Magi alldeles intill- Välj ett kort

Gårdagens reflektioner: Det är magi, det är ett mirakel att solen som är så långt bort ändå kan värma mig- en liten människa här på jorden- som är ute och går en vinterpromenad. Och eftersom snöflingor är som dom är, så gör även solen så att dom glittrar. Även det är en magisk upplevelse om man väljer att lägga märke till det.

Det är magi och mirakel att min kropp alltid gör sitt bästa. Allt inuti min kropp som bygger, jobbar, återställer, reparerar, samarbetar och synkroniserar. Andetagen som fyller mig med liv är bara en av många saker min kropps uppgift är. Det finns inte ord för hur makalöst det egentligen är tänker jag där jag går och reflekterar på min vinterpromenad. En enda cell kan bli en människa. Det måste vara magi och mirakel hur noga och detaljerat man än kan läsa sig till hur det funkar, hur fysiska processer går till. Det spelar ingen roll, det är ändå magiskt. 

Det är magi och mirakel att årstiderna “vet” när deras tid är slut och en annan årstid tar vid. På min vinterpromenad kan jag inte föreställa mig hur det ser ut när det är vår. Trots att jag gått den vägen många gånger om. 

Magi och mirakel är att gå bortom det värdsliga och stanna upp. Verkligen se, höra, känna och uppleva saker som man lätt tar för givet. Som man förväntar sig. Som man inte ens lägger märke till. Det är sånt som är magi och mirakel som skapar mer närvaro. Som gör att vissa saker till slut blir mer ointressanta. För här & nu-perspektivet lockar mycket mer. Ger mycket mer. Räknas mycket mer. Och hur många gånger har jag glömt bort allt det där? Varit fullt upptagen med totalt oviktiga saker som krävts, förväntats eller som jag självmant lagt min energi på. 

Så tänker jag när jag går och reflekterar under min vinterpromenad. Och kommer hem med en helt annan känsla och närvaro än när jag gick. På den lilla stunden var det egentligen inte mycket jag reflekterade över men det fick mig att tänka att det är inte allt. Det finns mycket, mycket mer mirakel och magi. Vilket får mig att sammanfatta dessa två ord i en mening: 

I det enkla bor det vackra. 

Det enkla kan också vara storartat och komplext. Men jag behöver inte förstå allt det. Det räcker med att jag kan fånga känslan och ge den ett eget rum i mitt inre. Där kan det enkla och vackra få bo alldeles gratis i resten av mitt liv. Hoppas vi kan lära känna varandra mer och bli allra bästa vänner.

Tack för att du läste gårdagens reflektioner 🙏😇🥰. Välkommen åter om 1 vecka.

Massa miljoner kramar från mig till dig 🤗❤🧡💛💚💙💜.

VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: En förändring pågår/är på gång. Saker / ting vänder. Var sak sin tid oavsett om du behövt det och självmant valt att pausa/stoppa eller att det varit en sån period när inget verkar hända.  Inom något/flera områden av ditt liv eller inuti dig känner du nu att något håller på att förändras. Du kan märka det på olika sätt via dina känslor, saker som synkar utan att du behöver anstränga dig, tankar/idéer/svar/beslut som du tidigare inte tänkt på känns plötsligt självklara, du förändras som person/beteende som inte känns som du längre. Som om du kommer tillbaka till dig själv och då börjar även saker runtomkring hända. Fundera på om du har inre blockeringar/vanemässiga mönster som gör att du inte välkomnar/vågar prova förändringar- oavsett om dom kommer i form av andra människor, tankar, känslor, att agera/skrida till handling osv. 

Kort nr 2: Lyft fram dig själv och låt dig inte övertygas av egot som säger att du inte duger och aldrig räcker till. Jämför dig inte med andra /jobb, utseende/status/personlighet osv. Du behöver börja uppskatta dig själv och den du är. Ännu mer om du redan har börjat göra det. Såklart har du egenskaper, värderingar som är jättebra. Det räknas mer än det ytliga, glöm inte det. Lägg inte tid och energi på allt du tycker att du “misslyckats” med, se mer av det enkla du faktiskt gör och är varenda dag. En god handling gentemot dig själv eller nån annan (utan tvång) är gott nog och såna “småsaker” bör räknas både mer och mer ofta. Hjälp dig att hitta dig själv på olika sätt/i olika relationer/situationer så du kan känna dig trygg med dig själv och kan säga till dig själv att du gjorde/gör ditt bästa och vara stolt och nöjd över det och glöm alla förutfattade meningar om hur man ska vara för att vara en “lyckad” människa.

Kort nr 3: Finns det något du skulle vilja förverkliga inom något område i ditt liv? Nu är det dags att börja skrida till verket och planera första/nästa steg. Kanske du behöver sätta fart på det hela själv men å andra sidan kan det plötsligt sättas igång något automatiskt och då gäller det att du hänger på, även om du inte är helt förberedd. Energierna börjar så sakta på sig och är du redo att upptäcka nya saker, få nya erfarenheter? Det är nu dags att sluta fundera på om och när, utan här gäller det att omfamna chanser du får. Bra känslor i samarbete med förnuft har alla förutsättningar att utveckla vad det än handlar om. Lägg garantier och kontroll åt sidan och planera/förbered bara för det du kan just nu och låt sen saker och ting utveckla sig under vägens gång. Förutsättningar finns/kommer till dig, är du redo att säga ja till det som känns bra?

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

meenakshi

8 kommentarer

 1. Tack för fina reflektioner från din promenad 🙏🏻❄️😍 och varmt tack för vägledningen! Mycket nytt, bra saker, är på gång i mitt liv med förnyelse i kärleksrelationen, familjen och med jobb. Utan att ha behövt anstränga mig så mycket har mycket redan börjat falla på plats 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Det är skönt! Men det viktigaste är min själsresa som ligger som en grund för alla goda förändringar. Finns ingen återvändo nu 🙏🏻⭐️💦 kram och ha en fin fredag, Hanna ❤️❤️❤️

  • Det finns ingen återvändo, så fint- iallafall när det gäller positiva saker 😉. Du har fått många insikter senaste året och jag tackar för att jag får vara med på ett hörn 😊.
   Du får berätta mer när vi ses.
   STORT tack för att du läste bloggen idag 😇🥰🙏 och massa kramar 🤗🤗🤗❤❤❤

   • Helt underbart skriver du!! Tack för att du delar med dig! Dina texter och tankar fängslar mig å man liksom virvlar bort för en stund med ett leende på läpparna😊
    Tack🙏🌷

    • Åh, TACK 🥰😇🙏. Vad glad jag blir. Och fint skrivet av dig också ju 😍. Det blir lite olika vecka för vecka, vissa gånger blir det “bättre” än andra😉. Välkommen tillbaka ⚘! Önskar dig en fantastisk helg. Massa kramar 🤗🤗🤗💖💖💖

 2. ♥️♥️♥️Reflektioner som ger så mycket och som man behöver♥️♥️♥️Känner sån Tacksamhet♥️♥️♥️
  Tack för idag🌷Kram🌷

  • Ja verkligen! ⭐⭐⭐ Det blir väl så också när/om det varit röriga perioder att man känner sig väldigt tacksam när dom är över. Som om man befunnit sig i en bubbla och kommer tillbaka till livet igen.
   Trevlig helg ❄ och STOR kram 🤗❤

  • Tack fina, snälla du ❤❤❤. Kram, kram & åter kraaaam 🤗⭐❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *