Skrev ett Kärleksbrev till….- Välj ett kort

Hej. Fredag igen. Jösses vad tiden går! Eller som någon sa häromdagen: Snart är det jul. Ja, faktiskt. Jag tycker man säger så varje år, att det gick så fort, året som nu går mot sitt slut.

Jag anmälde mig till en kurs som heter “Andlig coach”. (Tänkte skriva mer om den senare, den har precis startat). Alltid bra att ha diplom i samtalsterapi tänkte jag. Speciellt när det gäller den lite mer andliga inriktningen. För mig betyder andlighet (i väldigt förkortad version) att leva som sig själv. Att se inåt och uppåt, för att skala bort allt som inte stämmer överens med det man känner i hjärtat, den man faktiskt äkta och ärligt är….egentligen…. Att vilja vara mer närvarande i sitt eget liv och frigöra sig från allt som bara går, så man kan vara det mer & mer & mer…. Kalla det för att vara andlig eller leva själsligt och hjärtligt…. Ja, det får heta vad det vill, så länge avsikten är sann och äkta.

Nog om det, personlig/själslig utveckling är ett stoooort kapitel. Det jag ville berätta var att i kursen var en av uppgifterna att skriva ett kärleksbrev till sig själv. Jaha, tänkte jag- kan nog komma på nåt om att jag gjort mitt bästa som ensamstående mamma under vissa perioder, varit bra på dom jobb jag arbetat på och några egenskaper som jag faktiskt tycker är värdefulla som människa. Så blev det INTE….

Resultatet blev att jag satte mig och skrev 3 sidor! Jag tänkte inte, jag kände inte. Jag bara skrev rakt upp & ner. Som om det var den mest självklara sak i världen…. Efter rubriken “Kärleksbrev till Hanna” tappade jag tid & rum. Inte en enda gång stannade jag upp och funderade eller raderade eller omformulerade. Men vad hände? Efteråt stängde jag blocket. Har inte läst brevet. Minns inte vad jag skrev. Vet faktiskt inte vad jag skrev. Men kan du inte bara läsa brevet då och ta reda på det, kanske nån undrar…. Nä, just nu är innehållet inte det viktigaste, utan att jag gjorde det. Och på vilket sätt kärleksbrevet blev till!

Känslan i skrivande stund var att jag inte kände någon tvekan. Jag var sååå bestämd när jag skrev. Som om jag skulle skriva till någon annan och verkligen ville få den att förstå hur värd den personen var ett kärleksbrev. 

En dag ska jag läsa kärleksbrevet jag skrev till mig själv en dag i september 2022. Kanske det blir när (om) jag klarat kursen? Kanske det blir nästa gång jag fyller jämnt. Vem vet? Den dagen jag ska läsa vad jag skrev, ska vara en dag när jag känner mig exakt likadan som när jag skrev kärleksbrevet- bestämd och utan tvekan. Nu, nu gör jag det bara!

TACK snälla, fina, underbara du som läser min blogg idag. Det betyder mycket. Jag kan missa några kommentarer som kommer senare veckan därpå (på Bloggportalen- Andlig livsstil), eftersom det är så många bloggare där och vips så har ens eget inlägg försvunnit låååångt ner i flödet. Tack i förebyggande syfte till dig som undrar varför just du inte fick nåt svar nån vecka. Önskar dig en skön helg. Kom gärna hit igen om 1 vecka.

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs veckans budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp ch allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG, din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom Dig/olika områden av ditt liv.

Ibland kan också insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Du har dragits till det här budskapet för att du behöver rensa ut/släppa taget om sånt som inte ger dig positiva känslor och situationer där du inte får/kan vara dig själv. Du kanske redan vet vad/vem detta gäller fast du inte har tid att göra någonting åt det. Att lämna plats för ny energi och framförallt för ditt välmående och inre lugn är bra att göra medvetet, i förebyggande syfte också, innan det går för långt så man inte orkar ta tag i/styra det själv. Att rensa bort något ur sitt liv ger en lättnad och det behöver inte vara mycket för att du ska känna skillnad, från att något tynger dig (mentalt, fysiskt eller känslomässigt) till att du känner “åh, vad skönt”. Vissa saker kan krävas lite mer reflektion, exempelvis om du vill dra dig ur något som känns jobbigt. Då kan du behöva ta dig tid att fundera ut hur du bäst gör det och om det är något du oroar dig för. Att ta dig själv den tiden är mer värt i längden än att vara fast i/stanna kvar i något. När vi omger oss med materiella saker, relationer, situationer, beteende, tankar och känslor som inte får oss att må bra och det bara rullar på/lägg på hyllan eller på hög, är risken stor att du samlar på dig ännu mer “saker att ta tag i” för att må bättre. Ha för vana att checka av var i ditt liv något/någon inte stämmer överens med din inre harmoni. Antingen det handlar om att slänga något, avsluta något, säga nej till något- även det minsta lilla steg räknas som du tar bort från såna saker.

Kort nr 2: Detta budskap handlar om att inte tveka. Även om du inte tror du är tillräckligt förberedd eller om du är osäker på om det är rätt, minns att man inte alltid kan få garantier. Ibland får man chansa, ta lite risker för att något ska hända. Du kanske inte kan se vart något ska leda till eller om det blir något resultat men gör ÄNDÅ det som KÄNNS bra inuti. Låt inte förnuftet styra för mycket, ibland behöver du också vara som ett litet barn- testa, se om du gillar det. Om inte, testa något annat som du har lust med. Det är någonting nu som kallar på din uppmärksamhet och det finns ingen anledning att förneka eller prata förnuftigt med dig själv. Självklart ska du inte utsätta varken dig själv eller andra för fara men vad är “fara” egentligen? Har du något/några hinder inom dig som gör att du försöker räkna ut, förhala, vara rationell när en liten känsla av lust och/eller intresse pockar på? Det är verkligen på tiden att du gör något på ett annorlunda sätt, något oväntat, något du inte trodde att du skulle våga osv. Lyssna till din själ, den delen av dig som inte alltid är vuxen och ansvarsfull. Lycka till!

Kort nr 3: Det är dags för förändring av dig själv (personlig/själslig utveckling) och/eller någonting ditt liv. Finns det något/någon som triggar dig in ett gammalt mönster? Finns det fyrkantiga åsikter som är för invanda för att ändra på? Eller har du börjat få insikter och förstå saker genom reflektion, något du läst eller hört? Någonting startar en process hos dig, en längtan efter förändring och att uppleva saker på ett annat sätt/ur ett annat perspektiv. Om det inte är du som står för denna förändring så kommer den till dig på något annat sätt. En förändring ger dig möjligheter och även jobbiga förändringar skapar i längden denna förnyelse. Men får ändå en känsla av att det är du själv som är redo för en förändring. Som att du inte vill något längre. Som att du inte är intresserad längre. Av något eller någon. Håll inte kvar dig själv, släpp dig själv fri. Ta ett första steg emot något nytt genom att börja planera, beslutsamhet, agera…. vad som helst för du är redo och du vet om det. 

Kram

6 thoughts on “Skrev ett Kärleksbrev till….- Välj ett kort

    1. Tack själv snälla du 🙏😇🥰😍. Önskar dig en fin, skön helg 🤗❤️🤗, kramar till dig från mig 🤗🤗🤗

  1. En helg på landet är det för min del, och på söndag ses vi🙏Gud, vad vi kommer ha mycket att prata om😄och jag lovar att laga god mat🤩

    Valde budskap nr 3, och det är ju spännande att man har saker att förändra trots att man levt ett helt liv redan😍Det sista året har inte varit likt något jag mött tidigare, och det är ju intressant. Att se saker ur olika perspektiv gör ju att man växer. Fortfarande.

    1. Heeeej 🙋‍♀️.
      Vad härligt att byta miljö några dagar. Precis som jag ska göra när jag ska komma till dig på söndag 😍. Det kommer bli en härlig höstsemester med blandad kompott gissar jag 😁.
      Spännande med budskap och få insikter.
      Tack för att du läste bloggen idag 🙏😇❤️. STOR kram 🤗❤️🤗

      1. Så fint skrivet om andlighet.
        Alla tre siffrorna vibrerade och lockade, jag förstod varför när jag läst budskapen. Tack ❤️

        1. Åh tack 🙏😇🥰.
          Det är så skönt med insikter, ibland vet man direkt, ibland förstår man senare. Förståelsen och medvetenheten är en så skön lättnad ju ❤️. Tack för din fina feedback på veckans blogginlägg & massa kramar till dig från mig 🤗❤️🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *