Färdigstädat

Nu är det banne mig färdigstädat både inuti Hemma & Mig. För ett tag framöver får man väl hoppas 😬. Tycker jag hållit på med än det ena, än det andra. Försökt pussla ihop, balansera, strukturera och styra upp. Ibland vill man lite för mycket på en och samma gång. Ibland är det tiden som inte tycks räcka till, andra gånger är det orken/lusten/inspiration/fokus…. 😏

Nu bestämmer jag att det helt enkelt får vara nog. Det är väldigt bra att bara bestämma sig för vissa saker 😊. Det är liksom lättare då, än när man bara vimsar hit & dit i tanke & känsla. Dock tror jag att man måste komma till en viss punkt innan man tar ett slutgiltigt beslut. (Vad det än må vara….) Den punkten brukar jag kalla Nollpunkten. Dit kommer olika personer lite olika fort. Det är som en fas/en process som kan pågå olika länge i tid och variera i tankar & känslor. För egen del kan jag känna igen det inom typ alla områden av mitt liv sen urminnes tider 😀…. Dessutom återkommer dom om jag inte blir så där bestämd och skapar egna förändringar…. Det är väl det som kallas prövningar, Karma osv…. 😬🤔😊😏

 

 

Det är såklart skönt att vara bestämd när jag varit i en sån fas/process men samtidigt skapas ett tomrum. För vad ska jag nu göra med all tid som tidigare fyllts av något jag kanske lagt både fysisk, emotionell och/eller mental energi på? Tomrummet är skönt men ovant💞. Tomrummet känns både inuti och utanför💞. Och tid är ju dyrbar valuta…. så det är väl egentligen just då jag ska göra allt det där jag längtat efter när jag tyckt att jag inte kunnat/hunnit….

Jodå, komplicerad är bara förnamnet på mig…. Om jag får säga det själv 🤪😉…. Ibland måste jag säga att jag skrattar åt mig själv och allt jag hållit på med sen jag kan minnas. Men ett gott skratt förlänger Livet så varför inte?! 🤩🤩🤩

För mig är det skillnad på att slösa tid* och lägga tid på något (*som jag oftast inte tycker att jag gjorde förrän i efterhand och då är det så dags minsann!😬)

Då brukar jag lova mig själv att inte göra så mer. Att verkligen öva på att göra annorlunda och lära mig något av det. För mig är motsatsen till tidsslöseri att välja att lägga tid och energi på något/någon.

Hur än resultatet blir anser jag att insikter/lärdomar man får om sig själv genom olika saker man går igenom är till för att LEVAS, inte bara inses (och sen läggas på hyllan). Det kan vara en utmaning många gånger, det kan jag skriva under på! Jag tycker det är modigt att vara ärlig om sig själv 💗. Erkänna, istället för att trycka ner eller projicera ut på andra i olika former av beteende och/eller handlingar.

 

 

Har för övrig redan ställt fram en stjärna som förväntas vara en julstjärna men det är den inte har jag bestämt! 😉 Det är en helt vanlig lampa 😀. Det är ett av många bestämda beslut jag tagit dom sista veckorna! 😉😎 Nu är det bara så! Punkt slut….!

 

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja för nuläget, tänka på en fråga som rör något område av ditt liv, tänka att budskapet ska avse en speciell dag/dagar…. Gör som du vill, det blir alltid som det ska ändå….😉💖😍

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Du känner en balans mellan kropp och själ och fokuserar på något. Det är något du vill genomföra/nå och nu är hela du fokuserad på att komma dit. Ingenting kan stoppa dig och eventuella hinder existerar inte nu när du äntligen kommit igång/iväg. Du får mer och mer klarhet vilket gör det ännu lättare. Du har både fysisk ork och viljestyrka att göra det du bestämt dig för.

 

 

Kort nr 2: Du kan känna ett behov av att dra dig undan, vara för dig själv för att reflektera och filosofera. En paus i vardagen där du hittar och/eller lär känna dig själv ännu mer. Du kan känna att du har så mycket mer inom dig att upptäcka än det du visar upp utåt i vardagen. Du kanske har känt dig dragen till något nytt/någon person som du inte vet så mycket om men som du vill veta/lära dig mer om. Någonting gör att du vill antingen ladda batterierna och/eller reflektera över dig själv/en situation/en relation/tanke/känsla. Detta fyller dig med lugn, tillit, balans och stabilitet där du befinner dig nu i livet.

 

 

Kort nr 3: Närvaro och kontakt med livet. Det som är viktigt och räknas i ditt liv. Du kan låta måsten och krav och förväntningar vara och bara vara tillsammans med människor som fyller dig med glädje. Eller göra saker som ger dig glädje. Det kan vara du som gör fina saker för dig själv. Uppskattning och tacksamhet gentemot dig själv för något och/eller annan/annat. “Viktiga saker” kan definieras på olika sätt beroende på var vi befinner oss i livet och omständigheter och den egna personligheten. Vad är viktigt för dig just nu för att känna närvaro och livsglädje?

 

 

meenakshi

2 Comments

 1. Vacker stjärna/lampa! Själv har jag ett hjärta med lampor i som hänger uppe året om. Det är mig kärt!
  November är inte en favoritmånad för min del. Hade helst gått i ide och vaknat igen i slutet av februari.
  Julförberedelserna tycker jag om, men själva Julen får gärna gå ganska snabbt, och obemärkt förbi för egen del.
  Har pysslat med adventspaket till barnbarnen, och dom är klara nu.
  En helg med arbete har jag framför mig nu, och det känns bra.
  Tack för fint budskap, och ökar att du får en trivsam helg! Kram

  • Jag håller med om allt du skrev om november o julen 😍! Åh, hjärtan är ju också fint ju 👌…
   Önskar dig en mysig, skön helg så hörs vi snart igen 😍 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *