Var sak har sin tid- Välj ett kort

När det kommer till mönster som upprepas så har jag lärt mig att dom fortsätter göra det tills jag kommit på allt jag behöver komma på och gjort allt jag kan. Gjort mitt bästa.

Det är tyvärr lättare sagt än gjort många gånger. Om saker upprepas och återkommer så förstår man ju att- jaha, det här funkar ju inte, något måste göras. Nästa steg blir att komma på olika lösningar och det är ofta inte lösningar som saknas, utan rädsla för att genomföra dom. Så helt plötsligt blir det inte lika enkelt, för ett mönster är lätt att följa för en människa. Smidigt och enkelt även när det inte är kul på nåt märkligt sätt. “Problemet” börjar ju när man ska börja erkänna varför man inte gör nåt åt det. För då visar det sig allt som oftast att det är nåt jag är lite rädd för. 

Men okej, låt oss säga att jag har erkänt och att det inte känns roligt. Det brukar bli rätt tufft när man börjar erkänna rädslor. Då brukar jag faktiskt känna mig riktigt liten. Då börjar jag alltid önska att det kunde vara så som det var när jag var liten. Att någon annan tog över och styrde upp allt. Men det händer ju liksom inte såhär i vuxen ålder 😰😬. Steget därefter är nån slags process där jag brukar känna mig lite svajig. Fortsätter enligt det där mönstret som inte är bra, inte leder nånstans och inte ger något. Å andra sidan, har den/dom rädslor som erkänts börjat förvandlas till nån slags inre kraft och det brukar inte gå jättelätt att stänga dörren om den i längden. Så håller jag på, fram & tillbaka. Gör samma sak som innan eller det där nya, annorlunda som ska bryta mönstret för alltid. Fram & tillbaka….

Tills jag en dag blir så trött på mig själv och bara måste bestämma mig. Den där känslan av att jag måste skärpa till mig. Att det räcker nu. Vägen dit kan vara lång och krokig men på nåt sätt kommer jag alltid fram till det ögonblicket, fast det tror jag ju inte under tiden jag svajar fram & tillbaka. Men plötsligt händer det- att jag bara bestämmer mig. Som om en glödlampa tänts över huvudet eller polletten trillat ner. Och DÅ finns det ingen återvändo. Just i det ögonblicket spelar det ingen roll hur rädd jag en gång varit för det ena eller det andra. Ingenting, inga argument i världen spelar då någon roll.

 

Och efteråt undrar jag alltid varför jag tog så lång tid på mig, varför jag inte gjorde det lite fortare och tidigare. Men det är inte bra att tänka så heller har jag kommit på, för det skapar skuld. Och det är jag ju inte ute efter. Behöver ju inte självmant ordna ett problem till…. Då gäller helt enkelt mottot “Var sak har sin tid”. Det tar tid att ta reda på orsak och konsekvens. Det tar tid att våga. Det tar tid att vilja. Det tar tid att bryta vanor och mönster. 

Idag har jag bestämt mig och utmaningen blir att INTE glida in i det vanemässiga. Att inte gå på det. Att inte lura mig själv på nåt sätt utan hålla fast vid det jag vet är bäst- oavsett. Önska mig Lycka till! 

Det var dagens dagboksanteckning…. Var det någon som hängde med? 🤭😬😉🙃

Tack för idag 🙏💖 Trevlig helg!

 

VÄLJ ETT KORT

Välj den bild/siffra mellan 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få nån insikt/aha-upplevelse.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också.

Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Och kom ihåg, inget är hugget i sten, tack vare vår fria vilja. Vi kan ta till oss, förneka, få insikt, slå ifrån oss och erkänna om vartannat. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

 

 

Kort nr 1: Just nu du behöver göra eller säga något för att en förändring ska ske i ditt liv. Så att det skapas mer lugn och harmoni inuti. Kanske har du väntat för länge med något. Eller kan det vara tvärtom, du har agerat för snabbt på impuls vilket inte riktigt heller leder till varaktig förändring alla gånger. Bry dig inte om vad andra tycker, tänker eller säger. Det handlar om dig och ditt liv, dina val och vem du är. Nu är det du som gäller och visst- det kan handla om att vara lite modig eller en lite mindre grej som du skjutit på, trots att den påverkar dig. Det här är troligtvis något du redan hur/vad du känner, bara att du inte tagit det där steget som du behöver ta för din egen skull. Om du är osäker på vad som är “rätt” för dig, vänta tills tanke och känsla är i balans.

 

Kort nr 2: Var helt och håller ärlig och sann. Så länge du tar ansvar för dina ord och handlingar- sättet du säger eller gör saker på- så är det helt okej. Är det något som behöver sägas och göras nu så våga, om än så lite- så i alla fall mer än du gjort tidigare. Det är en otrolig lättnad att vara ärlig och sann istället för att trycka ner saker, kanske pga. någon slags rädsla. Du kan aldrig räkna ut eller ta ansvar för andra människors reaktioner och om du står i din sanning så är det heller inget som du bryr dig om. Är du inte van att göra det så ger övning verkligen färdighet även när det gäller sin egen sanning. Ju mer du övar, ju lättare och bättre går det. Det viktiga är också att inte köra över/såra andra när man uttrycker nåt som är viktigt för en själv. 

 

Kort nr 3: Här handlar det om att vara med likasinnade. Med andra människor, djur eller på platser där du får och kan vara du- alla dina olika sidor. Undvik så mycket som möjligt relationer och/eller situationer som är destruktiva och/eller tömmer dig på energi. Exempel, blir du trött av att fika med dina jobbarkompisar så säg nej och fika för dig själv. Fyll på dig själv med livsenergi så mycket du kan, oavsett om det är en person, en plats eller ett djur. Eller tid ensam med dig själv. Samla på kärlek, skratt, omtanke, respekt så mycket du bara kan emellan alla vardagsmåsten. Sök relationer/situationer där det inte finns krav, förväntningar- där du uppskattas bara för att du är du- inte pga. vilket jobb du har osv. Spendera mindre tid i det du kallar ytlighet och mer tid i värme och gemenskap.

Kram

meenakshi

4 kommentarer

 1. Önskar dig en fin helg🌻
  Jag får besök❣️
  Tack för budskap som passade perfekt😊

  • 😍 Vad kul med fredagsbesök! Det hade ju jag förra fredagen- du vet vem 😉. Tack 🙏😇 för att du läste inlägget idag! Massa kramar 🤗 med önskan om en trevlig helg 💖☀️💫🌹

 2. Tack min vän ❤️🙏🏻😌 väljer kort nr 2. Jag hör av mig i helgen. Varmaste kramar ❤️❤️❤️

  • 😍 Tack snälla för idag 🙏😇🥰. Ja, vad kul om vi hinner höras.
   Stooor kram 🤗💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *