Blomster/fruktbröllop- Välj ett kort

Jag har haft en paus eller ett sommarlov, man kan kalla det vad man vill. Det var som att jag behövde re-starta hela mig, kropp & själ. Jag har gjort en del roliga saker men mest har jag hållit mig för mig själv ☀️☀️☀️.

Tänkte bara dela med mig av min senaste insikt: Det är extremt stor kontrast mellan kaos och lugn. Speciellt om man sätter ordet “totalt” framför båda dom orden. Speciellt om man upplever att ens livsvägs-våg har vägt över rätt tungt mestadels. Detta är vad jag kommit fram till när det gäller kaos vs lugn:

Det jag framförallt lagt märke till är såklart att det är SKÖNT. Därefter har jag känt mig känslomässigt RASTLÖS och UTTRÅKAD. Va? Inga berg som ska försöka flyttas på- fast det logiskt sett inte går- men känslorna trycker på och säger att det MÅSTE gå?! Inga motstånd som triggar igång gamla instängda känslor? Hmm… Vad gör man egentligen när man kan lägga all sin energi på sig själv? När man brutit alla sina egna gamla mönster och blivit rätt bra på att hålla ihop sig själv? När man letar i ryggsäcken men bara hittar lite småskräp på botten? Vem är jag utan att försöka nå den vågskål som alltid väger för lite och skulle behöva lite av min tyngd? Vem är jag utan “kaos”?

Ordet kaos- liksom alla våra ord- betyder såklart olika beroende på vem man är. För min del har det i stort sett alltid handlat om känslomässigt kaos, igångsatt av inre och/eller yttre påfrestningar och stressande situationer. Utifrån den jag är kanske det jag kallar kaos skulle vara en enkel detalj för någon, medan andra kanske inte kan fatta att jag fortfarande går, står, andas och hållit mig vid liv. Kontraster- det finns alltid…. Och allt däremellan….

Just därför tog jag en paus från det mesta och började vänja mig vid att MIN tid och energi faktiskt får utrymme att läggas på just MIG. Många miljoner gånger har jag fått leta efter mitt eget utrymme- för att ofta upptäcka att jag inte hade ork att vara i det. Men plötsligt händer det! Det nya och ovana är att det är så HELA TIDEN. Inte då då eller ibland. Utan HELA tiden….

Ett fantastiskt sommaruppehåll men nu är jag på G igen och idag är det en speciell dag…. 21/8 gifte jag mig. Ibland flyttkartonger och inget kvar på väggar och i fönster. Och jag hade gått in i väggen samtidigt som inbjudan till senare bröllopsfest och min 40-årsfest skickats ut. Plus att jag skulle börja blogga här. Idag är det 4 år sen och enligt vad internet säger så heter det “Blomster/frukt-bröllop”. Firandet går ut på att vi äter nåt gott och umgås. En ny tradition sen förra året är att en av mina bästa vänner- Fru S- är med om hon kan. Och detta året kunde hon igen. Varför får hon vara med? Jo, för hon fyller år denna dag. Och vad passar bättre än att fira den 21/8 både med min stora kärlek och en bästis? Det blir en bra dag idag 🥳🎉🥂🎶💏☀️.

VÄLJ ETT KORT

Välj den bild/siffra mellan 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få nån insikt/aha-upplevelse.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också.

Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Och kom ihåg, inget är hugget i sten, tack vare vår fria vilja. Vi kan ta till oss, förneka, få insikt, slå ifrån oss och erkänna om vartannat. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Just nu handlar det om att tänka på dig själv lite mer än du brukar. Eller kanske du blivit bättre på det med tiden? Att inte hela tiden göra som andra förväntar sig eller för att du alltid brukar. Eller gör du saker för att du vill ha något tillbaka som den andre inte kan räkna ut? Du kan lära dig otroligt mycket om dig själv när något inte känns riktigt bra. Ifrågasätt dig själv vid såna tillfällen och var ärlig med svaret. Om du känner att du alltid “offrar” dig själv för någon och/eller nåt annat är det dags att göra förändringar så att du inte längre fram blir bitter och tycker att du slösade bort tid och energi. Vad behöver/kan du göra nu som resonerar bättre med vad DU vill? Säga nej? Säga nåt du känner som du hållit inne? Du kanske upptäcker att en del saker du gör är inlärda och stämmer inte alls överens med vad du tycker och känner i nutid. Eller kanske du håller fast vid övertygelser om hur det “ska vara”, kämpar på. Vad jag vill säga är: var uppmärksam på när du känner dig tung/trött/irriterad/låg och se om du “offrar” dig själv för något/någon, varför och vad du kan göra åt det. I  motstånd finns insikter att hitta.

Kort nr 2: Nu står du här, inuti full av energi, vill att något ska hända, längtar efter förändring men utanför är allt som vanligt. Världen utanför rullar på och du kanske inte riktigt vet vad du ska göra egentligen- du bara känner att något måste hända. Helst en totalförändring, saker som sätts igång och förändrar din tillvaro. Kanske lite rastlös, otålig, frustrerad. Det kan kännas som du är i en egen bubbla på nåt sätt. Kanske som att energin inte kommer fram/ut på ett enda sätt. Du kanske svänger mellan att känna dig full av kraft men i nästa stund låg. Eller kör du slut på dig själv, går på minsta impuls bara för att nåt ska hända som egentligen inte leder nånstans. Var lugn och fokusera. Just nu har du bara inte kommit på hur/var du vill rikta din energi. När du väl kommer på det händer det saker som du själv är med och sätter igång, som tar dig ur en känsla av stillastående.

Kort nr 3: Nu är det en eller flera saker du behöver släppa taget om. Du behöver dom inte längre. Varken känslomässigt, i tanken eller fysiskt så att du går runt och spänner dig. Det här är gamla upplevelser som inte pågår just nu i ditt liv men fortfarande påverkar dig på något av dessa sätt. När känslorna triggar, när tankarna börjar snurra och din kropp spänner sig- ta då ett djupt andetag och påminn dig själv om att det ser annorlunda ut idag. Du är långt därifrån, du är en annan person idag. Så släpper känslo/tanke/kroppsminnen som en gång skapades. Så fort detta händer är som hör till något gammalt- släpp. Vissa saker kan fortfarande vara obearbetade och då kan du bara konstatera att så var det då, jag gjorde si eller så utifrån dom förutsättningar jag hade då/utifrån den jag var då. Förstå och förlåt. Då gör du plats för ditt flow, gör plats för det enkla och smidiga. Gör plats för mer klarhet och lätthet. Ge dig själv det.

Tack för idag 🥰😇🙏. Kram 🤗

meenakshi

10 kommentarer

 1. Önskar dig/er en jättefin dag❤️

  Budskapet passade bra❣️Tack❣️

  • Tack 🙏💖.
   Ja, idag ska vi fira stort 😉🎉.
   Önskar dig en fin helg! ☀️
   Stooooor kram 🤗

 2. Tack fina du, stämmer så bra det jag valde🙏❤ Du har varit saknad och jag önskar dej/er en underbar dag💛🧡❤

  • Åååååh Tack 🙏, vad glad o rörd jag blev av din fina kommentar. Jag som inte tycker jag skriver nåt speciellt utan bara som en tanke/känslodagbok…
   Tänk att nån tycker om att läsa det jag skriver 🥰😇. Tack till dig också för att du kom tillbaka efter sommarlovet ☀️. Stoooor kram 🤗💖

   • Vi behöver alla varandras reflektioner, det är så vi lägger våra livspussel i allt vårt filosoferande och självklart är jag här, storkram till dej🙏🥰❤ Nåt tips på hur man får veta att du eller någon annan svarat på ens kommentar i dessa bloggar?🙄🥰

    • Heeeej 😍.
     Vi pratade om det, jag & en kompis idag- jag frågade om hon fått ett mail när jag kommenterat/svarat men tydligen inte 🤔. Jag får ett mail om att jag har fått en kommentar, kan även läsa kommentaren i mailet… Men hmmm…. vem kan veta det? Maila WordPress och ställ frågan?
     Tack för din fina kommentar och dina alltid så kloka och stöttande ord 🥰🙏😇. Massa kramar 🤗💖 från mig till dig.

     • Gulle dej och tack själv🥰❤🙏 Ja det kanske får bli en fråga till dom, om och när ork över infinner sej. Tycker en sån funktion borde vara självklar även för läsarna, helst så man kan välja själv🤔 Tack och massa söndagskramar om dej🥰❤

     • 🤗💖 Jaaa, tycker verkligen det borde gå automatiskt tillbaka till mailen om du får ett svar 🤔. Du lämnar ju din mailadress när du kommenterar…. Meeen förstår mig inte på teknik så… 😬😏.

      Kraaam 🤗💖

  • Tack själv 💖 Samma för mig 😊😉.
   Tack för att du läste här idag 🙏. Kramar 🤗💖🤗💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *