Känslofredagsinlägg- Välj ett kort

En del verkar födas med lager efter lager av känslor som under tiden och livets gång behöver synas, sorteras och slutligen släppas.
Andra verkar inte ha några bekymmer, inga känslomässiga reaktioner på så mycket och om så skulle bli så är det snabbt övergående.
Ytterligare några andra har- men stänger av.
Det finns ett brett spektrum av hur man gör med känslor och det finns ju allt ifrån att hata någon starkt till att älska någon och vara besatt. Låta känslor gå ut över någon annan eller nedvärdera någon annans känslor.
På vilket sätt en känsla än uppstår- är vi medvetna om vad vi gör med den?

Ibland kan det låta som känslor alltid är något man behöver jobba med, gå igenom osv. Men känslor är det som resonerar i oss hela tiden via våra 5 sinnen och vår kropp. Vad som helst skapar känslor. En sorglig film, en fin låt, en vacker solnedgång, vinden som rör vid huden….
På vilket sätt en känsla än uppstår- är vi där med den?

Jag tror att själen talar till oss via känslor. Så egentligen är mitten-alternativet bäst och kanske är det ditåt jag hela tiden strävat, utan att vara medveten om det. Förresten tror du att vi har en själ? Det tror jag, det är märkbart tydligt just när kroppen dör. Det är liksom nåt som saknas, den där gnistan av liv eller hur? Vi använder uttryck som: “jag är ledsen ända in i själen eller ögonen är själens spegel”. Det skulle dock vara roligt om man sa: Mina ögon gråter idag. Precis som man säger att man är hungrig. Ett konstaterande liksom, utan att det relaterar till någon känsla. Ledsenhet eller skratt exempelvis kommer väl från själen men kroppen uttrycker den? Så tänker jag i alla fall. Hur skulle själen kunna göra det utan sin kropp? Och hur skulle kroppen må utan sin själ? Dom behöver ju varandra.

Att lära känna sina känslor, eller rättare sagt lägga märke till att man reagerar, vad man faktiskt känner angående situationer/relationer- är att lära känna sig själv. Och med det esset i rockärmen så rör man sig sakta emot balansen. Man kanske börjar säga nej. Man kanske börjar säga ja. Man kanske med glädje kastar något på soptippen som man faktiskt aldrig tyckte om. Alternativen är oändliga såklart.

Men varje gång jag varit avundsjuk på människor som så lätt kan skaka av sig saker. Som inte blir berörda av speciellt mycket. Som verkar ha det så känslomässigt lätt, då har jag nog ändå någonstans inuti tänkt, att alla människor har känslor, alla människor föddes med känslor.

Det blir på nåt sätt alldeles för komplext att skriva om något så stort som ämnet Känslor. Eftersom vi alla är olika personligheter så använder vi dom på lika många olika sätt. Det är omöjligt att kunna komma på någon “känslomässig mall” då omständigheter/bakgrund/personlighet skiljer sig åt så mycket. Det får väl helt enkelt vara vars och ens ansvar det där med känslor. Återigen, alla människor har känslor- det är i alla fall en sanning som är svår att argumentera emot.

Egentligen vet jag inte vad avsikten var med detta inlägget, har bara skrivit max 10 minuter och minns inte ens hur inlägget började. Jag antar att det ogenomtänkta som bara skrivs (eller sägs) utan större planering (om det är för ens eget och allas bästa), ibland kan vara det bästa. Jag gissar att jag hade tänkt skriva om känslomässiga lager var poängen från början men tappade rätt fort tråden.

Tror det är bäst att jag slutar för idag, orden tog slut och tänker inte låta hjärnan ta över och försöka tänka ut någon fortsättning.

Hoppas Du kommer tillbaka nästa fredag.
Trevlig helg!

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre v 32-fre v 33)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs veckans budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp ch allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG, din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom Dig/olika områden av ditt liv.

Ibland kan också insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Tveka inte om du haft planer, idéer och funderingar på något/någon som du vill ska vara en del av din vardag. Om det känns bra och rätt inuti och dessutom är genomtänkt så finns det ingen anledning att vänta med att ta första steget längre. Var kan du börja agera/manifestera? Det finns en vilja hos dig så låt inte tvivel övertyga dig om att det inte är lönt. Detta är något som kan röra vad som helst i ditt vardagsliv såsom relationer, ekonomi, hem, sysselsättning, hälsa osv och du vet förmodligen vad. Tänk också på att det här är något som kan behöva få ta tid och tålamod så det är ingen snabbfix. Ta små steg i taget, känn efter under tiden, omvärdera om du behöver och börja “bygga” för något stabilt och varaktigt. Dags att handla, sluta tänka.

Kort nr 2: Kortet visar på att ha ett öppet flöde i dina känslor. Att acceptera och okeja dom känslor som kommer men också att förstå dom och låta dom gå vidare. Att inte döma dig själv när du känner någon så kallad “negativ känsla”, tvärtom- våga istället känna den, hur den påverkar din kropp och dina tankar men låt även den gå vidare. Här finns också ett budskap om en inre harmoni, någonting som känns bra, rent allmänt eller i en specifik situation/relation. Du är helt enkelt i ett flow och allt känns bra. En känslomässig balans helt enkelt. När du är i känslomässig balans har du också lättare att dela med dig till andra, så att säga sprida den energin vidare. Någon annan kan känna ett behov av att vara mer sann, kanske främst gentemot sig själv. Det kan som sagt handla om att visa dig själv omtanke, acceptans och tillåtelse att vara, säga och göra.

Kort nr 3: Det kan kännas som det är lite rastlöst, lite planlöst, lite hit & dit. Som att du inte riktigt vet varken ut eller in. Du kanske sätter igång saker men tappar lusten, är taggad men tappar orken etc. Det är nog just nu du behöver sluta vända dig utåt och istället vända dig inåt. Inte ex påbörja saker, kasta ur dig saker, agera på impuls- utan stanna upp och fokusera på vad det är som händer inuti dig istället. Ofta bottnar det en känsla om någonting helt annat. Det kan vara svårt att stilla dig, saker kanske skapar irritation/frustration men du inget kan göra. Det kan även vara så att du har satt igång något men sen händer inget mer, vilket också kan skapa samma mönster/beteende. Känner du igen dig i detta så är lösningen inte att rikta dig utåt, utan få det att upphöra. Fråga dig själv om det kan handla om stress, prestation, rädsla för att dina egna känslor osv. 

🍀KRAM🍀

2 thoughts on “Känslofredagsinlägg- Välj ett kort

  1. Tack för dina tankar💗och tack för veckans budskap💗

    Känner mig lite som jag stått vid ett stoppljus i två veckor😄och allt är nog precis som det ska. Hade samma känsla i slutet av förra året precis efter att jag flyttat. Det är något jag väntar på, men vad är det? Sen brukar den där berg och dalbanan komma och det är bara att följa med, för då går det snabbt😅

    Kram💗

    1. 😍 Jobbigt läge men i efterhand förstår man varför. Finns det inte ett “ordspråk” som säger: Inget är som väntans tider… 😃

      Tack för att du läste bloggen idag 🙏❤️🍀.

      Varm kram 🤗🤗🤗❤️❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *