Ord som skrivs och får liv- Välj ett kort

Jag har aldrig några raka linjer, inga planer för vad jag ska skriva. Ingen lista, inga utkast. Jag bara sätter mig vid datorn och stirrar på ett “tomt blad” tills det kommer en känsla eller ett ord. Det kan vara något som jag kände för mååånga år sen, likaväl som för en vecka sen. Det kan vara en formulering som bara vill komma ut i ord utan att det är så jag känner för tillfället. Eller är det en exakt spegling av nuet. En person kan dyka upp i mitt huvud och känslan av hur jag uppfattar/har känt angående den personen kan få orden att vilja komma fram. Inget av det spelar någon roll….

Huvudsaken är att jag inte försöker tänka ut vad jag ska skriva! Då blir det bara motstånd, tomma ord, radera och börja om tusen gånger. Huvudsaken är att orden lämnar insidan och får liv. Det blir ett flow som gillas starkt. Himla häftigt faktiskt?.

Så här blev det idag…. ??

 

 

Jag är så trött

Så oändligt trött på krokiga vägar som inte verkar ha nåt slut

Och när man väl kommer till vägens ände visar det sig vara en återvändsgränd

Höga berg och djupa dalar

Var finns egentligen den där ängen där jag kan slå mig till ro?

Där leder dom vägar som finns bara till det och dom jag tycker om

Vägar som tar slut och inte gör mig trött utan fyller mig med livsenergi

Vägar som också leder tillbaka till den där platsen som jag alltid längtat efter- där jag bara kan vara

Där finns inga problem, ingen disharmoni, inga obehagliga överraskningar, ingen ledsenhet, ingen frustration eller orättvisa

Bara stillhet, kärlek, livsglädje, lust, kreativitet, äkthet och ärlighet

Tanken på att jag har och alltid har haft en fri vilja kan göra mig glad

Jag hittar alltid alltid alltid lösningar och möjligheter men ibland undrar jag om och varför det bara är jag som ser dom

Tanken på att jag har och alltid har haft en fri vilja kan likaväl göra mig förbannad

Jag vill helst inte vara ansvarig,  vägra ta några konsekvenser. Kan det inte bara få vara så enkelt som att man kan få skylla på att det är ödet som styr?

Om inte tro, hopp och kärlek räcker, då vet jag inte vad jag ska tänka….

 

Välj ett kort mellan 1-3. Välj ett kort som du dras till, skrolla ner och läs budskapet. Läs gärna förra fredagens inlägg om att välja kort…. Tankar om att välja kort- Välj ett kort

Tack för idag med önskan om en fin helg??❤?!

 

 

 

 

Kort nr 1: Ta ett steg i taget. Rusa inte framåt och/eller in i något utan andas och koncentrera dig på nästa steg, inte målet eller resultatet för just nu kan det vara svårt att se/överblicka. Oavsett om det handlar om en relation, situation eller generellt just nu är budskapet detsamma. Du kan känna tvivel, osäkerhet och oro, kanske till och med en viss rädsla men det kan handla om att du vill ha koll/kontroll på saker och ting. Andas bort dom känslorna och fokusera, känns det rätt/bra så fortsätt framåt. Se det som en “utmaning” i tålamod och att släppa garantier/kontroll hur gärna du än vill skynda på eller få svar eller vetskap om resultatet. Öva på att vara här och nu, där du är för stunden. Känns något inte bra, stanna och reflektera över nästa steg. Känns det bra, fortsätt/var kvar.

 

Kort nr 2: Vila och ta hand om dig själv. Greja med det som är du och ditt. Du behöver dra dig undan lite då och då för att inte tappa bort dig själv och/eller din energi. Allting omkring påverkar dig, allt du ser, hör, läser osv. Ta en paus för att hitta ny energi. Det kan vara rent fysiskt att du känner dig trött/utmattad men också att du har tagit in för mycket av vad andra människor tycker och gör så det känns som du inte tänker och/eller känner klart. När du ger dig själv egentid, det behöver inte handla om att sitta och meditera i flera timmar utan mer att låta omvärlden vänta med krav och förväntningar. Vad kan du göra just nu för att relaxa lite och vara i din egen bubbla för att samla ihop dig/din energi?

 

Kort nr 3: Nu får du den där energin att ta tag i något som du inte kan vänta med längre. Det kan vara du själv som är trött på att tveka och inte vara redo och/eller så inträffar det något som gör att du känner ny energi och kraft att sätta igång. Lust och kreativitet kanske tar över. Du kanske kommer till en punkt där du inte längre bryr dig om vad andra ska tycka. Du bara bestämmer dig för något. Det kan vara något du tänkt på ett tag men likaväl något spontant som du bara känner att du måste följa/göra. Om du har något på G och berättar om andra för det får du vara beredd på både förvåning men också ifrågasättande. Men du känner dig så säker nu så det bekommer dig inte som det kunde gjort innan. Du behöver varken förklara dig eller försvara dig inför andra. Nu är det du som sätter igång något och ingen kan hindra dig.

Kram ??

2 thoughts on “Ord som skrivs och får liv- Välj ett kort

  1. Tack för att jag får läsa det du skriver, och dela dina funderingar. Och kortet jag valde stämmer bra.
    Kram och på återseende!

    1. Tack själv för att DU följer min blogg ??. Det kort jag valde passade mig… såklart ?. Kram ?❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *