Filosoferar på balkongen- Välj ett kort

Allting handlar inte om små fragment

Det är oändligt mer komplicerat än så

Det handlar inte om det ena eller det andra

Inte heller om antingen eller

När ett pussel är lagt handlar det om bra mycket mer än vad som från början bara verkade vara detaljer

Jag talar om händelser under livets gång

Upplevelser som format och förändrat

och som innefattar och beror på så otroligt många saker, nästan oräkneliga ibland

som gjorde att det blev som det blev och kändes som det gjorde

Som sen bildade helheten så att jag kunde se hela bilden

Undra hur många pussel jag lagt färdigt?

Undra hur många pussel jag har kvar?

Och vilka håller jag på med nu?

Är det ett eller flera samtidigt?

Vissa bitar kanske ser ut att tillhöra något annat men vem vet, när pusslet är klart kanske det mest osannolika passade in i det självklara

Jaaa, det kanske inte var så lätt att förstå det som idag bodde inuti mig och blev till den här lilla fredagstexten 😬🙃😄…. Men så blev det!

Tack för idag 🙏😇🥰🍀!

VÄLJ ETT KORT

Välj den bild/siffra mellan 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få nån insikt/aha-upplevelse.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också.

Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Och kom ihåg, inget är hugget i sten, tack vare vår fria vilja. Vi kan ta till oss, förneka, få insikt, slå ifrån oss och erkänna om vartannat. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Tid att pausa och reflektera eller helt enkelt dra dig undan/egentid. Behovet finns då det varit/är mycket runtomkring, behöver inte vara jobbiga saker men att inte låta dig dras med/in i saker. Det innefattar också att själv inte skapa situationer där du tar dig vatten över huvudet. Det handlar också om att se saker ur ett annat/högre perspektiv. Kanske göra och säga annorlunda för att bryta ett gammalt mönster hos dig själv och/eller faktiskt inte säga eller göra någonting alls. Det beror på hur du vanligtvis brukar göra. Ibland säger kropp och känslor stopp, vilket är ett meddelande om att ta hand om dig/ditt inre och ibland något som enkelt som att faktiskt bara vara, välja bort och komma tillbaka fulladdad med din egen energi.

Kort nr 2: Liknande kort nr 1: Ladda batterierna. Njut av livet, oavsett dina förutsättningar/omständigheter just nu. Det handlar inte om något du måste/borde göra utan om saker du tycker om att göra som också innebär tanke- och känslovila. Låt tankar och känslor segla iväg som moln på himlen. Har du något du tycker om att göra som skingrar allt det där du tror att du måste tänka på/planera? Gör tankarna till något opersonlig, som en fågel som flyger förbi som du ser lite snabbt men inte ägnar någon uppmärksamhet. När det mentala får vila uteblir också känslor som hör till tankar vilket också ger lugn. Något avslappnande som du inte unnat dig/gjort på ett tag. Något du saknat att göra men som du prioriterat bort. Något som fyller dig med lugn och välmående. 

Kort nr 3: Vilken vecka! 3 “liknande” kort, det måste ju också betyda något. Det sista kortet handlar om livslust. Om det allra viktigaste bortom måste/borde och allt annat vi människor håller på med. Gemenskap, äkta nära relationer, skratt, glädje, dela med sig. Svårt kanske i dessa tider när man ska hålla avstånd men det kan räcka med en enda person där det finns ett givande och tagande av energi och där båda blir påfyllda av skön energi. I detta finns också tacksamhet, i dom stunder vi minns vad som verkligen räknas. Det handlar också om att umgås avslappnat, inte uppstyrt. I nära relation/er, inte i något påtvingat eller något du inte kunnat säga nej till för att vara snäll och artig. Närhet, äkthet och gemenskap är budskapet oavsett om det är hemma i soffan eller gäller ett gemensamt projekt osv.

🤗💖 KRAM 💖🤗

meenakshi

4 kommentarer

  1. Tack och jag önskar dej en underbar helg, förstår även “pusslandet”…är en väldans massa “pusslande” här med😉🙏❤

    • Tack 🤩😍! Önskar dig också en fin helg 🍀. Och lycka till med pusslandet 😉. Det tar ju sin lilla tid att hitta rätt bitar och man hinner ju heller inte pussla hela tiden, då annat måste göras 👀. Massa kramar till dig 🤗🤗🤗💖💖💖

  2. Jag undrar också “hur många pussel jag lagt, och hur många jag har kvar”
    Valde kortet med hängmattan. Det passade utmärkt.Tack!
    Kram

    • Ja du, det är den stora frågan 🙂. Det kanske blir ett enda stort till slut, vem vet 😮. Massa tack för idag 🙏💖. Ha det så skönt o slappt som du bara kan 😀. Massa kramar 🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *