Aprilväder, speciella platser, budskap lördag & söndag

Det har både regnat, åskat, haglat och snöat sen i går kväll. Och nu är himlen blå och solen skiner. Blåser gör det oavsett. Snacka om aprilväder! ???

Jag har några speciella platser som inte bara är fina utan ger så mycket lugn. Såna där platser som jag inte vill gå ifrån när jag är där. Såna platser där jag skulle kunna sitta hur länge som helst.

När värmen kommer ska jag ta mig i kragen, ta mig TID att gå dit. Ta med mig kaffe och mat så jag slipper gå därifrån. Sen ska jag bara sitta där i en solstol eller på en filt och samla energi.

Ett sätt att få tankarna att sluta pata om allt möjligt, räkna ut saker, hitta lösningar, springa iväg hipp som happ är att använda hörseln. Om man fokuserar på ett ljud och sen lägger till ännu ett så tystnar huvudet (om man nu är som jag och har “problem” med det).

 

Ännu en skogsbild ibland alla andra. Ser fin ut men säger inte mycket om känslan. Jag har tagit den på en speciell skogsväg, på en av mina speciella platser. Ingen, förutom jag kan veta exakt hur jag kände på den platsen. Ingen, förutom jag kan veta vad jag hörde….

Fåglar, trädsus, knak i skogen, fotsteg av en annan människa, långt bort bilar, grus som knastrar under mina skor osv…. På hela promenaden hade jag inte tänkt  något! Jag har övat & övat. Första gången gick det bara några sekunder. Skam den som ger sig!

Oavsett vilken fin bild man än kollar på kan man låtsas att man är där. Man behöver inte ens ha en bild, man kan fantisera om att man är var som helst. Det ger samma effekt. Man föreställer sig att man är på en speciell plats. Så börjar man lyssna. Och sen kan man fantisera in nästa sinne, nämligen känseln. Gräva ner fötterna i sand? Känna solstrålar mot huden? Gräs under handen? En skön, härlig känsla kommer att infinna sig…. Om man nu då inte föreställer sig en hemsk situation. Då blir resultatet obehagliga känslor såklart. Men jag tror ingen vill öva på det?! Syftet är ju att boosta sig med energi och harmoni….

Var man än bestämmer sig för att vara, i fantasin eller rent fysiskt och börjar lyssna så blir i alla fall resultatet att tankarna tystnar och får stiga åt sidan för en stund. Funkar superbra för mig!?

Faktum är att visualisera är en bra grej att göra så länge man inte efteråt blir deppig för att man inte är/har det man visualiserade om. Det gäller ju att behålla den goda känslan….???

Frågor på inlägget? Egna kommentarer? Ha en alldeles fantastisk helg!

Budskap Lördag:

Det finns ett behov av att förmedla något. Säga sanningen. Tala från hjärtat. Det har funnits tvekan och kanske även rädsla för att göra det men det är viktigt för dig som person och på ett själsligt plan att du tar det steget. Det är helande att höra sig själv uttala/sätta ord på något man tänkt.

Budskap Söndag:

Ge dig själv en stund med din själ. Var för dig själv.  Egentid, ensamtid. Det behöver inte vara för att hitta svar på något utan bara gå ifrån vardagen en stund. Och om du vill ha svar på något finns svaret om du bara ger dig själv den stunden. I tystnad och egentid finns klarhet om det är vad man söker.

 

Kram ❤?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *