Funderardag

Uttrycket “Behandla andra så som du själv vill bli behandlad” i all ära. Men frågan jag ställde mig är nog snarare om jag behandlar mig själv som jag behandlar andra. Svaret på den frågan får nog bli Nja…. Tveksamt 😲🤔….

Men bara att frågan kom upp gjorde att jag började bli mer uppmärksam. För saken är den att jag alltför många gånger varit min egen domare. Dömt mig själv till att inte ha gjort eller sagt tillräckligt. Hade jag dömt någon annan så hårt som jag dömer mig själv? Svar Nej.

Hur går tankarna när jag dömer mig själv? Och vad hade jag sagt till någon annan om nån berättat samma sak om sig själv?

Resultatet blev att jag insåg att jag inte behandlar mig själv som jag behandlar andra. Betyder det att jag tycker att andra förtjänar vänlighet, respekt, hänsyn, stöd osv men inte jag själv? Svar Ja. Omedvetet blir det ju så i alla fall…. 🤔 Som om jag inte räknar in mig själv i den kategorin som är värd den behandlingen…. Mycket dumt gjort av mig själv. Det måste det bli ändring på!

Hur mycket finns det egentligen att komma på om sig själv undrar jag ibland och känner mig som den mest komplicerade människan i världen och även helt ensam om att vara sån. Går andra människor också omkring och undersöker sig själv så jag gör? Ifrågasätter sig själv? Uppmärksammar sig själv? Plockar isär varenda tanke o känsla för att sen sätta ihop till något som passar mig bättre, som känns mer som jag? Tänk vad många gånger jag önskat att jag var en sån som inte behövde göra det. Men gör jag inte det, blir det ett smått kaos. Fast bara inuti. Inte utanpå….

Det är ofta självklart att hjälpa, ställa upp för andra på olika sätt. Ibland går man så långt att man blir gränslös och gör vad som helst för andra av olika skäl som rädsla, gammal vana osv. Men det är förstås en helt annan sak….

Ett inre och ett yttre, uppdelat i 2 slags olika liv. Jag har i alla fall kommit så långt att jag fattat att dom där 2 liven ska balanseras. Som om det alltid handlat om det, oavsett situationer och relationer. Som om det är en röd tråd i mitt liv.

Japp, idag är det ingen hejd på funderingar. Dom dagarna är det som om jag måste räta ut en massa frågetecken om mig själv. Då vill jag helst vara i mitt eget space. Skapa ett utrymme där jag bara kan vara och betrakta alla tankar o känslor som svävar omkring…. Men hellre det. Jag har hellre en dag av reflektion än stim o stress….

Som sagt, jag tycker man ska vara snäll emot sig själv. Inte självutplåna sig själv för någon eller något. Inte tänja på några gränser för vad som är okej och inte. Inte kompromissa med sitt eget självvärde, sina värderingar. Påminnelse till mig själv och kanske nån annan som behövde höra det just idag!

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan tänka på en fråga som rör dig eller något område av ditt liv, tänka på en speciell dag/dagar/vecka eller bara välja för just nu…. 💗

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Låt ingen eller inget annat bestämma över dig. Du har rätt att tycka och tänka och känna på ditt sätt. Våga erkänna för dig själv när du faktiskt inte håller med om något, du behöver inte säga det högt, det viktiga är att du är sann emot dig själv. Stå på dig i alla lägen och vågar, vill och kan du, så säg din sanning och håll fast vid den oavsett vad andra tycker, tänker eller reagerar. Beslutsamhet.

 

Kort nr 2: Det kan tyckas som det är mycket att styra upp och fixa med. Olika saker som ska ordnas och ibland vet du kanske inte hur du ska lösa saker, hinna med osv. Ta dig en titt på vad som verkligen är nödvändigt. Finns det något du kan be någon annan om eller rent av låta bli att göra? Finns det en smidigare lösning? Finns det en känsla av att inte ha tid, ork eller lust för varken roliga eller vardagliga saker? Det behöver inte vara nåt praktiskt, det kan även vara relationsmässigt eller både och. Saker o ting kan lösas fortare och lättare än du tror om du bara tar dig tid att se över det hela.

 

Kort nr 3: Lyssna på din intuition, dina drömmar/känslor som ibland upprepas för att dom vill säga dig något. Gör saker som är bra för själen. I tystnad finns insikter och svar på saker som du kanske inte uppfattar i vardagens vanlighet eller egentligen inte vill tänka på/ta tag i som gäller den själsliga/känslomässiga delen av dig men det är minst lika viktigt. Ta en stund varje dag där du bara lyssnar på dina andetag och lägger bort allt logiskt tänkande. Hitta tillbaka till dig själv, om inte annat så för att ladda ny energi. 

 

Hoppas på en Harmonisk, Fantastisk helg! Själv ska jag uppträda på stan med kören Joyvoice 🎶🎶🎶. Ska bli så kul när man övat en hel termin.

Kram 💗☀️💗☀️

 

 

 

meenakshi

4 Comments

  1. Tack så mycket 💜
    Lycka till med uppträdandet det blir säkert en underbar stund för Dig och publiken.
    Kram Kristina 🦋🐞🌞

    • Tack snälla 💗💗💗! Och tack också för att du kollade in på bloggen! Trevlig helg ☀️🌷🍀. Kram Hanna

  2. Sol och sång låter som en riktigt bra kombo. Lycka till, och ha en härlig helg! Och tack för budskapet som passade mig perfekt!

    • Wow, vad bra att det passade. Tänk att det alltid är så när man väljer kort 👍. Ja det ska bli jättekul men är lite nervös. Hade nog aldrig vågat sjunga solo, kör passar mig perfekt. Kram 💞🌷☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *