Det dåliga och det bra- Välj ett kort

En del är alldeles för anpassningsbara. Är rädda för att göra fel och lägger mycket skuld och skam på sig själva. Dömer sig själva hårt för minsta lilla.

Andra är alldeles för självupptagna. Är helt på det klara med att allt dom gör är rätt. Dom har aldrig fel. Dom kan aldrig göra fel. Rättfärdigar alltid sig själva. Rannsakar aldrig sitt eget och sig själva.

Däremellan finns ett stort utrymme för en massa olika blandningar. Man kan välja att anpassa sig men inte till vem eller vad som helst. Bara när man själv bestämmer sig för det. Man kan enligt någon annan göra helt fel men i själva verket har man rannsakat sig själv och kommit fram till att så länge man inte skadar sig själv eller någon annan är det viktigt att göra på sitt eget sätt. Någon kan lägga skuld på någon annan för något men ändå har lätt att förlåta när det passerat. Man kan vara rädd för någon och anpassa sig men efter att ha frigjort sig är rädslan som bortblåst. Man kan göra någon annan orolig utan att veta om det och därmed inte kunna göra något åt det…. Du kommer säkert liksom jag på många fler olika skeenden.

Extremt åt något håll är ju aldrig bra tänker jag. Oavsett på vilken sida av skalan man är på önskar man att personen ska få något slags uppvaknande. Komma på saker om sig själv. Jobba på att ställa sig själv frågan varför och verkligen ta till sig svaret man får av sig själv. Annars blir det svårt att jobba mot förändring och förbättring.

Människor har olika personligheter. Människor kommer ifrån olika bakgrunder och miljöer. Det är så mycket som spelar in och till sist måste det ändå vara människans eget val att vara sitt bästa jag (och då menar jag inte sitt mest extrema uppblåsta ego 🙂 ). Det finns ett alldeles fantastiskt “quote” av Moder Teresa som lyder:

“Om alla bara sopade rent framför sin egen dörr skulle hela världen vara ren”

Jag tycker dessa ord passade bra till veckans reflektioner. För vi är nog många som kan hålla med att om vissa typer av beteenden reddes ut och frigjordes hos personer som har dom, skulle även vår fina planet Jorden vinna på det. Energin människor emellan skulle bli bättre både i kommunikation och omtanke, respektfullhet och vänlighet- vilket sin tur skulle gynna allt liv och hela planeten.

Det finns massa ord som känns obehagliga och som skadar när man sätter ordens betydelse i handlingar och/eller beteenden- girighet, makt, dominans, egoism, narcissism, våld, vapen, fysisk/psykisk misshandel osv.

Det finns också en hel hög med ord som känns vackra när man sätter ordens betydelse i handlingar och/eller beteenden- vänlighet, omtanke, respekt, kärlek, rättvisa, jämlikhet, tillåtelse, ödmjukhet osv.

Tack för att DU läste min blogg denna fredag. Varmt Välkommen tillbaka när du känner för det. STOR KRAM

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

för personlig & själslig reflektion
Oavsett om du väljer via siffra eller bild, så finns vägledningen längst ner i inlägget. Du behöver inte klicka på någon siffra eller bild, utan bara känna efter vilket/vilka du dras till. 

Känn om du dras till siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3.
Eller tänk på en fråga som du vill ha vägledning/svar på.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av dig/Ditt liv.

Du kanske dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Det kan vara så att du just nu har lite olika saker på gång inom dig/ inom olika områden av ditt liv.

Insikten kan komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det. Som att du kan känna att något stämmer men du vet inte hur/var det resonerar i dig/ditt liv förrän efter några dagar/närmaste framtid.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

1.

2.

3.

Kort nr 1: Denna vecka påminns du om bara glida förbi och över sånt som inte rör dig. Du kan nästan känna dig lite full i skratt, glad och stolt när du bestämmer dig för att inte ge dig in i något eller med någon som skulle kunna påverka dig. Och ännu mer känner du så när du faktiskt gör det. Tänk dig att vissa saker inte kan beröra dig, fast dom tidigare gjort det. Du vet troligtvis vad du känner för det/den som påverkar dig på ett “negativt” sätt så det behöver du egentligen inte undra mer om. Utan här är det bara att säga till dig själv när det händer (flera gånger om det behövs) att detta är inte mitt. Du kommer tycka det är skönt att behålla/vara kvar i din egen energi. Ibland behöver det inte vara så krångligt, inte utredas, sättas ord på. Ibland behövs att man bara vänligt men bestämt säger till sig själv så som det faktiskt är. Din kropp kanske reagerar. Din hjärna kanske reagerar med att vilja göra eller säga saker. Men återigen, är det värt det? Är det ditt? 

Kort nr 2: Denna veckan berättar om att vilja och våga expandera och se saker ur ett annat perspektiv, vilket kan vara att be om någon annans råd fast man aldrig kunde tänka sig det. Att inte benhårt hålla fast i övertygelser och värderingar. Att faktiskt jobba med sin “envisa” sida. Ibland är den bra att ha och ibland inte. När är den sidan bra att använda i ditt liv och när behöver du inte vara så enkelspårig/inrutad med saker och ting? Uppmärksamma dig själv denna veckan när saker utspelar sig och se lite hur du faktiskt gör. Bli medveten om när du är öppen och lyhörd för något annat än det som du bestämt dig för, som du står för. Kanske du kan ändra någon plan eller hänga på något du aldrig nånsin kunde tänka dig? Det kan handla om övertygelser som man håller benhårt på eller något man inte tänkt på hos sig själv att man faktiskt gör/säger. Du kommer definitivt att lära dig saker om dig själv om du undersöker detta hos dig själv och upptäcka saker både om situationer och andra människor. 

Kort nr 3: Oro och tankar på hur det ska bli eller vad som ska hända leder inte till något annat än att kroppen blir uppstressad och du kanske inte är närvarande i ditt eget liv. Därför- om något skulle oroa dig denna vecka eller om du har något just nu som du oroar dig så behöver du landa. I dig själv, i ditt liv och helst i naturen som har en helande effekt på sinnet. Det kanske bara är att kroppen bär på tidigare inre oro och behöver få släppa den, så det behöver inte pågå i nutid. Att försöka släppa orostankar kan vara svårt men kanske du har något tricks för att få dom “ur dig”. Skriva ner vad du är orolig för så det inte surrar runt om o om igen? Skratt är förlösande och frigörande. Därefter kan du skriva ner vilken/vilka lösningar du skulle kunna ha som alternativ. Det brukar alltid kännas lugnare när man har någon faktisk handling/ett beslut. Vad som helst som kanaliserar oron är bra, exempelvis att göra något med kroppen. Även om du inte känner någon oro, så skulle kroppen behöva något välbehövligt, lugnande, avslappnande just nu. Frigöra spänningar. 

♡ Peace begins with a smile ♡

(Samtliga foto/bilder kommer antingen från gratissidan Pixabay.se eller från mitt privata fotoalbum.)

4 thoughts on “Det dåliga och det bra- Välj ett kort

    1. Tack ❤️❤️❤️. Hoppas din helg blir lugn & skön. Massa kramar ❤️❤️❤️

    1. Tack Anna ❤️❤️❤️. Önskar dig en fin helg & ger dig en stor kram ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *