig själv plus att när man är i en känsla utan att förklara den rationellt så renas både kropp och själ. Känslor är en del av oss och dom kommer och går beroende på olika saker under livets gång. Försök inte förklara bort dom eller sopa dom under mattan. Det finns massa svar, förståelse, healing i känslorna.

 

KRAM 😍😍😍

 

meenakshi

2 Comments

  1. Ja, vilken resa du gjort! Reikin är ett fantastiskt redskap att ha i sin verktygslåda.

    Hör ibland människor säga “Han/hon är ju en sökare” och då brukar jag tänka “Är inte alla det?” Jag tänker på utveckling främst. Vissa är fullt nöjda med livet som det är, en del är rädda, och känner bara trygghet i sin egen comfortzon, och andra vill se vad som finns mer, och samtidigt utvecklas.

    Min andliga bana tog sig en ny väg när jag hittade Psykosyntesen. Då föll alla bitar på plats. Är så lätt att söka utanför sig själv, men allt finns ju “härinne” hos varje människa. Daglig meditation är också ett utmärkt redskap, för att känna lugn och harmoni, och hitta det som finns längst in.

    Trevlig helg!

    • Så sant som det är sagt. Vad oväntat & kul med en ny inriktning! Härligt! Önskar dig också en skön helg! Kram 💞💞💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *