Känslan Lättnad, så fantastisk

Som alla vet har vi känslor från det att vi föds. När vi är riktigt små är känslorna det enda sättet vi har att kommunicera på/med….

Jag har blivit bra vän med känslor som ångest och oro. Vi känner varandra väl och jag vet både hur dom funkar och hur jag ska kommunicera med dom. Till slut har det blivit nån slags rutin, ungefär så här:

-Nämen hej ångest. Vad vill du idag? Jaha okej då vet jag…. Då ska jag försöka sätta ord på detta så vi kan låta varandra vara ett tag…. 😨🙄

Men det fanns en tid när jag inte visste att jobbiga känslor ville säga något och att det fanns en orsak till varför jag kände så.

Känslan Lättnad som också blivit en del av mitt liv ~faktiskt till följd av att jag blivit vän med till exempel ångest. Men…. vad gör man med den egentligen? 😥😃Det finns inte så mycket att göra med, bara vara kvar i. Bara njuta av. Av vana och i jämförelse med hur det funkar med ångest trodde jag att jag skulle göra nåt med den. När jag inte kunde det blev jag förvirrad och möjligtvis lite frustrerad. Kanske även förvånad. Typ: Jaha, var det inte mer med det/den känslan??? 😍😄

Lättnad behöver inte vara stor för att kännas och räknas. Och ändå är känslan så Fantastisk hur lite man än har gjort för att nå den.

För mig kan lättnad vara att rensa ut kläder som jag inte använder, som bara ligger där i garderoben. Inte för att det gör nåt att dom ligger där men å andra sidan, varför ska dom göra det när jag kan skänka dom till någon annan? Slänga gamla papper som man sparat som var viktiga en gång i tiden men inte längre är det. Vad som helst av materiella saker som inte längre fyller någon funktion i mitt liv.

Om man är ovan att rensa ur ~sådär som jag var en gång i tiden ~brukar “tänk om-känslan” komma. Det är lite en chansning då på nåt sätt. Jag brukar tänka att har jag inte använt nåt på 1 år och inte ens tänkt tanken, tänkt på saken eller vad det nu är, så är det dags att rensa bort. I tomrummet som blir efter utrensning skapas plats för ny energi 🌿🌿🌿

Annan lättnad för mig kan vara att få besked/svar på saker oavsett om det rör jobb, ekonomi, nära & kära. Att säga vad jag tycker, att stå upp för mig själv, att sätta ord på en känsla, att komma hem när man varit borta en hel helg fast man haft jättetrevligt. Rensa gamla mail/sms. Att äntligen ta ett beslut. Det ju jättemånga exempel….

Om jag verkligen är uppmärksam kan jag hitta hur många vardagliga lättnader som helst! Och väldigt blandade sådana. Jag älskar den sköna känslan. Lättnad ~ att känna sig fri på nåt sätt ☆☆☆!

Vad betyder lättnad för dig?

 

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet.

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Slut fred med dig själv när det gäller någon/något. Dags att sluta döma dig själv och/eller andra. Klargör för dig själv vad du vill och kan göra för att försonas med dig själv, någon situation, någon relation. Använd sen den kunskapen om vad du lärde dig nästa gång du stöter på liknande utmaningar/prövningar. Se framåt.

 

Kort nr 2: Slutet på en fas/process. En känsla av att vara framme och/eller färdig. En upptäckt/en klarhet/en insikt av något nytt som dyker upp i ditt liv som väcker en skön känsla inom dig. Någon händelse som påverkar dig positivt. Glädje, lättnad, “äntligen”-känsla. Fylld av tacksamhet för något.

 

Kort nr 3: Vänta på det rätta tillfället. Att vänta in den rätta känslan innan du tar ett beslut. Tålamod. Det kan vara du som väntar på något eller om det finns en tvekan angående något? Du känns stabil och dras inte med i oro/rastlöshet. Ta inga förhastade beslut förrän det känns rätt och/eller du bestämt dig.

 

 

Kram 🏵🌿🏵🌿🏵🌿

 

meenakshi

4 Comments

    • Varsågod och Tack själv för att du kikade in på min blogg 💞🏵. Trevlig helg. Kram 💘

  1. Lättnad känner jag när jag inte skjuter upp saker, och för mig är lättnad en frihetskänsla. Att vara den jag är gör också Livet lätt(are)

    Drog ett mycket bra kort! Kram

    • Underbaaart 💞💞💞🏵🏵🏵! Jag valde också ett bra kort 😉. Trevlig helg. Kram 🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *