Välkommen 2021-Högkänslighet- Välj ett kort

Begreppet HSP har ju säkerligen många hört talas om. Det finns massor av information på nätet om “Highly sensitive person” för den som är intresserad. Ofta brukar man känna igen sig mer i vissa drag och mindre i andra. Men rakt av handlar det om att känna av energi starkt och mycket. Jag vill tipsa om 2 böcker som är skrivna på ett lättförståeligt sätt, blandat med humor och egna upplevelser av HSP från författarna samt tips på hur man kan lära sig att hantera detta fenomen.

För dig som vill ha lite lättläst info om HSP, kika gärna in på länken: Är du en Highly Senstive Person? Ta reda på det på Lifebutiken.se

När jag läste den första boken- Drunkna inte i dina känslor för några år sen kunde jag inte riktigt ta till mig den. Jag hade fullt upp med annat, privatlivet såklart- vad annars när det gäller mig? Måste haft mååånga tidigare liv där saker inte blev färdiga, tänker jag ibland. Men för ett tag sen öppnade jag boken igen och då var jag redo energimässigt. Det blev en läsning där jag både skrattade åt mig själv av igenkänning men också en viss sorg och sist men inte minst, lättnad.

För det är inte lätt det här med energier och speciellt inte om man inte har något filter. Inte heller om man är en sån person som vill/har varit snäll och duktig och har svårt att sätta gränser när det gäller mer dominanta och/eller destruktiva personligheter/energitjuvar. Obs! Inte  försöka vara omtyckt av alla, det är en helt annan sak. Att avstå ifrån sin egen energi och ge bort den kan vara så enkelt som att säga nej när man egentligen behöver säga ja. Eller göra något för att man är rädd för att någon ska bli arg. Dom sakerna är att känna av andra. Dom sakerna är att splittra sin energi. Är det en hälsosam och sund relation så behöver man inte vara, säga och/eller göra något som inte är i linje med sitt äkta jag.

Det är otroligt svårt att skilja på sin egen och andras energier och det finns många olika sätt att påverkas. Vi får ständigt information från varandra energimässigt. Ibland rent fysiskt i form av en blick, ord eller handling men också på det där andra sättet som jag tror att alla känt nån gång. Det kan vara en stämning man känner av utan att något gjorts eller sagts. Man bara vet, kanske inte exakt vad men man känner att här är det något som ligger bortanför förmågan att förstå. Man har plockat upp energin via sitt sjätte sinne skulle man kunna säga. Men många behöver aldrig tänka på sånt. Dom kan bara låta det rinna av utan att bli det minsta påverkade. Oj, vad många gånger jag önskat att jag var sån. Tänk att inte få med sig en massa känslostämningar som inte är ens egna….

Inte undra på att det ibland känts som om man inte vet vem man är. Men det går ju att lära känna sig själv. Och ju mer man gör det, även sina skuggsidor- så börjar man automatiskt kunna förstå när det är nåt som har med en själv att göra, nåt man hittat på och/eller nåt man plockat upp energimässigt från någon annan människa. Men HSP är så mycket mer än så, det innefattar hur man påverkas av olika sorters miljöer, ljud, materiella saker. Man påverkas helt enkelt av många saker, som en jonglör bollar man med olika villkor och ibland tappar man alla bollarna. Intryck & energier blir inte bara för många, utan också för starka både känslomässigt och fysiskt.

Hur som helst var det väldigt skönt att läsa boken, då jag kände att jag absolut inte är ensam. Och att det hör till att känna sig mer eller mindre “galen” när man tagit in så mycket olika energier så man inte kan hitta sig själv i höstacken. Och när jag ändå var så öppen för mer förståelse om mig själv så passade bok nr 2 på att dyka upp av nån konstig anledning. Jo, jag läste den också såklart- Drunkna inte i andras känslor. Böckerna är skrivna av två kvinnor som heter Maggan Hägglund & Doris Dahlin.

Jag är en sån som blir trött av att leta på nätet. Jag blir helt slut av all information och alla sidor och förslag som dyker upp. Dessutom tycker jag det är tråkigt att läsa på dator/mobil. Och lyssna på ljudböcker funkar tyvärr inte heller för mig för jag somnar ???. (Alltså det är såååå sövande när någon pratar…) Så böcker är verkligen min grej. Och flera gånger har “rätt” böcker kommit in i mitt liv vid exakt rätt tillfälle ?.

Och är inte såna grejer det allra bästa, när man är helt i sitt flow?! Det finns en mening med allt och vissa gånger är det solklart att förstå vad meningen var- som nu efteråt när jag läst dom här 2 böckerna. Lite mer avslappnad, lite mer taggad att lära mig mer om hur jag kan hålla min energi och vara uppmärksam på och såklart tacksam för att andra gått före och satt ord på saker jag inte riktigt förstått. Plötsligt händer det! ❤❤❤

VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag ??!

Kort nr 1: Hur kan du nå den intuitiva delen av dig själv mer och bjuda in den att ta mer plats i ditt liv? Den där delen där du bara vet vad som är sant, hur det ligger till, lösningen på något, svaret du sökt osv. Är du styrd av gamla mönster, övertygelse och vanor? Finns det några av dessa du kan avsluta, som du inser inte gäller längre. Eller stänger du av den där “sanningen” om du råkar på den? Din intuition är din själs röst och den är inte så högljudd och övertygande som egot. Använd förnuftet när det behövs men lyssna nu inåt på det som är det rätta för just dig. Ju mer ärlig du är inför dig själv, ju mer öppnar du upp för din intuition. Våga göra och säga det där som är sant för dig, du kan inte få några garantier för fortsättningen eller andra människors reaktioner men du är åtminstone mer närvarande i dig själv och sann emot dig själv.

Kort nr 2: Nu handlar det om att släppa taget, släppa kontrollen och lita på att livet bär dig. Att allting löser sig. Att tvånget att kontrollera allt för att känna säker påverkar både kropp och själ på ett sätt som inte är bra för dig. Försök bara följa med och ta saker, känslor och tankar när dom dyker upp, alltså inte förneka något- men inte heller hålla dig fast. Det kan vara både skrämmande och svårt men ibland finns är det den enda och bästa lösningen. Att kapitulera och acceptera att så här är det nu, så här mår jag nu. Allting är föränderligt och när du känner att du gjort/sagt/tänkt/känt ditt allra bästa så var nöjd med det. Hjärnan och kroppen skapar lätt stress om inte det flyter på. Låt din själ ta över som alltid har tillit och vet att var sak har sin tid.

Kort nr 3: Nu kan du slappna av och vila. Komma ikapp dig själv och minnas vad livet egentligen handlar om. Allt det där som vi ofta glömmer bort att stanna upp och uppmärksamma i vardagen. Det finns säkert en del som fått ligga på hyllan, saker du längtar efter/drömmer om/vill uppleva men som ofta får vänta. Hitta sätt att komma tillbaka till din egen kropp och själs rytm så ofta du kan där du landar och hittar stillhet. Detta öppnar dig och släpper in mer livslust och livsglädje. Det är lika viktigt som nånting annat vi anser oss behöva för att ta hand om oss själva på bästa sätt. Vad kan du göra nu för att landa in i dig själv och se på din vardag med tacksamma ögon? 

Kram ??? och välkommen åter om 1 vecka! ???

6 thoughts on “Välkommen 2021-Högkänslighet- Välj ett kort

  1. Ett nytt år har vi framför oss?
    Jag hann bli femtiofem år innan jag läste om högkänslighet, och då föll alla bitar på plats?Vilken lättnad, vilken befrielse! Är så lätt att lägga tyngd på sig själv för att man inte är som “de flesta” Nu kan jag vila i, och känna och acceptera mig själv på ett annat sätt, och stötta andra som är av samma sort.
    Tack för dina tankar och budskapet❤️Med värme i hjärtat❤️Kram

    1. Visst är det så skönt med förståelse. Vilken lättnad… Stort tack för idag ?? och stor kram ?

  2. Hej fina och god fortsättning på 2021❤ Varit lite off en längre tid, då mkt påverkar mej i det yttre nu, extrem HSP som jag åxå är. Behövde ditt inlägg precis just idag, dom ggr när man känner att den känslomässiga kompassen bara snurrar helt utan kontroll, idag vaknade jag till en sån dag? Att inte drunkna i andras känslor är min utmaning just nu och att inte dras ned i mina egna därefter när allt triggats i mej. Tack för budskap nr 3, som även det behövde påminnas om, att vända tbx fokuset inåt till mej själv igen och utforska mina skuggor❤ Kramar till dej❤❤❤ //Fr en som skulle behöva många, många tbx❤

    1. God fortsättning & självklart en massa kramar till dig ???. Ja du, det är så mycket olika saker som gör att man pendlar hit & dit…. Har du läst dom böckerna? Det finns ju mycket på nätet men böckerna är superbra. Jag kan inte annat än att vi båda hittar och blir superanvändare av så många strategier som möjligt. Heja oss! Önskar dig en fin helg och tack snälla för att du “hörde av dig”. ?????

  3. HSP är jag också och har läst den första boken. Nu är det nog dags för den andra boken, med tanke på hur 2020 såg ut, för att förebygga ?????? Varmt tack för vägledningen i budskapet nr 1. Nu när jag skalat många lager på min lök och släppt taget om en hel del, så är det dags att följa intuitionen, min sanning ??❤️? kram!

    1. Hej ?. Ja, det tycker jag du ska ?. Håller med, 2020 var väl sisådär med en del tuffa utmaningar. Förhoppningsvis lär man känna sig själv genom dessa. Hoppas du får en fin helg ⚘❤. Stoooor kram ? och tack för idag ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *