Det är bara att tacka och ta emot när man erbjuds något som låter spännande

Jag blev tillfrågad av en person som jag tycker väldigt mycket om, ifall jag ville testa röstyoga. Visst, varför inte?! Nu har jag gått 7 gånger o kursen är slut. Nu hoppas jag att hon får sin examen 👌❤.

För längesen gick jag drömkurs o frigörande dans-kurs som den här personen höll i. Det är så mycket jag gillar med henne. Hon har så stor kunskap om så många olika saker o jag blir fascinerad av berättelser o symbolik osv. som hon väver in på nåt sätt med sin sagoberättar-röst. Spännande! Skulle kunna sitta o lyssna i flera timmar!

Röstyogan handlade om att tona/ljuda på olika ställen i kroppen, framförallt sina chakra men även att fokusera på andetagen. Sjunga fina låtar o hitta sin egen ton till låten utan att det behövde låta bra. Känna vibrationen av olika toner i kroppen. Fokusera på känslan när andetaget var i nåt specifikt chakra. Väggledd meditation. Mantrasånger. En del övningar lätta, andra lite svårare.

Efter varje gång fick jag måla och/eller skriva vad jag upplevt just den gången. På avslutningen fick jag tillbaka alla mina teckningar. Jag la ut dom på golvet från  gång 1-7. Det var min resa i röstyogans värld ✌☀️⭐🌜💖.

Min avslutningsteckning ✌😉!

 

Varje tillfälle, vid olika övningar kom det upp nåt inom mig som speglades i just den teckningen. Nu efteråt när jag såg mina bilder kom jag inte riktigt ihåg varför jag hade målat som jag hade gjort 🤔. Hmm…. När jag tittade på Gång 3-teckningen exempelvis, kunde jag inte alls relatera till det jag målat, fast jag mindes att det hänt. Då måste jag ju också ha frigjort en massa saker!? 🤔 Märkligt, coolt o mycket bra för kropp & själ tänker jag!

När jag skulle måla min första teckning sa jag: Nä, jag kan verkligen inte måla. Det ser ut som när jag var 5 år. (Min målarkarriär stannade liksom där.) Då sa min lärare: Vad kul, då är Hanna 5 år med här idag.                                               Så himla bra sagt! Nu ser jag på mina teckningar på ett annat sätt. Jag gillar nämligen Hanna 5 år. Så oförstörd på nåt sätt. Omedveten om vad jag skulle uppleva på olika sätt senare i livet. Hanna 5 år är alltid närvarande och full av livslust ☀️☘❤😇

Röstyogan för mig ~ ännu ett verktyg för att lära mig vara mer närvarande o gå tillbaka till andetagen. Gå tillbaka i minnet och göra nån övning jag gillade, som får mig att fokusera och komma tillbaka till mig själv, till min kropp. Släppa tankar & känslor. Att hitta saker som kan föra en tillbaka till fullkomlig mindfulness. Och därefter fortsätta vardagslivet. Fantastiskt. Tack A 💖!

 

 

Det var den lilla uppdateringen. Min man & jag har skapat nån lustig tradition för 3 år sen att åka till Ullared på midsommarafton 🤔😃🙄. Det kom sig som så att vi satt hemma o hade hyfsat tråkigt o verkligen ingenting planerat då jag spontant sa (kanske lite på skoj): Vi sticker till Ullared, här kan vi ju inte sitta hela dan. O likadant var det förra året 🤣. Tänker inte att vi ska göra det hela livet men ja… nu är det som det är. Vi är flexibla, så det ändrar sig säkert med tiden…. 😉😃

Välj ett kort mellan 1-3Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja för en speciell dag/vecka eller bara allmänt för nuet. Du kan tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. GLAD MIDSOMMAR!

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Det finns andra som varit där du är, gått igenom samma sak som du gör nu, vad det än handlar om. Det finns andra med samma/liknande erfarenhet/intressen. Det kan vara en jobbig process eller nåt du tycker är roligt, det finns alltid likasinnade som du kan få hjälp/inspiration av eller är det du som hjälper/inspirerar någon annan med något. Om du inte vet hur du ska hantera en situation/relation och pendlar mellan känsla och tanke, tänk på dig själv i framtiden och vilket råd/tips du skulle ge dig själv. 

 

Kort nr 2: Släpp taget. Känn dig fri. Följ dig själv, ingen annan. Bara du bestämmer över dig själv. Bestäm dig för att göra något för dig själv/egentid om så bara 5 minuter varje dag. Lyssna inte på eller jämför dig med andra. Det är okej att tycka och känna som du gör. Det är okej att inte göra som andra. Det är okej att våga bryta mönster. Om du vill förändra så gör det, så länge du mår bra spelar det ingen roll vad andra tycker och tänker.

 

Kort nr 3: Det är viktigt för dig just nu att vara med nära, kära och/eller likasinnade. Det ger dig trygghet och stabilitet och harmoni. Du kanske förändrar något i hemmet, rensar ur, flyttar… Det är viktigt för dig att du trivs där du befinner dig oavsett om det är i ditt hem eller i relationer. När du är i balans drar du också till dig likasinnade som kan bli varaktiga, givande relationer. Fokus på det som omger dig, dvs hem, relationer, stabilitet. Kan även handla om ekonomi och/eller din fysiska och/eller själsliga hälsa.

Kram 🌸🏵🌹🌷🌼🌻🌺

meenakshi

8 Comments

 1. Jag tror jag hade tyckt om Hanna 5 år lika mycket som den Hanna du är nu. Förstår att röstyogan var i din smak. Hade passat mig också.
  Hoppas ni får en bra dag på Gekås!
  Önskar dig/er en skön Midsommar!

  • Hej och tack! 💖 Ja, du har nog träffat Hanna 5 år nångång 😉😍. Önskar dig en härlig midsommarafton. Här får du 7 blommor av mig 😍🌻🌼🌷🌹🏵🌸🌺….
   Kram 💖💖💖

 2. Tack så mkt för budskapen, som alla tre var mkt passande just nu🙏 Jag önskar att dom inte var vända upprätt bara, känns som ögonen väljer i första hand då🙂 Önskar er en riktigt härlig dag i Ullared och en skön midsommar❣

  • Tack själv! Ja, korten är rättvända. Det brukar bli “rätt” när man går på känslan 💖. Glad midsommarkram till dig 🌹☘🌸🏵🌻🌼🌷

 3. Tack för budskapet ❤
  Det lät spännande kursen du gått, härligt ❤ 💕

  • Varsågod 💖. Ja, jag är glad att jag testade. Fick med mig en del små härliga relax-grejer som jag kan använda mig av. 👌🏵💖 Kram

 4. Tack Hanna! Så väldigt fint skrivet. Rena medicinen att få läsa. Våra inre barn är ju källan till vår kreativitet och originalitet. Och att lära nytt genom lek. Leka och läka var ju temat. Jag hoppas att intresse skall väckas intresse för att hämta hem sin egen röst som ett unikt redskap till läkning och lek. Röst är Roligt!
  Spännande läggning. Säjer mej mycket. Och sköna kort. Vilken lek?
  Allt gott till dej. MmmmmmmmmA!

  • Åååh tack 😍😍😍. Vad kul att du hittade bloggen! Det är en kortlek som heter Native Spirit. Jag blev kär i den o köpte den på Bokus. Tack än en gång för att jag fick frågan att testa röstyoga. Ångrar inte en sekund. Kraaam 😍💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *