Hel & Helig stund- Välj ett kort

När ingen har vaknat
Ingen i mitt hem och inte heller i världen utanför
När det varken är natt eller dag
För mig är den stunden helig
Fylld av allt som får ta plats
Allt som är jag får sväva fritt
Så har det alltid varit

När dagen vaknar tar jag på mig mina olika kostymer
Förvandlas till den som går till jobbet, som är mamma, fru, vän och har ett hem
Var jag än befinner mig på dagen är jag ändå jag, det är inte så jag menar
Men alla kostymer kräver sitt

När jag vaknar och ingenting hörs
Ingenting behövs
Är jag som mest hel
Då planterar jag frö av insikter
Möblerar om mina energier
Förstår varför
För mig är den stunden helig
Så har det alltid varit och så kommer det förbli, i alla fall i detta liv

TACK 🙏😇 för att du läste min blogg idag. KRAM 🤗❤️🤗

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

för personlig och själslig reflektion

Oavsett om du väljer via siffra eller bild lite längre ner, så finns vägledningen för alla kort längst ner i inlägget. Du behöver inte klicka på någon siffra eller bild, utan bara känna efter om/vilket/vilka du dras till. 

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till. Oavsett om du dras till en siffra eller en bild finns veckans vägledning för varje kort i slutet av inlägget.

Du kan välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG, din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite olika saker på gång inom Dig/ inom olika områden av ditt liv.

Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det. Som att du kan känna att något stämmer men du vet inte hur/var det resonerar i dig/ditt liv förrän några dagar in i veckan.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Det känns angeläget just nu att reda ut någonting, få ordning på någonting. Du kan nu med fördel tacka nej/avstå till saker som inte ger dig något för att istället fokusera på det viktiga. Någonting inuti dig skaver och behöver tas tag i. Har du något sätt att hjälpa dig själv eller har du någon du litar på/känner dig trygg med som du kan ta kontakt med? Befinner du dig i en rent utav farlig situation nu (fysiskt, psykiskt eller både och) så är det dags att be om hjälp. Det kan vara så att du endast behöver sätta ord på något, skriv dagbok eller träffa/ringa en vän kanske kan vara ett alternativ? Det är någonting som behöver tas om hand i alla fall, känslor som behöver sättas ord på eller agera eller något helt annat men du vet säkert vad det kan vara.

Kort nr 2: Det är någon form av kontroll inblandad och kontroll kan vara bra, hälsosamma rutiner är positiv sida av “kontroll” exempelvis. Så finns det andra saker som påverkar fysiskt, kanske i form av inre stress, oro eller till och med rädsla. Ibland finns det inga garantier eller färdiga resultat att ta del av och då kan det vara bra att kolla lite på och jobba med dom känslor som inte känns bra omkring en situation/relation. Vad du känner kan ingen ta ifrån dig men finns det något du kan ändra på för att släppa nån viss typ av kontroll. Finns det någon underliggande anledning till kontrollen och vilken känsla skapar det om du skulle släppa den? Och hur/vad kan du i så fall göra för att släppa den? Ett exempel på kontroll kan vara när man känner en sak men gör en annan för att “man måste, borde, alltid gjort så”. Känslor har mycket att berätta för dig så det finns en utmärkt chans till självkännedom. Skulle det inte vara skönt våga ha tillit, att det finns någon mening med det hela och att hitta kraft i att du vet när/om du ingenting mer kan göra?

Kort nr 3: Det tredje budskapet finns det väl inte så mycket mer att säga om än att ta det lugnt. Gör roliga, sköna bra saker för kropp och själ. Antingen behöver du det, har aldrig testat eller är du jättebra på balansen mellan “göra och vara”. Kanske det är något du vanligtvis brukar göra men inte haft så mycket tid till/prioriterat på ett tag. I vila kan du komma åt saker som inte hörs i vardagens sus och brus. Insikter, fantasier, drömmar som får ta form och kanske får du inspiration till att ta ett första steg emot att börja nåt nytt/sätta igång med något- fast du får motivationen i vilande läge :). Möjligen kan det vara så att du befinner dig i något som du helt enkelt inte är intresserad av längre/orkar med och istället vänder ryggen åt det för att det inte ger dig något. Men istället ger DU dig något bra.

♡ I det enkla bor det vackra ♡

meenakshi

4 kommentarer

 1. Lite sen kommentar men varmt tack för din fina berättelse om din heliga stund samt för fin vägledning i nr 3 ❤️🤗🙏🏻✨ jag behöver (fortfarande) öva mig på att chilla 🙏🏻😆❤️

  • Tack Anna 🙏❤️. Bättre sent än aldrig 😉. Vad bra att du fick en liten hint/vägledning av kortet. Precis som det ska vara 😍.
   Stooor kram 🤗❤️

 2. Budskap nr 3, och jag är bra på att vila och ta hand om mig💗Mediterar varje dag och ibland mer än en gång/dag. Har stort behov av att stänga ute allt brus.

  Vackert🌟det du skrev🙏Tål att läsas flera gånger om💗

  • Tack, vad fin feedback för fredagens inlägg 🙏❤️🙏.
   Ja, det är skönt att stänga ute & landa så ofta man kan och behöver.
   Varm kram till dig från mig 🤗❤️🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *