När jag känner mig hel- Välj ett kort

Att skriva på känsla är något helt annat än att skriva som idag, bara rakt upp & ner. Jag tror inte det finns speciellt mycket i veckans inlägg som skulle kunna beröra någon sådär ända in. Det blir stor skillnad både i text, fokus och känsla (eller avsaknad av känsla).

Jag skriver “dagbok” också men inte i den bemärkelsen som man skulle kunna tolka det som. Den handlar inte om vad som hänt under dagen, hur jag mådde, vad jag gjorde eller om hur vädret var. Den handlar inte om hemligheter och behöver inget lås. Så vad skriver jag i min dagbok kanske du undrar? Jag skriver allt som bara kommer upp i en salig röra. Tankar om det ena, känslor om något annat. Jag skriver från djupet av mitt hjärta- bara sånt som vill sättas på pränt för att aldrig mer läsas. Jag kan skriva långa utredningar om insikter jag fått, om hur olika saker hos mig själv eller omständigheter som utspelat sig hänger ihop. Sånt vill också sättas på pränt men inte för att läsas i efterhand. Har något väl skrivits ner har det tagits in i verkligheten, blivit en del av mig och just därför läser jag aldrig nånsin något jag skrivit senare.

Det finns även i skillnad mellan dagboken och bloggen. Inlägg som skrivs på känsla här är mer fokuserat och koncentrerat, ihop med något djupare. I dagboken finns inga inlägg. Bara ord som ramlar ner på tomma blad om vartannat och lägger sig tillrätta som dom vill, helt ur sammanhang ibland. Från några meningar som fokuseras på nåt speciellt jag tänkt på, till ord som skrivs i brådska innan jag hinner glömma bort dom. Hur det funkar och varför det är så vet jag inte. Vad jag däremot vet är att jag älskar att sätta ord på saker, mer i text än i tal (även om min man tycker jag är väldigt bra på att babbla).

Oavsett om det handlar om blogg eller dagbok, känsla eller vanligheter så är skrivandet en grej som får mig att tappa tid & rum. Mindfulness och välmående. Att få vara i en bubbla utanför verkligheten. Har du något sånt i ditt liv som får dig att vara både fokuserad och avslappnad på samma gång? Har du något i ditt liv där du hamnar i ett stadie där du är fullständigt här & nu i det du håller på med, sysselsatt både med kropp, sinne och hjärta? Har du något sånt i ditt liv där du är liksom hel, synkad och ett med dig själv?

Här kommer en liten lista på mina såna saker:

♡ Läsa
♡ Skriva
♡ Spela piano
♡ Sjunga
♡ Lyssna på musik
♡ Gå eller jogga på skogsstigar
Sitta ute när det är värme i luften och vara närvarande med alla sinnen

Alla dessa saker skapar samma känsla för mig. Allt i mig slappnar av. Hela jag mår bra. Så är det med sakerna på min lista. Till skillnad från när jag gör roliga och trevliga saker tillsammans med andra. Närvaro men i verklighetens vardag. Det är såklart en annan form av mindfulness, lika värdefull. Men så finns det dom där andra sakerna som just gör att vardagsverkligheten hamnar i bakgrunden som i en suddig periferi. Vardagsverkligheten finns men jag är just för tillfället inte där. Men jag kommer tillbaka, tro mig- det gör jag alltid.

TACK 🙏⭐️❤️ för att du läste min blogg denna veckan. På “återseende” nästa fredag om du vill.

♡ KRAM KRAM KRAM ♡

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

☆ för personlig & själslig reflektion ☆

Oavsett om du väljer via siffra eller bild, så finns vägledningen längst ner i inlägget. Det går inte klicka på någon siffra eller bild, utan bara känna efter vilket/vilka du dras till och skrolla ner. Då budskapen är allmänna/generella är det inte en personlig läsning för någon specifik person. 

Känn om du dras till siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3.
Eller tänk på en fråga som du vill ha vägledning/svar på.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av dig/Ditt liv.

Du kanske dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Det kan vara så att du just nu har lite olika saker på gång inom dig/ inom olika områden av ditt liv.

Insikten kan komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det. Som att du kan känna att något stämmer men du vet inte hur/var det resonerar i dig/ditt liv förrän efter några dagar/närmaste framtid.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

1.

2.

3.

Kort nr 1: Det här budskapet handlar om att komma vidare ifrån någon process, fas som är över. Som om att börja leva på nytt, precis som naturen snart börjar göra utanför. Det handlar om tomrummet som skapas när något förpassas till det förflutna, där nya livgivande saker kan få bli en del av ditt liv. Vad vill du lägga hela din själ i just nu? Du är redo att släppa det där som är ointressant, uttråkande, inte ger dig något. Kanske en sida hos dig själv som du nu gör/precis har gjort upp med. Det handlar om att våga prova något nytt och att inte vara så allvarlig. Livet vill också vara en lek där du testar dig fram utan gamla mönster av skuld, skam, måste, borde. Känn dig fri att skapa ditt liv så att du mår bra. Inte bära onödiga tyngder utan istället växa och expandera dig som person och din verklighet.

Kort nr 2: Gör det inte krångligare än det behöver vara. Försök att göra saker enkelt och smidigt, så som det passar dig. Fokusera din energi på sånt som bejakar dig som person. Du kanske har mycket på gång nu och då kan det vara bra att ha en liten diskussion med dig själv om du ska eller inte ska. Så att du inte blir splittrad varken mentalt, känslomässigt eller fysiskt (trött). Sätt dina egna gränser och njut av allt som händer, kanske runtomkring dig eller inuti dig. Vad är viktigt, vad är mindre viktigt? Hur kan du få ut maximalt av en situation/relation (utan att kliva på andra eller dig själv såklart)? Här handlar det om att rikta din energi och ge järnet om det känns bra, du får tillbaka minst lika mycket och det kommer kännas bra.

Kort nr 3: Det ser ut som om något tynger dig mentalt och det kan finnas en obalans mellan tanke och känsla och det kan kännas som att all din energi läggs på detta. Vad var det som hände och hur känns det? Det känns som att det inte går att komma fram till något genom att tänka, utan det kanske är viktigare att känna känslan bakom så att du kan bearbeta/försonas/förstå det som du tänker på, så att du kan komma vidare. Det kan bli så att du drar dig undan från andra och inte är så närvarande om det är något som tynger dig så hur kan du kanalisera ut känslan/känslorna? Det känns som det är något som var sista droppen eller kom emellan på nåt sätt. Är det något/någon du tänker på “för mycket” så att du glömmer din egen del (att ta hand om dig själv och komma ner på jorden) och dina egna känslor i det hela?

♡ Create your own calm ♡

(Samtliga foto/bilder kommer från gratissidan Pixabay.se eller från mitt privata fotoalbum)

2 thoughts on “När jag känner mig hel- Välj ett kort

  1. En till här som skriver. Det är min livlina, och har alltid varit. Köpte nya skrivblock/böcker igår.
    Tack för veckans kort med budskap♥️Kram♥️

    1. Yes, älskar skrivböcker ❤️. Ska passa på att shoppa några nästa gång jag kommer till dig och vi ska ut på shoppingäventyr 🙂
      Önskar dig en fin helg. STOR KRAM ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *