Nåt slags avslut- Välj ett kort

Sanningen letade sig trots allt fram till mig men inte vet jag vad jag ska göra med den. Nog för att jag känt alla gånger något inte stämt och/eller undanhållits, obetydliga små lögner som i mina ögon varit helt meningslösa. Har många gånger ställt mig frågan varför, fast jag behöver inget svar, jag hade ju ändå inte vetat om det var sant. Alltid dessa kontraster. Antingen har jag varit världens bästa eller nån obetydlig näst intill obekant. Och så alla mina egna ursäkter för att rättfärdiga att jag gick med på nåt sånt, som nån tyst överenskommelse under så många år. Så kan jag säga nu, jag som står här med sanningen i mina händer och vet saker som både hjälper mig men samtidigt lämnar mig med en känsla av att ha blivit lurad, använd på nåt sätt. Sanningen kom även med ett stort frågetecken. ❓

Alla bär ansvar för sina egna ord & handlingar, sin egen sanning. Det är upp till var & en vad man väljer att göra med den. Det finns faktiskt en hel massa alternativ. Bland annat kan man fly så ofta man kan, förneka, spela olika roller, anpassa sig, låtsas, stänga av sig, ljuga, projicera sina skuggsidor på andra, lova men inte hålla, utnyttja etc. Det går alldeles utmärkt att även trampa på andra under tiden, flera gånger dessutom MEN ingen kan fly från sig själv för evigt, sin egen innersta sanning. Aldrig. Någonsin.

Men inget ont som inte för nåt gott med sig…. som det nu så fint heter ?. Tack vare detta får jag äntligen anledning att använda mig av texten till en låt som för många år sen letade sig in i mig. Jag kände igen mig i varenda ord. Faktum är att jag önskar jag hade skrivit dom själv ??. Så fick den nu äntligen en plats i det verkliga livet….

Med ena foten utanför 

(Text  & musik: Melissa Horn)

Du ville träffa mig i veckan
det var nån dag som passade dig
du tog förgivet att jag kunde
men du glömde fråga mig
du glömde fråga mig

Du flyger högre än oss andra
man får se upp varenda gång
först när du tar dig ner på jorden
först då kan jag va din vän
först då kan jag va din vän

Jag mår bra och det blir vackert
och lika sorgset som förut
men här finns inga brustna hjärtan
alla ser likadana ut
alla ser likadana ut

Det är grönare i parken
och du ropar högt när du är där
du säger att jag skrämde bort dig
men du var ju aldrig här
du var ju aldrig här

Du ville träffa mig i veckan
och du vill alltid samma sak
du vill ha det du förlorat
men mig får du inte tillbaks
mig får du inte tillbaks

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv, välja för en speciell dag eller bara allmänt för här & nu ☀️☀️☀️

Kort nr 1: Du har all anledning att känna dig stolt över dig själv. Antingen det är något du gått igenom nyligen eller om du överblickar ditt liv fram till nu och ser på allt som hänt och allt du gjort fram tills nu. Du har tagit dig över hinder, antingen yttre eller inre- vilket innebär att du varit modig. Du har stått där och inte kunnat värja dig för det som kallas livet, sårbar, blivit känslomässigt påverkad med allt vad det innebär. Tålmodig, trots att du kanske velat skynda på saker. Fått kraft att tag dig framåt/stå på dig trots att du egentligen inte orkat. Med allt detta kommer lättnad och kunskap om dig själv som aldrig kan försvinna. Denna livserfarenhet har du alltid med dig. Du kan använda den i andra situationer, liknande eller nya som ett verktyg.

Kort nr 2: Plötsligt får du energi. Egentligen har du varit beredd ett tag men av olika anledningar valt att inte agera. Nu är det iallafall dags. Även om omgivningen inte förstår eller tycker om det du tycker/gör/står för, låter du inte det beröra dig. Du har mycket idéer och vill att saker ska hända/förändras. Du kanske inte tänkt igenom saker till fullo men i nuläget spelar det inte så stor roll då du är redo för vad det än är. Energin och viljan finns med dig. Du är beredd att chansa, då något behöver hända, du behöver få utlopp för den energi du har/får på något sätt. Det du tänker på behöver sättas i verket.

Kort nr 3: Lyssnar/letar du efter din egen sanning eller lyssnar du bara på andra? Är du orolig för att uppfattas som annorlunda om du faktiskt lyssnar till dig själv. Hitta fram till vad som passar dig, det kan vara nån rädsla inom dig som behöver ses över för att komma över en tröskel. Eller är det tvärtom, att det är du som talar om för andra vad dom bör göra/tycka osv? Oavsett vad du lärt dig, har du alltid rätt att bryta mönster och hitta ditt sätt. Ge dig själv den friheten. Innerst inne vet du vad du tycker/känner men av nån anledning väljer du att inte lyssna på det nu. Försök att ta reda på om något/någon eller vad som hindrar dig.

Tack för idag! ??????

meenakshi

6 kommentarer

  1. Tack för budskapen och sänder dej styrka till det du går igenom??

    • Tack ?! Känner mig klar över detta men samtidigt förvirrad ?. Skönt att sätta ord på det. Tack för feedback! ❤ Kram ❤

    • Wow, vad härligt att du känner så ?. Tack för att du läste bloggen idag! ❤ Kraaam ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *