Semester

Tiden går alltid sakta när man väntar på nånting. Eller längtar efter nånting. Som om det är en transportsträcka utan genvägar. Bara att vänta ut. Rastlöshet. Otålighet. En dag känns som ett år. Min semester är lika efterlängtad som vanligt…. ⏰⏰⏰

Har kommit på att det känns ungefär likadant varenda år. Att det varit så mycket hela våren…. jaha, detta året också minsann. Vad har hänt då, kanske någon undrar och varje år skulle jag kunna säga exakt likdant…. Vad har egentligen inte hänt🙄🙂😬.

Nu menar jag inte att det nödvändigtvis behöver vara nåt jobbigt. Det kan likaväl vara roligheter. Eller vardagligheter. Summan är ~lite av varje men alldeles för mycket. Hmm…. typ så…. 😀

Fast så tyckte jag förra året också. Och året innan det. Som om den sista veckan innan semestern alltid känns som ett år. Omöjlig att ta sig igenom både fysiskt, psykiskt och praktiskt. Så är känslan men såklart inte sanningen.

 

 

Och planen för semestern följer också samma mönster. Nämligen inga planer🙃👌. Bara flyta med kropp & själ. Några saker är tänkta men världen rasar inte ihop om det blir lite hipp som happ. Det är väl det som är semester?

Tänker att bara vetskapen om denna “stora” händelse ~semester i 4 veckor ~gör att man börjar varva ner i princip samma sekund man får reda på vilka veckor som blev beviljade. Typ så….

Hur som helst tänkte jag inte ta semester från fredags-bloggandet, det är ju inte riktigt ett jobb-jobb i den bemärkelsen.

Så…. Carpe Diem helt enkelt så gott det går! ☀️☀️☀️

Här kommer “Välj ett kort”…. mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja ett kort allmänt för just nu, tänka på en fråga som rör något område av ditt liv eller för en speciell dag/dagar/vecka. Känsla och avsikt…. Mycket bra kombo!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Kliv fram, ta plats, stå på dig, stå upp för dig själv. Du behöver göra det här för din egen skull, för ditt eget självvärde. Du känner dig trygg i dig själv och nu kan du även visa det utåt där det behövs. Känn kraft och beslutsamhet och visa vem du är, vad du går för. Nu har du kommit till en punkt ang. något där du inte viker dig för någon/något. Det kan vara inom vilket område av ditt liv som helst. 

 

 

Kort nr 2: Gör något oväntat, något spontant eller något du kanske tänkt på men inte riktigt vågat eller skjutit på. Det kan hända fantastiska grejer när man kliver ur sin komfortzon. Släpp det där praktiska lite. Utmana dig själv och se vad som händer. Det behöver inte vara storslagna saker, minsta lilla som gör att man känner sig modig räknas. Du kan få in helt nya upplevelser/relationer i ditt liv om du testar dig själv. Utgå alltid ifrån dig själv, tvinga dig inte till något som känns obehagligt. Känslan ska snarare vara lite pirrig-nervös.

 

 

Kort nr 3: Eftertanke. Fundera på vad du behöver/vill ha med dig i fortsättningen. Finns det känslor du tryckt ner eller tankar du inte satt ord på? Finns det vanor och mönster du behöver bestämma dig för att bryta och hur ska du göra istället? Se över din kropp och själ, tankar och känslor utan att lägga nån skuld/döma dig själv. Acceptera dig själv. Allt du åstadkommit och allt du är bra på som man ofta glömmer bort, allt du ångrar att du gjort/sagt eller kunde hanterat på ett annat sätt. Se framåt och vad du kan göra för förändringar för din egen skull. Ingenting är hugget i sten, hur kan du ändra din livshistoria? 

 

KRAM 😍😍😍🤗🤗🤗

meenakshi

4 Comments

    • Hej! Varsågod 💖😍. Hoppas allt är bra med dig. Tack för att du läste bloggen idag! Kram 🌺💖

  1. Ha en härlig semester! Jag får vänta lite på min.
    Här i stan är det slöjdmässa med mängder av utställare och fint hantverk. Tycker mycket om att strosa runt och titta på det.

    Tack för budskap! Kramar

    • Hej och tack för att du läste idag 😍💖. Just det ja, jag var på slöjdmässan en gång. Det var många utställare minns jag. Mysigt i parken där vid Vättern. Vi kanske ses i sommar 😉🤩. Ha det gott så länge. Kram 💖🌺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *