Fredagsfunderingar

Man kanske skulle spela in sig själv och sitt liv på film varje dag? 🤔 Hyra in nån filmare på ett livsuppdrag? 😬😁 Undra hur det skulle vara att kolla på den sen på äldre dar. Hmm….

Det hade varit lite intressant med tanke på att man kan se tillbaka på andra perioder i sitt liv och ha en massa olika synpunkter på sig själv om hur man var då. Hur man gjorde. Hur man tänkte. Och lärdomarna om sig själv man fått på vägen. Förståelsen, förlåtelsen, försoningen. Med sig själv och därmed andra…. ☆☆☆

Så vad skulle jag säga till mig själv om nuläget, om jag föreställer mig att jag ser tillbaka på det om 50 år…???… Eller det kanske var lite överdrivet, kanske räcker med 10 år…. 😏😁 För all del, det kan ju räcka med att man låtsas att man är nån annan och föreställa sig att den berättade samma saker som upptar mina tankar & känslor & vardagliv, VAD hade jag isåfall sagt det till personen….dvs mig själv?! 🤔🤔🤔

 

Jo, då hade jag i nulägt velat ge mig själv dom här tipsen:

 • Fokusera och håll dig till det du bestämt dig för inuti, som du har tagit beslut om just nu. Håll dig till dom besluten och det sätt du vill hantera/agera på~ för att med facit i hand kunna säga att du gjort ditt bästa. Låt ingen eller inget trigga dig att gå åt varken det ena eller det andra hållet. Håll din energi i alla lägen. I början är det svårt, det vet du. När mönster ska brytas, att våga & vilja ställa dig själv vid sidan om. Men ju mer du övar ju lättare går det. Det vet du för du har gjort det tusen gånger om. Låt andras drama vara just deras. Låt andras förflutna vara just deras. Känn lättnaden i att inte behöva hjälpa till/lägga dig i något som inte är ditt eget. Anpassa dig och/eller tänj bara på gränser om det fortfarande går att hålla din energi, så länge det är självvalt, inte påtvingat. Och sist men inte minst, livet är i ständig förändring. Inget varar för evigt, varken det man kanske vill eller det man önskar man kunde radera på en sekund. Var tyst, betrakta men säg inget. Tyck och tänk men säg det inte högt såvida det inte påverkar ditt eget liv, är det egentligen bara åsikter du själv har utifrån den du är. Dom måste faktiskt inte uttalas! Läs ovanstående tills det inte behövs längre 😏😏😏
 • Punkt slut! 😎

Det var denna oktober-fredagens funderingar😉. Mycket bra att skriva ner det svart på vitt…. i alla fall för min egen del måste jag säga😊. Dom där tipsen kommer jag nog ha nytta av den närmaste framtiden minsann!!! 😍😍😍

Välj ett kort mellan 1-3.Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan tänka på en fråga som rör något område av ditt liv, tänka på en speciell dag/vecka. Eller bara allmänt för här & nu, dagen idag… den är bara din…. 🖤

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Rena dig själv och din omgivning från onödigheter och oviktigheter. Är det för rörigt omkring dig kan det lätt bli detsamma inuti och tvärtom. Vad behöver du ta tag i just nu för att få mer klarhet och känna livsenergi? Du kanske redan vet men har skjutit på det/inte hunnit med? Det kan vara för mycket i det dagliga livet som fylls på och aldrig tycks ta slut. Dags att ta en paus och ta hand om kropp och själ. Eller lägg energi på att städa, ändra matvanor, sluta röka, byta umgänge… Kort sagt, rening och vad det innebär i ditt liv just nu.

 

Kort nr 2: Saker och ting löser upp sig på olika sätt och med det följer lättnad och lugn. I efterhand kan du se vad du lärt dig/åstadkommit, sånt du kanske inte tänkte på när du var “mitt i” någonting. Ta vara på lugnet i och runtomkring, dra inte igång saker om det varit mycket innan och din kropp är van vid att stressa på. Lyssna på din kropp och varva ner nu när naturen också saktas ner och det blir mörkare ute. Du får inspiration och nya idéer tar form. 

 

Kort nr 3: Du behöver vara/är bestämd och målinriktad. Du kan vägleda andra människor med någon kunskap och/eller specifik egenskap du har. Eller intar du bara en mer bestämd roll gentemot dig själv eller någon annan. Styr upp saker, tar tag i saker, beslutar och avslutar. Du hittar den där kraften i dig där du litar på dig själv och vägleder dig själv/tar dig själv vidare, framåt. Du har en stark personlighet och vilja och nu visar du den så inför andra. En inre självkänsla men utan att se ner på andra. Du kanske behöver vänta in någon annan/andra i någon situation/relation. Tålamod finns, du är säker på dig själv och din “sak”.

Slut för idag, Tack för idag! 🖤🧡🖤🧡

meenakshi

2 Comments

 1. Förståelse, förlåtelse, försoning; viktiga ord du skriver. Mycket har man lärt sig på Livets väg, och mer finns att lära.
  Tack för budskap!
  Ha en jätteskön helg! Kram

  • Varsågod 🏵💖🌞! Ja, man går ju sina rundor in & ut ur saker som uppreoar sig tills man “bemästrar” det….
   Trevlig helg! Kram 💖💖💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *