Spegel, spegel på väggen där…. Om hur andra människor varit mina speglar

Det här med att människor är spegelbilder av oss själva kanske många har hört talas om och det har i många fall stämt bra i mitt eget liv, även om jag inte alltid velat eller trott att en viss person kan lära mig nåt om mig själv. Det råkar visst vara, så även om jag gjort motstånd ibland 😲😲😲.

Det kan ha varit under en längre eller kortare period som någon person tagit för mycket energi på nåt sätt. Det kan likaväl vara en person som haft en skön, härlig, positiv energi. I båda fallen har jag funnit sidor hos mig själv som jag antingen har glömt bort/stängt av och kunnat hitta igen eller som jag kunnat jobba bort.

 

Jag brukar försöka hitta ett enda ord för det jag känner angående en person eller en situation och se om jag kan hitta det ordet/använda det på nåt annat sätt i mitt liv.

Exempel 1: En person med taggarna utåt som dömer och ger dåligt samvete och skuld. Ej tillåtande eller vänlig.

Spegling: Jag gjorde otroligt stort motstånd emot att ett sånt beteende kunde finnas hos mig. Nej minsann, så gör jag inte emot andra. Men det gjorde jag visst. Och ofta dessutom, emot mig själv! Eftersom jag inte gillade personens beteende och det påverkade mig både känslo -och energimässigt, bestämde jag mig för att så här kan jag ju inte hålla på! Jag började lägga märke till situationer när jag var så här icke-tillåtande emot mig själv, vilket var väldigt många. Inte undra på att jag blev så starkt påverkad! Personen försvann ur mitt liv automatiskt eftersom jag helt plötsligt vände fokus, vilket jag inte riktigt hade kunnat innan jag kom på detta. Jobbar fortfarande på att inte ha så höga krav på mig själv, om än bara i tanken.

Exempel 2: En lugn, stabil, enkel, vänlig person som aldrig verkar upprörd eller stressad och i så fall väldigt sällan. Och har den några problem så löses dom snabbt. Inget velande och kompromissande så som jag själv kan hålla på i oändlighet innan jag bestämmer mig för nåt. En person som tar ner andra på jorden, har förmågan att lyssna utan att “ta på sig” andras grejer. Allt löser sig-känslan så fort man kommer i personens närhet.

Spegling: Jag drogs till den personens lugn och numera kan jag “använda” mig av den personens energi varje gång jag känner mig uppstimmad. Att tänka på den personligheten utan att behöva träffas kan ta ner mig på jorden, “uppe-i-det-blå-känslan” försvinner och jag känner att allt löser sig. Lugn, bara lugn som Muminpappan säger i en bok.

Exempel 3: En person som jag kände mig obehaglig till mods med, utan att kunna sätta fingret på varför. Personen var snäll och trevlig men det var något som gjorde mig nervös. Det “kändes” som att personen bara var en trevlig yta men på insidan fanns annat.

Spegling: Det visade sig att jag själv gjorde en annan person nervös, inte på samma sätt men genom att inte riktigt säga som det var. Försökte undvika personen på nåt sätt för att jag var rädd för att bli ifrågasatt. Jag bestämde mig för att vara mer tydlig och rak.

Exempel 4: En person som bestämmer sig fort, inte tvekar, tar för sig utan att trampa på andra, självförtroende, medveten om sig själv och vem den är i olika situationer.

Spegling: Mycket bra att tänka på personens energi när jag själv känt mig velig och kompromissat alldeles för mycket med mig själv.

🌿🏵🌿🏵🌿🏵🌿🏵🌿🏵🌿🏵

Se där, detta blev lite kortfattat min egen syn på vad Speglingar betyder för mig. Det finns såklart otaliga exempel, oavsett hur en person påverkar. Är det nån som undrar nåt är det bara att skriva och fråga. Det är inte alltid så lätt att göra sig förstådd i skrift men jag hoppas principen i mitt tänkande kom fram… Nu menar jag ju förstås inte att jag går runt och härmar andra personers beteende eller aldrig nånsin är mig själv. Det har bara varit personer som påverkat mig starkt som jag kunnat spegla mig i.

Sen jag kom på detta har det hänt en hel del förändringar i mitt liv. Nån är inte längre en del av mitt liv för det finns ingen spegling kvar så både jag och den andra blev ointressanta för varandra. Jag har hittat delar av min personlighet. Gjort mig av med egna små beteenden och framförallt, blivit snällare och ärligare emot mig själv OM mig själv. Att komma närmare mig själv. Att lära känna mig själv. (Fast jag trott efter varje gång att jag redan gjorde det.) Att vara sann emot mig själv speglar sig verkligen i måååånga situationer och relationer i mitt liv! Och jag hoppas att jag varit nån persons positiva spegel såklart!

 

 

Vidare till mina kära kort!…. Välj ett kort  du dras till mellan 1-3, skrolla ner och läs vad kortet säger. Du kan tänka på en fråga, välja för en speciell dag eller får det helt enkelt bli för Här & nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Reflektion. Att se över vad du inte behöver ha i ditt liv längre. Att avsluta vanor och mönster som inte känns bra egentligen. Fundera på om något/någon tar energi eller inte fyller någon funktion i ditt liv längre. Ta dig tid att vara för dig själv. Genom reflektion och frigörelse öppnas nya möjligheter för nya upplevelser som du inte upptäckt ännu samt att du helar och ger dig själv ny energi.

 

Kort nr 2: Lyssna på intuition och drömmar. Lyssna på ditt inre. Låt det rationella/logiska stå åt sidan om så bara några minuter varje dag. Det finns känslor, nån längtan eller lust som också vill bli lyssnad på. Lust ger ofta glädje och det är viktigt att göra sånt man blir glad av. Låt måste och borde ligga på hyllan ibland.

 

Kort nr 3: Tveksamhet över något trots att en del av dig redan bestämt sig. Något som har med en känsla att göra men du står och väntar och/eller tvekar. Fundera på vad som gör att det är så. Finns det några hinder? Det kan vara något som är värt att testa och om det inte blir som du tänkt är det inget som spelar någon roll. Då har du i alla fall provat. 

Kram 😍😍😍

meenakshi

2 Comments

  1. Jaa, man möter dem man behöver möta för att utvecklas. När man förstår vad det är som händer, så blir man tacksam för dessa möten. Den människa som hjälpte mig ta fram mycket som jag gömt väl hos mig själv, har jag tackat personligen.

    Tack för dina ord tidigare idag “Hon är som E, fast mörk” Jag blev glad för dom.

    Många kramar

    • 😃 Det var ett välbehövligt telefonsamtal idag. Alldeles för längesen! Hahaha, vad kul att du blev glad för kommentaren 💞. Hoppas du kollar in på bloggen nästa fre, får väl se vad det blir för ämne 😉. Trevlig helg! Kraaam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *