Hemligheter- Välj ett kort

Det finns hemligheter…. och så finns det hemligheter. Det är samma ord men kan vara totalt tvärtom känslomässigt….

En sorts hemligheter kan vara såna som man blir glad av, som ger energi och kanske man vill ha den lite för sig själv ett tag. Anledningen till att man vill behålla en hemlighet kan vara för att man vet att man kan bli ifrågasatt av andra människor och behöva förklara sig tills man blir helt trött och förlorar den första, härliga känslan. 

Ett exempel kan vara att man känner sig intresserad av nåt helt nytt och bestämmer sig för att verkligen göra nåt åt det. Så man påbörjar ett första steg emot nåt som känns spännande. Självklart vill man dela med sig av detta, för alla andra “borde” rimligen förstå den positiva känslan. Den fyller en så mycket så man nästan spricker och man måste bara dela med sig av den. Med tiden lär man sig kanske att dela den lite mer försiktigt för det finns alltid nån som inte förstår eller i värsta fall trycker ner en. Så ibland kan det vara bra att vänta lite och bära en hemlighet lite för sig själv tills man landat och känner sig trygg med den. Ett vanligt exempel på detta brukar vara när man är gravid.

Hur som helst, positiva hemligheter handlar om något som ger massa energi, hopp och glädje. Det är hemligheter som inte skadar eller sårar någon annan eller en själv. Den handlar om dig och ditt liv.

En annan sorts hemlighet är den man inte vågar erkänna, inte ens för sig själv. Man bygger murar runt den, gräver ner den och håller sig sysselsatt så mycket som möjligt för att förneka den. Men man kan inte fly ifrån sig själv. Inte för alltid. I en eller annan form dyker det där man stoppat ner i källaren (eller sprungit med till världens ände och kastat nerför ett stup) ifatt. En sån hemlighet kan dyka upp som en dröm, kanske att man känner sig jagad, är inträngd/inlåst osv. Eller stöter man på nån annan som vågar prata om/erkänna nåt liknande, vilket kan få en att känna sig obehaglig till mods. En känsla är en trigger och vill berätta nåt men helst vill man springa ifrån den som berättar en sån hemlighet- om man själv bär på en och gör allt för att dölja den. Det finns otaliga varianter på hur ens egen hemlighet försöker ropa: “Hej, kom och hjälp mig- jag sitter fast”.

Grejen med den sortens hemligheter är att dom ofta är förknippade med nån sorts skuld och/eller skamkänslor. Kanske dom varit instängda så länge så man knappt minns. Kanske har andra hemligheter av liknande slag fått göra den första sällskap. Hur som helst, dom håller sig vid liv. Försöker överleva med hoppet om att en dag släppas ut, bli fria. 

Hjälp en sån hemlighet att bli fri. Ingen behöver veta, man kan skriva om den för sig själv och sen bränna pappret på bål. Eller berätta för den mest trygga och bästa vän man har. Det handlar lite om att se sanningen i vitögat, den sortens hemlighet som skapar skuld och skam gör även en själv “fastlåst”. Kanske man blir försiktig. Tar omvägar. Undviker. Så fort hemligheten/känslorna börjar närma sig så sticker man iväg eller stoppar huvudet i sanden. En instängd hemlighet kan styra många år av ens liv och påverka en människa på så många olika sätt. 

Om man har en sån där hemlig hemlighet som lurar som ett monster under sängen, hämta en ficklampa och lys på den. Ärlighet varar alltid längst och man behöver frigöra sån energi. Det kan vara så att man undrar varför ens liv står stilla, varför man aldrig har nåt flow osv. Det kan vara för att man har nåt som behöver frigöras först. För den saken tar upp all plats, som i ett överfullt förråd där man inte får in en grej till. Så funkar det med energi. Om man upplever motstånd eller stillastående så är det ofta för att det helt enkelt inte får plats nåt nytt, annat eller annorlunda. En hemlighet, ett mönster/beteende, en materiell sak- det spelar ingen roll. 

Mottot för mig denna veckan: Undersöka och vara uppmärksam på om något eller någon tar plats. Rensa upp, rensa ut. Se om något är instängt och behöver släppas ut. Sånt är bra att göra regelbundet. Och man ska inte tro att nåt “gammalt” kan ligga kvar just för att det är gammalt. Ju äldre och mer oanvänt/instoppat- desto större anledning att ta fram, ta upp och slänga på soptippen. Man kastar ju inte bara själva grejer/händelsen utan även alla känslor som hör till, så snacka om vilket utrymme det blir för ny luft, ny energi. Det var allt för idag och det var visst väldigt mycket…. 😜😊😬😄

Tack för att du läste ända hit! 🙏😇🥰❤

VECKANS VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Du verkar just nu vara i behov av att prioritera umgänge med dom som ger dig mening, glädje, energi. Där du känner dig trygg med att vara dig själv fullt ut, oavsett om det handlar om ett samtal om ett “problem” eller att göra nåt roligt. Båda sakerna i rätt miljö och rätt människor ger healing och påfyllning av energi. Det handlar också om att befria dig från något/någon. Något som inte gäller längre och/eller fyller nån funktion. Gör vad som krävs för att släppa det. Det kan vara allt ifrån nåt gammalt, långdraget till exempelvis något du irriterade dig på förra veckan. Frihet handlar också om att tillåta sig själv att släppa kontrollen över något/någon, över måsten och borde och bara göra nåt avslappnande kul. Vad kan du befria dig ifrån just nu?

Kort nr 2: Finn ett sätt att ösa ur dig alla känslor och tankar du har angående något/någon för det behövs för att det inte ska stanna inom dig. Du blir bara trött till slut av att stänga inne något. Du kan också just nu behöva vara ett stöd för någon annan som går igenom nåt du redan upplevt och lärt dig något av, som behöver känslomässig support. Du kan känna dig slut, sliten men samtidigt vet du att du kommit igenom något. Reaktioner i form av känslor eller fysisk utmattning kan komma i efterhand. Ta hand om alla aspekter av dig själv med förståelse och acceptans.

Kort nr 3: Stanna upp och lyssna in dig själv. Kasta dig inte in i saker på impuls utan avvakta lite. Låt dig inte triggas hur som helst för rätt vad det är har din energi splittrats lite hit o dit. Det finns en otroligt klok och vis del av dig/din själ och det är den som vet utan att du förstår varför, som du kan ha hjälp av just nu. Det kan också innebära att du själv gör saker du inte riktigt kan förklara men som “känns” stabilt, rätt och sant. Som om du följer nån inre kompass, inte reagerar på yttre omständigheter och går på känsloimpuls. Lyssna på din självkänsla och framförallt lita på den. Du vet vad som är bäst och mest sant för dig nu. 

🍀❤🤗 KRAM 🤗❤🍀

meenakshi

4 kommentarer

 1. 😄Ja, ibland har man mycket man vill säga och ibland finns ingenting.
  Tack för budskapet denna gång och ha en skön helg💚🌷💚
  Jag ska strax baka lingongrottor!
  Regnet som öste ner på morgonen har helt avtagit, och nu är himlen blå💙☀️

  • Hej 🙋‍♀️. Ja, exakt så! 😀 Mums, vad goda saker du bakar hela tiden. Tur eller synd att man inte bor granne med dig 😛😊😉.
   Tack för din feedback denna regn-blåsiga fredag 🌧🌪.

   Stoooor kram 🤗❤

 2. Tack för dina fina vägledning denna vecka Hanna ❤️ Och ja, hemligheter behöver luftas och belysas 🙏🏻💡Dras till kort nr 3 ❤️🙏🏻⭐️

  • Hej 🙋‍♀️ och tack för dina fina ord 🥰😇. Ja, sååå viktigt att göra sig fri, iallafall om det är destruktivt för kropp & själ.
   Ha en fin helg! 🍀⚘
   Kram 🤗❤🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *