Jämförelse

Jag har kommit på att jag inte är sådär bra på nånting som vissa kan vara. Men det gör ingenting. Dessutom är det ju aldrig försent 😉 man vet ju liksom inte hur framtiden ser ut….

Ibland kan man ju jämföra sig med andra människor. Såna där människor som brinner för nånting och är riktigt bra på det dom gör. Eller människor som har en naturlig läggning för något, som aldrig behöver öva på nåt. En sån som är riktigt bra på något, kan/har sin grej och känner sig trygg med det  ~  en sån har jag alltid velat vara. Snäll, rättvis…. javisst men jag menar inte riktigt på det sättet…. Får se om jag lyckas förklara mig…. 🤔

Ibland kan människor jämföra sig med andra vad gäller materiella saker och/eller ekonomi men det har jag inte haft tid att göra på grund av en hel massa anledningar. Däremot finns det en annan slags personlighet som jag jämfört mig med…. som jag skrivit om lite längre ner i inlägget….

Känslor man kan få när man jämför sig kan till exempel vara: värdelös, dålig, lat, okunnig, ointelligent. Och med det kan andra saker följa, som självförakt, ångest…. Vill det sig mindre bra kan man vara avundsjuk, missunnsam, bitter etc.

Det kan å andra sidan vara tvärtom, den som är och har allt som andra så gärna också vill ha: makt, självförtroende, se ner på andra, identifiera sig med det man äger etc.

Det behöver ju såklart inte gå så långt som till dom mest extrema ytterligheterna. Det finns dom som aldrig jämför sig med andra eller bara gör det nån enstaka gång eller bara inom nåt speciellt område/situation.

Hur som helst, vad gäller mig själv är det så enkelt som att jag vet att jag inte är superbra på nånting. Men däremot tycker jag att jag kan lite allt möjligt men har ingen specialitet om nån nu förstår vad jag menar 😉😉😉….

Dom gångerna jag jämfört mig med andra har det handlat om människor som är sådär drivna och självsäkra och alltid vet precis vart dom är på väg. Dom som aldrig verkar tveka. Dom som bestämmer sig direkt och ser till att ta sig dit fortast möjligt. Dom som aldrig stöter på några hinder, eller möjligtvis inte bryr sig/tar sig förbi dom bekymmerslöst. Dom som vet vad dom vill ha inom alla områden av livet och också ser till att få det så. Smärtfritt dessutom verkar det som. Inga tvivel, inga analyser för minsta lilla, inga kompromisser, inga inre konflikter, ingen rädsla…. Tvärtom jämfört med mig själv då såklart 😃😃😃….

Jag är rätt övertygad om att det finns en underliggande anledning till varför just denna typ av personlighet triggat mig att dels känna mig sämre men samtidigt beundra/vara imponerad av…. Exakt vad det handlar om har jag inte fått nån klarhet i…. än så länge 🤔🙄. Kanske aldrig kommer få eller vilja ha, vad vet jag?! 😎

Men så kom insikten med tiden, att jag aldrig kan bli en sån person. Och varför? Jo, för det helt enkelt inte är JAG. Så himla enkelt när jag väl kom på det. Och så himla onödig energi det tagit att känna mig sämre. För vad spelar det för roll om 100 år? Ingenting. Då spelar det ingen roll vem som gjorde det ena eller det andra. Så nu kan jag vara impad av nån utan att för den skull känna mig dålig. Och med insikten följde Lugnet. Det brukar vara så med dom där insikterna. Dom är för fantastiska helt enkelt. Man blir alltid fri ifrån nånting. Alltid! Gillas, gillas, gillas! ✌✌✌😍😍😍

Man kan bara göra sitt bästa och det är verkligen tillräckligt 💖💖💖!!!

Tack till dig som läste och för att jag fick dela mina tankar med dig.

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till. Du kan tänka på en fråga, ett område av ditt liv, en speciell dag eller bara välja för här  nu. Skrolla ner och läs svaret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Du har lagt för mycket energi på något eller någon. Det kan vara ofrivilligt eller frivilligt. Bryt det mönstret och lägg energi på dig själv. Det är inte alltid lätt att bryta gamla vanor men det ger ny energi och att man kan se saker som man missat tidigare, nya möjligheter, nya idéer osv. Det kan vara så att något är färdigt som du inte behöver lägga mer energi på och att du nu kan se framåt, ta det mer lugnt.

 

 

Kort nr 2: Ta inga förhastade beslut utan känn in vad som passar dig bäst. Om du väntar på besked eller nya alternativ av något slag är det samma sak. Förnuftet talar högre än känslor vilket ibland kan vara en fördel. Din inre styrka gör att du kan avvakta och ha tålamod. 

 

 

Kort nr 3: Lyssna på din längtan och/eller något du tänker på, drömmer om. Våga närma dig något du tänkt på/känt lust för. Det finns en del av dig som verkligen vill något men förnuftet gör att du avstår. Våga prova dig fram. Överraska dig själv. Testa något nytt. Ta tag i det där du tänkt länge på.

 

Trevlig helg, Kramkramkram 💗💗💗

 

meenakshi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *