Obeslutsamhet

Något jag lärt mig är att inte ta några som helst beslut när det finns två eller fler alternativ. Förr kunde jag känna en sak så starkt och vara säker på att det var exakt vad jag ville, följde den känslan utan att tänka igenom det hela. Å andra sidan fanns ett annat alternativ som också lät bra och så tyckte jag alltid att jag valde fel. Jag följde känsloimpulser för fort. Det hade nog inte spelat någon roll vilket alternativ jag egentligen valde. Jag valde ändå alltid fel. Däremellan bodde ångesten ?.

För det är sååå svårt när det finns 2 alternativ som är lika starka i tanke & känsla. Det är sååå svårt när argumenten är solklara fast helt olika. Däremellan bor stressen över att kanske välja fel ?.

Otålighet. Borde jag inte veta vad jag känner? Borde jag inte direkt kunna känna vilket alternativ jag ska välja? Många gånger tror jag att jag tagit snabba beslut för att slippa känna mig splittrad. Slippa tänka på alternativ och konsekvenser. Slippa bli trött på mig själv för att det tar sån tid att bestämma mig.

Insikter om mig själv är ju till för att jag ska använda dom nästa gång en liknande situation/relation dyker upp. Så just nu behöver jag samla ihop mig och inte lägga en enda tanke till på dom 2 alternativ det gäller för tillfället. Och låta det vara så!  Lättare sagt än gjort…. (Mycket som stämmer in på det uttrycket….)

 

 

Men är det inte bättre att det får ta lite tid? Är det inte så att när jag inte kommer nånstans eller känner motstånd, bara ska släppa taget? Är det inte så att saker jag ännu inte vet om kanske behöver falla på plats som kommer hjälpa mig närmare klarhet? Jomen visst, självklart! Allt det där vet jag ju.

Bortom all självkontroll,  prestationskrav, rädsla för att välja fel, inre stress, otålighet så vet jag ju precis hur det egentligen funkar i en “ta ett viktigt beslut-situation”….. Så jag tänkte om jag skriver det här, svart på vitt påminner jag mig själv. Önskar helt enkelt mig själv Lycka till! ???

För den dagen jag väl bestämmer mig för ett av dom där 2 alternativen då ska det inte finnas några som helst tvivel. Inte en enda tanke eller känsla som går åt det andra hållet igen. Så får det bli. Jag får helt enkelt se det som en övning & prövning i Tålamod…. Igen…???

Nog om denna veckans tankar….

I helgen blir det minisemester i Malmö/Köpenhamn hos min gamla klasskompis med familj. Det är fantastiskt att fortfarande kunna ha kontakt med någon man känt sen man var liten. Det är ändå lite annorlunda än med människor man lärt känna i vuxen ålder. Trevliga människor med härlig energi tackar jag hur som helst inte nej till oavsett ?! Det ska i alla fall bli otroligt supertrevligt! ??

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja allmänt för dagen idag, för en annan speciell dag/dagar/vecka eller tänka på en fråga som rör något område av ditt liv.

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Nu har du/får du mer kontroll över saker o ting, ditt livshjul. Saker som faller på plats. Det kan vara inom vilket område som helst i ditt liv där det balanseras och känns bättre/positiva upplevelser. Du blir/är medveten om din egen del i det som händer omkring dig och/eller inuti dig och att du kan skapa din egen balans genom eget ansvar och genom att våga/välja att vara ärlig emot dig själv och agera därefter. 

 

Kort nr 2: Du är i ett lugnt tillstånd där du verkligen känner efter, lyssnar på dig själv. Ett läge där vardagens brus och det materiella, fysiska kan läggas åt sidan. Drömmar, längtan och önskningar som du upptäcker att du har och du känner dig redo att förverkliga någon/några av dom. I stillhet och tystnad finner du saker du bra känslor/tankar angående dig själv, ditt liv som du inte visste att du hade eller har tänkt på. Insikter som du blir positivt påverkad av.

 

Kort nr 3: Du har svårt att bestämma dig och det kan även vara så att du tror att det inte finns något/några andra alternativ. Du har hängt upp dig på vissa tankar/alternativ och kommer inte vidare. Lyssna även på känslorna och din intuition/magkänsla. Det kan vara så att du försöker lösa något logiskt/rationellt och bortser ifrån känslor. När det känns som det tar stopp, avvakta lite till känslorna kommer ikapp och lyssna även på dom.

 

Kram ?? H

2 thoughts on “Obeslutsamhet

  1. Ha så kul i helgen! Tack för fint budskap!
    Jag ska njuta av de sista skälvande dagarna av sommarens semestern.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *