Ord som berör

När någon annan sätter ord på det man någon gång tänkt eller känt. Som om man bara gått och väntat och längtat efter att hitta en förklaring, en lösning på något men inte hittat varken känsla, tanke eller dom rätta orden.

Det kan vara något man läser, hör eller ser. Det kan vara någon annan som säger exakt det där som gör att något hos mig själv känns igen.

Nåt sånt där som går ända in. Som alltid hjälper exakt där det behövs. Som om man därefter går vidare fast lite förändrad inuti. Med mer bestämdhet, klarhet, lättnad, energi, glädje, tacksamhet etc….

Jag hittade just en sån text i en bok, kommer dock inte ihåg vad den heter men vet att den är skriven av en författare som heter Karin Alvtegen. Gillar sättet hon skriver på. Hur orden används även om det inte är några spännande kriminalromaner eller skräckhistorier. Ord kan vara mäktiga, både på gott och på ont. Jag röstar på det goda…. Alltid….

Hur som helst, här är textraderna jag kände igen mig i, när jag stod vid ett vägskäl i mitt liv och såg tillbaka på vissa perioder men även vissa delar av mig själv i vissa situationer och relationer. Jag vet att jag skrev ner dom för att det kändes som att jag inte kunde leva utan dom just då. Som en livlina. Beroende på varje unik människas sätt att tolka ord så kan dom här orden för någon annan kännas på ett helt annat sätt. För mig var dom just då som nåt slags vägvisare och jag kunde fortsätta fast på ett annat sätt. Gå vidare liksom….

“Hela mitt liv har jag levt så försiktigt. Jag har aktat mig för att göra fel och tvekat så länge att tillfällena som hade kunnat göra skillnad har hunnit försvinna. Det är obegripligt att jag ändå lyckades göra så många misstag trots att jag ofta inte gjorde nånting alls”….

Det finns massa olika saker som kan ta andan ur en. Olika saker som man först uppfattar med något/några av våra fysiska sinnen men som väldigt fort klickar ända in i själen…. 💞💞💞….

 

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Fokus. Ibland kan man tillåta sig att splittras åt alla möjliga håll av vana eller för att det kan vara skrämmande att ställa upp och göra bra saker för sig själv. Det finns något som är för ditt bästa nu och du vet vad det är och att det är där du behöver lägga din energi. Följ den känslan. Du kanske inte kan se nu vad det i längden leder till men du vet att den kommer inifrån och känns “rätt”.

 

Kort nr 2: Du får klarhet över något och när du väl får det är det som att något löses upp som tyngt dig. Det blir en lärdom, en insikt som bara är din och som kan användas om igen. Det finns kanske några småsaker att styra upp men du känner dig motiverad, inte tvungen. Efter man blivit klar över något förändras man automatiskt och lämnar gammal energi så att ny kan komma in.

 

Kort nr 3: Något inom dig längtar och drömmer. Det kan vara litet som stort. Finns det något du kan göra för att följa nån längtan? Utmana dig själv, se på dig själv ur ett annat perspektiv. Tvekar du och isåfall varför? Gör något nytt, något annorlunda. Det kan vara något du längtat efter men som du inte vågat. Det kan vara allt ifrån att säga vad du känner för en person till att beställa en resa som du länge tänkt på. Låt längtan ta en större plats i vardagen.

 

Tack för mig o trevlig helg! ☀️🍀🌺

meenakshi

4 Comments

    • Tack själv 💖. Önskar dig en trevlig helg! Välkommen tillbaka nästa vecka, fredagar har blivit min bloggdag 😃. Kram ☀️☀️☀️

  1. Förstår precis! Gillar också Karin Alvtegens sätt att uttrycka sig.
    Skön Pingst till dig!

    • Trevlig helg till dig också 💖☀️🌷🍀. Kul att du följer bloggen. Ibland är det mycket mer jag vill skriva men kan ju inte skriva hur långa inlägg som helst 😉. Får försöka trycka ihop det lite, hålla mig till det viktigaste. Kram 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *