Mindfulness, ledighet- Välj ett kort

Jag upptäckte en sak för några dagar sen. Jag hade inga tankar. Jag hade inga känslor. Det var helt Tyst. Jag vet inte när det hände sist. Faktum är att jag inte ens kan minnas nån annan gång, så troligen har det aldrig tidigare hänt…. ??

Normalt sett har jag oräkneliga tankar, olika fack i huvudet som räknar ut saker, planerar, löser saker samtidigt som jag beter mig som vanligt och gör som vanligt. Tankar som susar hit & dit, som nästa tanke följer- ibland hur långt bort som helst ?. Tid och energi är vad det kostar. Och båda är dyrbara. Det spelar nästan ingen roll hur mycket jag försöker avsluta en tanke, då har redan 5 andra börjat automatiskt. Men övar gör jag. Varenda dag, så ofta jag kan…. ??

Har lite olika verktyg som funkar bra, exempelvis Holy Fire Reiki ? men det kan man ju inte hålla på med varenda sekund precis ??. Men skam den som ger sig. Övning ger färdighet.

Jag upptäckte för några dagar sen att jag inte hade varken tankar eller känslor. Det fanns en tystnad inuti som var otroligt skön. Tystnaden var tom. Jag vill ha mer av den. Jag älskade den. Den försvann efter några dagar men känslan stannade kvar. Jag ska lära mig tysta mina tankar. Mer och mer, tills det går på rutin. Jag önskar mig själv stort lycka till! ?

GLAD PÅSK- KRAM ???

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv, välja för en speciell dag eller bara allmänt här och nu…. ?

Kort nr 1: Att njuta, att vara, att ge näring åt kropp  själ. Lägg vardagsmåsten åt sidan och ägna dig åt sånt som får dig att glömma tiden. Koppla av. Lyssna på kropp och själ och följ dessa känslor. Följ klockan så lite så möjligt. Närvaro. Stanna upp och känns livet i dig och omkring dig. Vad har du lust med nu? Och kan du låta vardagsrösten vänta lite? 

Kort nr 2: Var öppen för dina känslor. Låt dom bara komma och få kännas, du behöver inte alltid sätta ord på dom eller undersöka varifrån dom kommer eller agera på nåt sätt. Just nu, låt dom bara komma som dom gör. En känsla varar inte för evigt och när du tillåter och erkänner en känsla drar den sig tillbaka för denna gång. Vatten symboliserar känslor. Hur ser ditt känslohav ut just nu? Ta hand om dina känslor så som man tar hand om ett litet barn, vars enda sätt att kommunicera är just genom att visa känslor. Känslor kommer och går beroende på en hel massa olika saker men oavsett, stäng inte in dom. Låt känslorna frigöras.

Kort nr 3: Vad vill du säga till dig själv om några år angående där du just nu befinner dig. Tänk på nån annan gång när du tänkte efteråt att du borde eller skulle gjort annorlunda. Vad skulle ditt framtida jag vilja säga i så fall, om ditt nuläge? När det gäller viktigare saker i ditt liv, låt ingen annan tala om för dig vad eller vem du borde vara eller hur du ska göra. Det är din livshistoria och är det någon process som pågår just nu så ta hjälp av dels tidigare erfarenheter men även ditt framtidsjag. Är allt lugnt just nu, så kan du ända minnas den här perioden just så. Allt är en berättelse, även en vanlig vardag.

?????? Kram!

2 thoughts on “Mindfulness, ledighet- Välj ett kort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *