Kallprat- Välj ett kort

Reflektion denna veckan: Kallprat…. Det ordet gör mig förlamad. Jag får panik och flyktkänslor. Känner mig instängd. Kvävd. Kallprat är en av dom sakerna jag försöker undvika så långt det går 😰. Känsloreaktionen är egentligen alldeles för stark i förhållande till situationen…. 🤔

En kallprats-situation har aldrig något med personerna i situationen att göra. Det har inte heller med att göra att jag är blyg. Eller osocial. Tvärtom är jag en väldigt social person, vilket jag gissar på att dom som känner mig privat kan intyga. Men när jag befinner mig i en sån situation där flera människor ingår vill jag bara resa mig och springa därifrån. Jag klarar nog bättre en kallprats-situation med en enda person än en grupp av människor.

Jag vet inte riktigt varifrån detta kommer. Än. Vad jag vet är att jag blir väldigt trött av det. Och varför blir jag trött på det? Jo, för att det är så fruktansvärt ointressant att hamna i ett sammanhang där ingen är sin personlighet. Där alla samtalsämnen handlar om allting annat än hur en människa är och/eller vem den är. Där allt handlar om det som ligger utanför. Och det vet vi ju alla hur extremt mycket yttre intryck det finns att prata om. Allt från recept till hemska nyheter. Från vädret till materiella saker.

I en sån situation säger jag ingenting. Eller i alla fall så lite som möjligt. Samtidigt gissar jag att dom som känner mig privat inte kan tro att det skulle vara sant. VA?! Säger du ingenting!? Nix, jag säger i stort sett ingenting. Detta är i sammanhang där jag och flera inte riktigt känner varandra privat utan man samlas av nån anledning. Samtidigt är jag BRA på att kallprata. Kan hitta på vilken fråga som helst. Eller berätta nåt om mig själv. Nåt jag tänker eller känner. No problems. Därför borde det inte vara ett så stort problem. Men det är det.

Inuti känns det så här: Pulsen slår, jag hör att andra pratar, lyssnar med ett öra här & ett öra där. Ler och låtsas vara med men funderar egentligen på hur jag ska ta mig därifrån. Ska jag låtsas att min telefon ringer så att jag kan gå iväg och därefter komma tillbaka och säga att jag måste “tyvärr” gå? Hjärnan går på högvarv. Vilket får mig att vilja fundera på varifrån den här starka reaktionen kommer. För så som mitt liv ser ut nu så är det väldigt sällan jag behöver befinna mig i såna situationer.

Det är en annan sak om man stöter på nån på stan exempelvis för då är man på väg nånstans. Man ska ändå därifrån. Då är det lätt att slänga ur sig lite klassiska kommentarer, fråga hur läget är osv. Snabbt avklarat för det är då mer givet att ingen hinner stå och kallprata i 2 timmar typ.

En annan typ av kallprat kan ju vara om man vill lära känna nån men inte riktigt gör det ännu. Men då bör ju kallpratet hyfsat fort gå in lite mer på det personliga planet annars kan man ju aldrig lära känna den andra personen… Men- missförstå mig rätt nu, jag kan kallprata men inte under så speciellt lång tid och inte i för stor grupp av människor.

Som jag sagt tidigare, ett av mina mål i livet är att fixa till livet så det känns skönt och behagligt. En av dessa saker kan vara just att reflektera över vad som känns bra och vad som inte känns bra. Och hjälpa mig själv att undvika det sistnämnda så mycket det bara går. Att känna sig själv är att ha kunskap om sig själv. Det är lite svårare att säga att man älskar sig själv men nuförtiden kan jag i alla fall känna att jag bryr mig om mig själv väldigt mycket. Framsteg! ✌🙌😍

Just det ja, imorgon firar jag och min man bröllopsdag- 5 år. Vi brukar gå ut och äta. Ett nytt ställe varje år. Inga förväntningar eller presenter. Bara en helt vanlig dag tillsammans fast nån annan får laga maten ❤❤❤🌿🌿🌿.

Tack för att du läste min blogg idag 🙏💖❤. Välkommen tillbaka nästa vecka 🤩.

VECKANS VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- vi är vår fysiska kropp, fysiska sinnen men också vår själ och allt som ingår i vår vardag (hem, ekonomi, saker, relationer). Vi är komplexa och mångsidiga- tankar, känslor, erfarenheter, övertygelser, mönster, personlighet…. Känn in var budskapet resonerar med ett öppet sinne för alla sidor av dig/ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag! 

Kort nr 1: Nu löser sig något utan att du kanske inte riktigt vet hur det går till, hur eller vad du gjorde. Det kan bero på att du har ett mer öppet sinne, vågat gå utanför mönster, lyssnat mer på/stått upp för dig själv och har börjat ta mer “ansvar” för ditt mående/välbefinnande. Du kan under en kortare mer intensiv period eller under en längre tid ha investerat både tankar och känslor och gjort fysiska/praktiska förändringar för att hjälpa dig själv och det är den tid och energi du investerat som nu ger nån form av resultat. Det kan vara ett lugn (inre såväl som yttre) som infinner sig, en lösning på något, något som manifesterar sig i din fysiska vardag osv. Var uppmärksam på positiva förändringar, även små såna.

Kort nr 2: När/om du tar dig för nåt som verkligen är från ditt inre, utan påverkan från andra så kan inget gå fel. Visst kan du stöta på hinder/motstånd men du blir inte lika påverkad av dom. Det kanske är dags att börja hitta en riktning angående något/någon och inte vara så ambivalent längre, utan bestämma dig för vad/vart du vill ta vägen med detta. Försök låta bli att lyssna på/ta hänsyn till vad du borde, vad du förväntas- utan lyssna på vad du känner och ta ett beslut utifrån det. Följ sen det även under stunder av tvivel. 

Kort nr 3: Nu kan det vara bra att inte pressa på saker & ting. Inte heller din kropp. Är det stopp och motstånd så är det. Ta ett steg tillbaka och reflektera och/eller byt fokus- gör något annat som ger dig energi istället för att fokusera på det som inte “funkar”. Gör bara det absolut nödvändigaste, lägg minsta tid och energi, i alla fall på dom saker som “måste” utföras. Det är förändringar på gång och du behöver inte vara inblandad/delaktig, du behöver just nu lägga din energi på helt andra saker, för om du fortsätter lägga energi på nåt som ändå inte funkar/känns bra just nu så tappar du bara ännu mer energi och det påverkar dig också känslomässigt. Så backa där det behövs och ändra fokus. Eller varför inte bara luta dig tillbaka och lita på att det löser sig utan dig.

KRAM ~KRAM ~KRAM 🌿❤🤗

6 thoughts on “Kallprat- Välj ett kort

  1. Exakt så är det nu, jag gör det JAG mår bra av och mitt mål är att må ännu bättre.
    Tack

    Grattis till Träbröllopsdagen🧡🧡

    1. Mycket bra jobbat 🙌👏 fortsätt så! ☺

      Tack för att du läste bloggen idag & för bröllopsgratulationen ❤🌹.

      Kramar 🤗❤🤗

  2. Jag gillar inte heller kallprat 😏 bland det jobbigaste som finns med att vara människa! Så jag försöker som du, minska ner på de situationerna så mycket det går 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Och vägledningen var klockren idag 🙌🏻💥🥰 tusen tack min vän ❤️ Och grattis på bröllopsdagen i förskott ❤️🤗🥳🥂

    1. Skönt att det finns fler som känner likadant. Ibland känner man sig tråkig & “onormal”. ❤
      Härligt att du drogs till ett budskap som plingade till i dig ☺.
      Önskar dig en fin helg!
      Kramar 🤗🤗🤗 & massa tack! 😇❤

  3. Jag är inte heller någon kallpratare😄och har aldrig varit.
    Tack för veckans budskap som fick mig att tänka till ordentligt💗

    1. Hej 🙋‍♀️. Jaha, fick du ett sånt budskap ☺. Det låter spännande… 🤔🙂
      Tack för support på denna veckans inlägg. Hoppas du hittar hit på fredag igen 😉.
      Kram 🤗💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *