Lager på lager som en lök- Välj ett kort

Jag hade faktiskt ingen aning om hur komplext och många gånger svårt det här med att jobba med sig själv- personlig utveckling, hitta mitt sanna jag- skulle vara 😬😬😬. När jag började för ca 20 år sen trodde jag det var hur lätt som helst. Jag visste inte om att vi människor är som lökar, där det finns hur många olika lager som helst. Dessa lager är inte alltid så lätta att ta sig igenom och dessutom består dom av olika saker. Ett lager innehåller känslor. Ett annat tankar. Ett tredje erfarenheter. I ett fjärde finns mönster, inlärda övertygelser osv. Säkerligen finns det fler jag inte orkar komma på just nu. Och nånstans däremellan finns det som är sant för varje enskild individ. Det som känns klockrent, helt balanserat och sant.

Riktigt så enkelt som jag trodde var det verkligen inte. När jag plockade upp en grej ur ryggsäcken och undersökte den så visade det sig att det var sååå mycket kopplat till en enda grej. Och då kanske det inte ens var något som påverkat mig på lång sikt, kanske bara vid ett enda tillfälle. Inte nog med att själva händelsen dröjt sig kvar inuti mig. Det var mina känslor omkring den. Mina tankar. Min reaktion. Och mitt beslut att stoppa ner det i ryggsäcken och låtsas att det inte fanns. Nästan som om det inte hade hänt och absolut inte påverkat mig 🤐! Tur att jag inte förstod det i början, då hade jag nog gett upp, speciellt när det kom till lite tyngre & destruktiva, väl förpackade situationer/relationer- omsorgsfullt nedstoppade längst ner i ryggsäcken….

Ibland undrar jag vad jag håller på med men sen minns jag hur det var att glida runt på ytan och bara existera. Sakna något utan att veta vad det var. Jag kunde tro att jag kände mig tom för att jag inte kommit på vad jag ville bli, inte visste vad jag ville jobba med, inte hade den relation jag längtade efter osv. Men det var att känna mig mer levande jag saknade. Och den frågan kanske alla ställer sig nån gång i livet- bortom jobb, vardagsbestyr, betala räkningar, relationer osv- vem är jag?

Göra är lätt, att vara är svårare många gånger. Jag har verkligen lärt känna mig själv på ett djupare sätt. Inte bara den där mamman, sambon, kollegan som gör en massa saker hit & dit. Jag glider gärna runt på ytan när det behövs och krävs men inte mer än så. Resten av tiden lägger jag hellre på att vara bara jag. Och vad innebär det då för mig? Vad tycker jag. Vad känner jag. Vad vill jag. Var står jag. Och det är här det kan bli komplext när man ska ta hänsyn till lökens lager. Men nånstans däremellan kan man hitta rätt. Det är liksom skatten man letat efter vid regnbågens slut. Men visst har det blivit en och annan diskussion med dom olika “del-jagen”. Visst har jag analyserat och vänt ut & in på allt som går. Och då snackar vi enkla saker som att ta ett beslut om en vardagsgrej. Vilket och vad passar mig bäst just nu med hänsyn till lökens lager? Återigen, större & tyngre upplevelser ska vi inte ens prata om! En terapeut sa till mig för några år sen: Inte undra på att du är trött, du har ju jobbat på dubbla jobb hur många år som helst! Det var nog det mest beskrivande nån sagt till mig. Jotack, det vill jag lova.

På detta sätt har jag slutat rusa runt och bara utföra saker på det praktiska planet. På detta sätt har jag slutat göra och vara det som förväntas, så ofta det går. På detta sätt har jag hittat något jag saknat- mig själv men framförallt mer närvaro. Mest av allt har jag lärt mig att för mig funkar det inte att förneka, stoppa ner, sopa under mattan. Det var därför jag hade glidit runt på ytan och existerat som människa, i dom olika vardagsrollerna. Ärligt talat kände jag mig mer levande än nånsin när jag började städa inuti mig själv. Tomheten har förflyttat sig inåt med åren. Medan det yttre har bytts från tomhet till mening 👏👌.

Tack för idag 🙏🥰😇- Välkommen tillbaka nästa fredag 🎉

VÄLJ ETT KORT- fredagsbudskap

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Om du inte redan känner det så kommer du nu göra det. En kraft, en vilja, en förståelse och en lättnad över att något försvinner, helas, frigörs. Det spelar ingen roll om det är en tanke, en känsla, en situation/relation, ett mönster etc. Du känner dig äntligen färdig och har fått klarhet över det hela och kan med enkelhet låta det gå/låta det vara och gå vidare med lättare steg. Du kan se vad och hur mycket du lärt dig av detta, både om andra och dig själv, vilket du bär med dig och alltid kan använda som ett verktyg när det behövs. Nu är det som du plötsligt ser allting i ett annat ljus och får en annan förståelse för varför och hur allt hänger ihop och påverkat dig.

Kort nr 2: Luta dig tillbaka och låt saker vara som dom är. Gör det du måste och ska men framförallt sånt som ger dig lugn, glädje och välbehag. Du kanske behöver backa tillbaka ur en situation/relation och bara låta den vara som den är. Eller låta andra ta sitt ansvar, för kanske du lätt tar både för mycket eller sånt som inte ens är ditt. Lägg fokuset på dig nu och släpp kontrollen lite. Det kan vara läskigt men om du tänker efter kanske det inte är så farligt utan faktiskt nödvändigt för ditt eget välmående. Du behöver inte se, veta och vara i allt som pågår utanför dig just nu.

Kort nr 3: Nu kan det vara så att du agerar och skrider till handling, kanske du till och med överraskar dig själv med att göra nåt du inte trodde eller hade planerat. Nu kan det vara så att du får nog, inte är intresserad, inte vill och det kan såklart handla om vad som helst. Det behöver inte ha med annat/andra att göra utan något som ligger hos dig själv. Du bestämmer dig iallafall för att det inte ger dig något längre och att det tar energi/är onödigt. Du vill ju framåt och vidare. Du har säkert en del idéer och planer som du också vill sätta i verket/utforska och då kanske något annat måste lämnas som tar både för mycket tid och energi till saker som skulle ge dig mer. 

Kram 🤗🤗🤗❤❤❤

meenakshi

2 kommentarer

  1. Jag fastnade speciellt för dina ord ”Sakna något utan att veta vad det var”💗 Känner så väl igen det från den ”gamla” tiden.
    Tack för veckans budskap🌷
    Varm kram💗☀️☕️💗

    • Heeej ❤. Kan tänka mig att du kände igen den betydelsen. Svårt att förklara den känslan med ord ☺. Tack för idag 🙏😇🥰❤ & trevlig helg 🎉.

      Kramar 🤗🤗🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *