Att göra avslut del 2

Detta är en grej som jag gjort många gånger under årens lopp. Ett sätt för mig att göra avslut, frigöra känslor, förstå och förlåta. Det kanske inte passar vem som helst. Det kanske skulle kännas ovant. För mig är det avslut och ny början ♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾

Att skriva ett brev till vem som helst. Att skriva ett brev om vad som helst. Det kan bli ett kort eller långt brev. Det vet jag egentligen inte förrän jag är färdig. Endast 2 gånger av oräkneliga har jag skickat iväg mina brev. Annars har jag slängt dom om jag skrivit på papper. Eller raderat dom om jag skrivit på datorn.

 

Skriv allt du tycker och känner. Skriv utan en enda tanke på att det ska låta bra eller på vilka ord du använder. Kanske du vill skriva med din finaste handstil. Kanske har du så mycket du vill säga så du skriver det fulaste och fortaste du kan. Låt tankar & känslor rinna ut på pappret och lämna din kropp och själ. Låt kropp och själ befrias och gör plats för ny energi. Sopa ingenting under mattan. Var ärlig och sann emot dig själv och den du skriver till/det du skriver om. Skriv ut din kärlek, ilska, saknad, ledsenhet, glädje, ångest, tacksamhet…. vad det än må vara! Tänk inte rationellt dvs. “så här kan man väl inte göra” eller “det här kan jag väl inte skriva”….. Jo, det kan man! För ingen behöver läsa efteråt, inte ens du själv.

Skriv till precis vad eller vem som helst. Till en person, ett djur, en plats, en sak, en period, en del av din kropp, ett jobb, dig själv…. osv…. Allt som stannat kvar i ditt inre och gömt sig någonstans och som påverkar dig här & nu. Som hakat sig fast. Som du inte kunnat avsluta. Som återkommer med jämna mellanrum. Som du inte kan fly ifrån. Sluta inte skriv förrän du känner dig tom. I tomrummet föds lättnaden. När du hjälper dig själv ger du dig själv själv-värde & självkärlek….

När jag skrivit ett sånt där brev känner jag mig förundrad. Tänk att en enda relation/situation/grej kan rymma så mycket känslor och tankar som formats till ord. Tänk att det kan lämna ett så stort, skönt tomrum. Och med vad för nytt/annat/annorlunda kommer det tomrummet att fyllas? Kanske var det jag skrev till en blockering som släppte, vilket i sin tur släpper in någon/något i mitt liv jag önskat? Låt stillastående energi frigöras, dansa runt, lösas upp. Genom att skriva ett brev, möblera om osv. Var i ditt liv finns det gammal energi i form av känslor, trötthet etc? Tåls att funderas på ibland 😉😉😉🤔🤔🤔!

När jag skrivit ett sånt där brev känner jag mig glad. I LOVE IT! 💗💗💗

 

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet….

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Antingen har du redan eller finner du nu verktyg till att läka saker inom dig, bli tryggare i dig själv, ta mod till dig att göra något du inte vågat tidigare. Överhuvudtaget har du hittat/hittar du tillbaka till dig själv och du står stabilt i din egen energi. Du behöver inte jämföra dig med andra, lyssna på andra, göra som andra. Det finns en inre trygghet som du hittat genom att vara med om saker i livet, kanske nyligen. Du har tagit fram egenskaper/talanger som du inte visste att du hade/visat innan. Nu kan du slappna av i dig själv och bara vara du.

 

Kort nr 2: Du funderar över nästa steg vad det gäller någon/något. Ha tillit och försök att inte leta efter lösningar eller ta beslut varken när du är känslomässigt påverkad eller att vara enbart rationell. Avvakta och ha tålamod till tanke & känsla synkar. Det kan vara så att det är något du inte orkar hantera just nu eller som du inte längre är intresserad av att lägga energi på och det kan få vara helt okej. Det behöver inte vara att du känner dig osäker utan att du vet vad du vill men inte hur du ska gå tillväga med någon/något. 

 

Kort nr 3: Du är beredd att stå upp för dig själv i en relation/situation och du ger inte vika. Beslutsamhet. Det är viktigt för dig att vara ärlig, rak och tydlig. Du kanske är trött på att andra utnyttjar dig, inte respekterar dig, inte lyssnar på dig, inte låter dig få tycka och känna som du faktiskt gör osv. Lägg ingen vikt vid det. Fortsätt stå upp för din sak, din sanning om det behövs. Du tar tag i något med ny kraft och energi. Du är fokuserad och målmedveten vad gäller någon/något.

 

Trevlig helg! Kram! 💞

meenakshi

2 Comments

  1. Jag brukar göra som du; skriva ner det som jag är fylld av. När jag läser det jag skrivit (gärna högt) känner jag ännu tydligare vad det är jag går och funderar på och som jag behöver släppa för att energin inte ska stagnera.

    Tack för budskap! Ha en skön helg! Kram

    • Varsågod och tack själv! 😍 Det är så skönt att släppa sånt som tynger & påverkar. Jobbigt ibland men lätt värt det efteråt ✌. Kraaam 💗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *