Nåt jag inte tänkt på

Förändring kan ju ske på en hel massa olika sätt. I mitt eget fall skulle jag nog vilja säga att jag som person… både mentalt, känslomässigt och i handling förändrats genom alla dom gånger jag tvingats ta fram min inre styrka. Tro inte att jag ville det, alltså vara med om dom där situationerna/relationerna/perioderna….! Nä, hade jag fått välja, hade jag kunnat bestämma hade det blivit på helt andra sätt.

Men ibland blir saker inte som man tänkt sig…. Och då började det där med att bearbeta saker och lära känna mig själv. Inte bara förstå vad som hänt, vad någon annan eventuellt gjort utan också vad har varit min egen del, mitt eget ansvar och varför jag reagerar på vissa sätt…. Med tiden har detta blivit viktigt för mig och ja, jag analyserar grejer ner till minsta detalj men men…. det är mitt sätt att göra mig fri… och på nåt sätt kunna börja om/gå vidare.

 

 

För det fanns en tid när jag inte vågade säga nej. Det fanns en tid när jag flydde från mina känslor genom att göra en massa saker. Det fanns en tid när jag inte sa vad jag tyckte. Det fanns en tid när jag inte kände mig själv någonting. Det fanns en tid när jag inte såg något bra hos mig själv. Det fanns en tid när jag trodde att ödet styrde mitt liv. Det fanns en tid när jag var alldeles för rädd helt enkelt.

Den som lärt känna mig senare i livet har ingen aning om detta. Förresten visade jag inget utåt så det är nog många som inte vet att det varit så här. Många har aldrig sett den personen. Och kommer heller aldrig att göra….

Men det finns några personer som känt mig så pass länge, som följt mig (ibland på avstånd) genom allt sånt där. En av vännerna sa till mig att jag blivit annorlunda just genom alla dom där gångerna jag tvingats vara stark. Tydligen blev resultatet just inre styrka. Självkännedom. Hmm…. det var lite intressant, har inte riktigt tänkt på hur andra kan uppfatta att jag förändrats. Har mest märkt att jag agerar och tänker annorlunda. Att jag inte längre är rädd för mina känslor och det viktigaste för mig, att jag vet alla människor har en viss energi och är en viss energi ??????.

 

Så skrattade vi lite, jag och vännen Anitha, åt hur lustigt det kan bli så här med facit i hand ???.

Det finns en hel massa anledningar till att jag gjort förändringar hos mig själv. Både yttre och inre. Jag tror jag hoppar över att skriva om alla dom i detalj, det känns som det skulle kunna ta hela dagen…. ?

Lite allmänt kan det exempelvis vara att jag började med Reikihealing, tolka mina drömmar & kort, började skriva ur mig saker som hänt och saker jag känt. (Ingen får nånsin läsa efteråt, inte ens jag själv). Jag började ta hand om mina känslor istället för att kanalisera dom utåt på olika sätt, började ifrågasätta invanda mönster och beteenden, dvs frågade mig själv vad JAG egentligen tyckte om saker & ting och började handla därefter. Vara tydlig och ärlig emot mig själv även om det var obehagligt. Plus lite annat….  exempelvis i relationer med andra människor dvs. sånt man inte kan styra över….

I skrivande stund känns det som ett svammel men förhoppningsvis kanske någon ändå kan hitta en liten röd tråd i denna fredagens text…..

??????????

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Du kan välja allmänt för denna dag eller någon annan speciell dag. Du kan tänka på en fråga som rör något område av ditt liv….

 

 

 

 

 

 

 

Kort nr 1: Dags att rensa ut något ifrån ditt liv. Allt i och omkring dig består av energi och du kan se över vad du inte använder eller behöver längre. Det kan vara kläder du inte använder men det kan likaväl handla om något i en relation/en relation som inte ger dig något. Det kan även handla om mönster hos dig själv som inte fyller något syfte längre eller som är inlärt/vanemässigt. Det kan även handla om att ta hand om sin kropp på ett annat sätt. Det kan vara en eller flera saker som du kommer på, som antingen tar din energi eller inte ger dig någonting. 

 

Kort nr 2: Lyssna inåt, på dina känslor, på din intuition, dina drömmar. Det är något du vill ha svar på, som du tänkt på och du hittar det du söker hos dig själv. Du vet innerst inne. Lägg logik och förnuft åt sidan för det är inte alltid lösningen/svaret. Det kan ibland vara ovant och/eller obehagligt om man inte är van men det inre är en del av dig. Du kan leta och testa olika teorier, göra som andra men det kanske inte funkar för dig eftersom det du söker just nu finns inom dig själv som gör att du kommer vidare/framåt. 

Kort nr 3: Var tillsammans med någon/såna personer som lyfter dig och får dig att känna dig lugn och harmonisk och kan vara dig själv. Det kan även vara att du tycker om ett speciellt ställe i ditt hem, ett djur eller i naturen. Någonstans där du känner dig glad och trygg. “Din” familj behöver nödvändigtvis inte vara din fysiska familj/släkt utan andra/annat du känner samhörighet med. På detta sätt laddar du energi. Är du en person som ställer upp/hjälper andra och glömmer bort dig själv? Det kan vara svårt att säga nej om andra har förväntningar på dig. Det handlar även om dig och ditt välmående. 

 

Allt är precis som det ska, det enda du behöver komma ihåg är att vara sann emot dig själv ♾♾♾.

Kram & Trevlig helg ?!

6 thoughts on “Nåt jag inte tänkt på

  1. Det är en process att förändra sig själv. Det vet vi alla som gått igenom mycket. Man kommer ut på andra sidan mer hel än förut.

    För min del väntar en helg med arbete. Semestern är slut för denna gång.
    Tack för budskap! Kram

    1. Hej. Ja, man har hittat en hel del nya versioner av sig själv som passar en bättre. Lärt sig lyssna på sig själv mer än på vad andra tycker o tänker. Det är verkligen skönt! Kram ???

  2. Hej igen! Kloka ord – som vanligt. Och inspirerande. Att våga lära känna sej själv är enligt min erfarenhet att transformera rädsla till ren kärlek. Delar av oss själva som vi inte vill kännas vid projiceras ofta ut på andra, på grund av rädsla.
    Navajo Hoppas indianerna betraktar alla våra känslor som visa lärare från andevärlden- Kachinas, vilkas syfte är att hjälpa oss förlösa mer kärlek och visdom till världen. Kachina Fear är The teacher of The unknown. Ju mer vi kan lära oss dansa med dessa lärare, ju mer kärlek kan vi dela i världen.
    Jag fick Ugglan. Som hjälp att se hur jag kan gå vidare med mitt eget liv.
    En sak vet jag i allafall – det börjar bli dags för mer sångyoga.
    Allt gott till dej!

    1. Wow! Det är ju fantastiskt det du skriver också! Tummen upp för dans o sång ???.
      Kram

  3. Wow <3 fantastiskt… gör den resan själv nu och har så mycket fantastiska upplevelser men också frågor varför har jag inte nått hit innan. tja.
    Ödet…kanske….men det är dax nu att ta plats I mitt liv.
    Må bäst och Tack !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *