När känslor kommer upp till ytan

När många känslor vill säga sitt.

När dom kommit så nära ytan som det bara går.

Där tänker dom stanna tills dom går över, det vet jag.

Jag kanske kommer fram till att dom hör ihop på något sätt. Som två sidor av samma mynt.

Dom kanske inte är så separerade som dom först känns när dom når ytan.

Ena stunden är dom lätta att dela upp. Ilska, sorg, tillit, glädje, hopp, tro och ännu fler än så.

I nästa stund flyter dom in i varandra.

Gränserna suddas ut.

Jag är och känner dom allihop på en och samma gång.

Då vill jag inget hellre än att hitta den röda tråden

så att jag kan reda ut, lösa upp, finna frid.

Ena stunden är känslorna mina vänner.

Dom berättar saker jag ska veta för att kunna släppa taget, göra förändringar, få insikter om mig själv.

I nästa stund är dom mina värsta fiender.

Pratar alldeles för högt i munnen på varandra. Försöker överrösta varandra. Den ena värre än den andra.

Och där står jag, mitt i alltihop och försöker komma på hur det egentligen blev så här.

Inte ett enda svar hittar jag. Inte en enda bra sak med mig själv finns inom synhåll. Och inte en enda känsla är lagom.

Det finns ingenting som blivit som jag hade tänkt tänker jag. Men vad hade jag i så fall tänkt från början? Inte ens det vet jag.

Jag vet bara att jag inte kunnat göra något annorlunda. Och dom gångerna jag haft chansen har jag tittat bort. Låtsats att jag inte sett. Låtsats att jag inte vet. Låtsats att jag inte känt.

Jag har valt. Jag har beslutat. Och därefter kommer alla dessa känslor som en stor våg och sköljer över mig, in i varenda liten vrå av mitt varande. Alldeles försent många gånger kan jag ju tycka.

Det gäller att ta tag i något så jag inte drunknar. Jag har egentligen inte så mycket att hålla fast i just då, förutom en liten glöd inuti.

En livsgnista som för allt i världen inte får släckas. Så jag fokuserar på den och ingenting annat.

Låter känslorna virvla runt, fram och tillbaka. Som vågor lyfter dom mig ena stunden. I nästa stund försöker dom dra mig bortåt, neråt.  Det är så lätt att dras med åt alla håll.

När många olika känslor vill säga sitt, när alla kommer upp till ytan på exakt samma gång, då finns inga röda trådar att hitta och reda ut.

Leta inåt. Leta efter tecken på liv. Gnistan. Själens ljus. Hitta den. Släpp den inte med blicken. Håll den vid liv. Tills alla känslor fått säga sitt…..

 

 

 

 

Fredags-välj-ett-kort: Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet 💗💗💗….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Rena/rensa ut det som du inte behöver i ditt liv just nu. Hemmet, kroppen, tankar, känslor,relation…. Vissa saker behöver du inte längre men du använder/har det ändå av gammal vana, beroende eller av rädsla. Gör det av med det du inte älskar eller använder, du känner säkert när något inte längre fyller en funktion/tar energi. Även en liten detalj kan göra stor skillnad i din energi/ditt mående. Vissa saker kan vara svårt att göra sig av med/ta tag i av olika skäl, vad är dina skäl? Gör plats för ny energi, förnya, förenkla. 

 

 

Kort nr 2: Säg ärligt vad du tycker, känner. Låt varje ord komma inifrån ditt hjärta utan att försöka vara andra till lags eller vara rädd för att bli avvisad, missförstådd. Du kan aldrig styra över andra människors reaktioner men du har ett ansvar för din kropp och själ att vara sann emot dig själv. Du kan aldrig räkna ut vad och hur du ska säga något för att tillfredsställa andra, av sånt du stänger in  Ge dig själv den lättnaden genom att säga vad som behöver sägas. Tydlig och ärlig kommunikation för att heala något inom dig själv.

 

 

Kort nr 3: Din inre eld, din själ längtar efter nya utmaningar, nya upplevelser och att bryta sig loss ifrån något/någon. Använd din inre eld till att söka efter vägar att komma vidare om du inte vill fastna. Gör något oväntat, något du har lust med, lägg den inte på “vanliga” saker. Det kan även vara så att du använt för mycket energi och känner dig “utbränd” eller febrig. Om så är fallet, vila, ta hand om din kropp. Känslomässigt kan det vara en del ilska just nu, låt den inte gå ut över andra utan sätt dig med ilskan och se varifrån den kommer för att förstå den och låta den gå vidare. Budskapet handlar om din energi och att ta hand om den på bästa sätt.

 

TREVLIG HELG <3

meenakshi

4 Comments

    • 💗💗💗🏵🏵🏵🌹🌹🌹💎💎💎🕯🕯🕯

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *