Plantera nya frön- Välj ett kort

Så många förhoppningar som grusats. Så många tillfällen som gått förlorade. Så många drömmar jag en gång hade. Planer som gick om intet, för att det som kallas livsläxor kom i vägen. Som olika hinder uppsatta lite varstans och blockerade ingångar och utvägar. Livsläxor som letade upp mig hur väl jag än gömde mig. Inte ens förbereda mig har gått alla gånger, trots att jag beväpnat mig med lärdomar, insikter och erfarenheter. Så många saker jag längtat efter som inte hunnits med, lagts på hyllan på obestämd tid eller förkastats längs vägens gång. En del av dom har såklart också mist sin charm då åren passerat.

Det har hänt en sak nyligen som gjorde att livet stannade upp. Och en stor sorg vällde som en flodvåg över mig, igenom mig. Sorg över omständigheterna kring det som hände men också allt möjligt. Mitt eget och andras. Allt det där som kanske blev fel, tungt och inte som man tänkt sig. I detta känsloläget kommer jag inte stanna men det är där jag behöver vara just nu. Omfamna sorgen och se den i vitögat. Och med den ena sorgen kom den andra, den tredje osv.

När jag sörjt färdigt allt det där som sörjas kan så kanske det blir ett stort tomrum kvar. I det tomrummet kanske jag kan inreda på ett nytt sätt, som passar mig bättre utifrån den jag är idag. Eller kanske jag kan låtsas att tomrummet är en trädgård. Där kan jag plantera nya frön dvs. nya drömmar, annan längtan. Och eftersom jag på vägens gång lärt mig att ta hand om mig själv på alla plan så borde -rent logiskt- alla dom där nya fröerna jag planterar växa upp till nåt som är mer likt mig- den jag är nu. 

Just det ja, det var ju nåt med alla hinder och blockader längs vägen. Det var ju nåt annat jag skulle skriva om allt det tunga, hårda som ångade fram som en asfaltsläggningsmaskin- som tryckte ner så mycket av drömmar och längtor. Tack vare allt det där har jag lärt mig att vara mer närvarande. Sortera bort så mycket ytligt jag bara kan. Tycka om mig själv, vårda min energi och vara extremt tacksam för allt jag har och allt jag kan uppleva med alla mina sinnen. Livet svajar ibland, så är det för alla. Men jag har alla dom där glimmande insikterna att hitta tillbaka till. Hitta hem till. Och just nu längtar jag hem. För i den bubbla jag befinner mig i är det som om världen utanför bara far förbi och jag uppfattar den knappt. Hemlängtan.

Så alla drömmar och planer som inte blev av. Där chansen att genomföra dom försvunnit för längesen. Jag känner stor sorg över en hel massa saker just nu. Och alla känslor är lika viktiga och jag behöver vara och känna den fullt ut. Men….  det finns en annan tid som kallas efteråt. Visst har vi alla varit där nån gång? I den där bubblan där det finns ett före och ett efter…. Under tiden finns det nåt som växer under jorden. Som jag planterat. Som jag bestämt ska bli nåt helt nytt. Jag chansar på att det som nu känns meningslöst har en motsats. Nämligen nåt annorlunda. Nåt stort. Nåt vackert. Nåt som är motsatsen till sorg. 

VÄLJ ETT KORT

 

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Du behöver stå stadigt och stabilt i dig själv. Stå upp för din åsikt, dina tankar och känslor. Det kan också handla om att du befinner dig i ett läge där du behöver stå upp för någon annan. Kompromissa inte om dina egna övertygelser, det som är sant för dig. Lägg ingen onödig energi på någon eller något utan håll flaggan högt och res dig över sånt som inte är viktigt och bara tar energi. Om du inte riktigt vet var du står i fråga om en situation/relation, så sök reda på svaret inom dig och försök att gå bortom sånt som vad andra ska tycka och tänka. Ställ dig utanför och delta inte i något som tar energi. Håll fast vid dig och heja på dig själv.

Kort nr 2: Det kanske inte riktigt är som du tror eller tänker. Ibland när det inte går att hitta öppningar, lösningar, svar osv rent logiskt hur mycket du än tänker, så finns allting inom dig. Men då behöver du gå lite djupare. Reflektera och undersöka dina känslor. Det är inte alltid det går att hitta det man söker på det ytliga planet rent materiellt, ekonomiskt eller med andra människor. Det du letar/vill just nu finns att finna på ett annat plan, osynligt för dina ögon och onåbart för ditt förnuft. Men då kan det behövas att du är för dig själv utanför vardagens brus i mer tystnad, både inre som yttre. Djupt inne finns ett annat du, inte den personlighet du har och är utåt utan ditt själsliga jag som egentligen aldrig behöver räkna ut eller agera hela tiden, utan den delen av dig som bara vet intuitivt.

Kort nr 3: Du fylls av längtan efter nystart, ny energi och för det krävs att du rensar bort allt som inte behövs och fyller någon funktion varken för kropp eller själ. Det kan vara allt ifrån att slänga/skänka saker i ditt hem, i din garderob, äta hälsosammare, ändra något i din livsstil/ditt beteende, inte slösa din energi på situationer/relationer som tar energi/inte ger dig något. Gör plats för ny energi både rent själsligt och i ditt vardagsliv så ska du se att något nytt dyker upp i ditt liv framöver. Fundera på vad du vill omge dig med/fylla dig och ditt liv med. Du har kanske gjort det här innan och vet hur skönt det är när “tung” energi ersätts av lättnad. 

Kram <3

meenakshi

4 kommentarer

 1. Så vackert skrivet❤️
  “Mellantiden” eller i “Mellanrummet” är viktigt att vara i tills allt känns klart.
  Tack för veckans budskap🙏
  Nu är det fredag igen, och det känns alltid lite speciellt, trots att jag nu borde tycka att alla dagar är lika, men var ju inte så länge sen jag slutade jobba😊
  Kram till Dig💗

  • Hej ❤. Ja, fredagskänslan är det nåt visst med oavsett om man är ledig på heltid, jobbar eller har semester 😉.
   Jag är i denna bubbla tills jag väljer att kliva ur den. Tack för att du läste bloggen, för trevligt samtal o lite healing 🙏❤.

   Stoooor kram 🤗🤗🤗

 2. Så vackert skrivet, men ack så tungt för dig mitt i sorgen 🙏🏻❤️😥 varmaste kramar! Och tack för vägledningen 🙏🏻💫🪐 kort 3 dras jag till. Är mitt i den processen redan. Jobbigt ibland, men ljus och hopp om ett lyckligare och enklare liv 🙏🏻☀️🌟

  • 🙏❤ Jag tog också kort nr 3 🥰😊.
   Tack för all support fina du! 🥰🥰🥰

   Stoooooor kram ❤❤❤🤗🤗🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *