Sitta i en bur men ändå vara fri- Välj ett kort

Vad är egentligen bäst av dessa två alternativ? Att inte göra något åt en sak fast man är klar över vad problemet är och vilken lösning som känns bäst. Eller att vara “lyckligt” omedveten men inte må bra inuti….

När man jobbar med personlig/själslig utveckling så upptäcker man en hel massa saker både om sig själv, andra människor och livet i allmänhet. Man upptäcker också saker om sitt förflutna. Man byter perspektiv och förnyar sig själv. Man får insikter och självkännedom. Det konstiga för min del är att när jag fått dom insikter jag behöver (genom självreflektion och syna känslor i sömmarna) så beter jag mig som mest precis som innan jag fick insikten. Mycket märkligt….

Förresten tycker jag det skulle kallas personlig/själslig inveckling istället, för är det nåt man gör så är det att vända ut & in på sig själv när det skaver inuti. Ibland mer, ibland mindre och ibland blir det lagom, men så är det ju med allt här i livet. En del säger den personliga eller själsliga resan inåt och det stämmer också mer med verkligheten för det är inåt man åker på utflykter när man förstår att vissa saker inte har funkat/funkar, inte har varit bra/är bra. Sen fortsätter man “bara” att göra så när det behövs. Enkelt men svårt….

Ibland är mönster så otroligt starka, inlärda och invanda att det känns som man fastnat i en bur. Som om man själv inte har någon förmåga att släppa sig själv fri. Och därför undrar jag, vilket är egentligen bäst?

Alternativ 1: Att inte “veta” men må dåligt inuti. Med det menar jag att man förnekar, flyr, inte vill eller vågar känna dom känslorna man klassar som läskiga eller jobbiga. Man försöker hellre stänga av lite till för det funkar ju faktiskt att låtsas. Det finns massor av saker att sysselsätta sig med för att slippa tänka/veta/känna/förändra.

Alternativ 2: Att ha allting klart för sig. Att ha känt och analyserat känslor, beteende och tankar i detalj för att ta reda på var man står. Och genom detta kommer den mest fantastiska lösningen fram på bordet. Perfekt!

Men på nåt sätt är det då som att allting låser sig för mig. Jag gör helt tvärtom. Alltså just som jag gjorde innan jag förstod! :O Det är precis som att jag “måste” följa det där dumma mönstret några extra gånger för att vara på den säkra sidan. Gå ett extra varv så att säga fast det är meningslöst eftersom det egentligen är avklarat. Det kanske helt enkelt hör till att göra så när man är människa 🙂

Just nu är jag fast i några olika burar som jag kallar det. Dom sitter lite snett omkring mig och går in i varandra. En sak har jag ingen lösning på och har bestämt mig för att acceptera det. En annan sak har jag en lösning på men söker fortfarande svar på varför det hela egentligen blev som det blev. Letar orsaker och försöker förstå. En tredje sak är för lång vana. Den är nog lättast att bryta just nu.

Detta var denna fredagens funderingar 🙂
Önskar dig en fin, fantastisk helg!

KRAM

(Foton/bilder i mina inlägg kommer antingen från gratissidan Pixabay.com eller från mitt privata fotoalbum)

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

för personlig & själslig reflektion

Oavsett om du väljer via siffra eller bild, så finns vägledningen längst ner i inlägget. Du behöver inte klicka på någon siffra eller bild, utan bara känna efter vilket/vilka du dras till. 

Känn om du dras till siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3.
Eller tänk på en fråga som du vill ha vägledning/svar på.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av dig/Ditt liv.

Du kanske dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Det kan vara så att du just nu har lite olika saker på gång inom dig/ inom olika områden av ditt liv.

Insikten kan komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det. Som att du kan känna att något stämmer men du vet inte hur/var det resonerar i dig/ditt liv förrän efter några dagar/närmaste framtid.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

1.

2.

3.

Kort nr 1: När du söker något, gör något denna veckan- checka av med dig själv så att du följer dig själv och inte gör avstickare på vägen. För det är lätt att bli distraherad och splittrad. Dels att man själv kan sätta igång saker som kanske inte är varken nödvändiga eller meningsfulla. Sen kanske du står där med “för mycket”. Men också kan andra människor och omständigheter försöka få dig ur balans eller gå en annan väg. Du är din egen bästa vän, du vet vad som är bäst för dig och vad du mår bra av. Lyssna till dig!

Kort nr 2: Det känns som att du har väntat lite för länge med någonting så nu kan det kännas som det blir lite krångligare och/eller svårare. Men du kan alltid lära dig något av det till nästa gång, att hantera det du behöver så fort du vet. Det kan vara lätt att skjuta på någonting samtidigt som du vet att det behöver göras och är det endast att du lägger det på hyllan ett litet tag är det en sak. Men det är en helt annan sak om du är orolig/rädd för något/någon. Då behöver du konfrontera det du känner och vara ärlig emot dig själv om varför du känner så här, varför det har blivit så här och vad det värsta är som kan hända. Så denna veckan är det någon form av agerande på sånt du behöver ta tag i, oavsett om det är något inuti du tar tag i, eller en faktisk yttre omständighet.


Kort nr 3: Det börjar röra på sig. Saker händer, saker börjar ta fart. Efter att ha varit stillastående, inget händer så börjar det nu bli lite energi i situationen/relationen (vilket också kan vara relationen med dig själv) eller bara allmänt i vardagen. Här finns klarhet över saker och ting. Insikter/förståelse som faller på plats. Det känns också som möjligheter, som ett tomrum eller ett nytt blad där något ännu inte skrivits. Det är som ny energi, fast inte stimmig energi utan glad och samtidigt harmonisk. Kanske du kommer till klarhet över saker & ting så du äntligen kan släppa taget/inte behöva engagera dig mer. Det är ett lugn men också nån form av nya möjligheter. 

♡ Freedom is the oxygen of the soul ♡ (Moshe Dayan)

6 thoughts on “Sitta i en bur men ändå vara fri- Välj ett kort

  1. Att ha överseende och förståelse för sig själv inför en eller flera förändringar är bra, tänker jag. Oftast har man dömt sig själv så lång tid i livet.
    Att låta sig flaxa i buren en tid innan frisläppandet.
    Tack för veckans budskap! Kram????????????

    1. Tack själv kära du ❤️❤️❤️. Både för att du läste bloggen idag och för att du delade dina tankar ❤️❤️❤️. Kram ❤️

  2. Tack. Ditt onlägg var klockrent just nu. Har samma mönster som dig. Är nog endel av att vara människa och lärandet..

    1. Tack snälla Annica <3 Vad fint att du fick igenkänning. Tycker själv att det är väldigt skönt när man gör det, så man känner att man inte är ensam med något. STORT TACK <3 för att läste min blogg denna vecka. STOR kram till dig från mig <3

  3. Tack vad fint ❤️❤️❤️ hög igenkänning på att upprepa mönstret fast man vet att det är ”fel”. Eller är det kanske ”rätt” väg att gå? Budskapet (nr 3) passade såå bra! Känner att ny energi/nya saker är på gång. Varm kram ❤️

    1. Hej Anna <3
      Ja, det är den stora frågan hahaha. Ibland förstår man att det är nödvändigt att gå något/några extra varv men ibland inte.

      Tack snälla för fin feedback & varm kram till dig från mig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *