Prio ett just nu- Välj ett kort

Det jag TROR jag behöver öva på mest just nu är tålamod och att våga & kunna stå still precis där jag är. Och för min del handlar det nog mest om ett sätt att kunna stänga av hjärnan. Det är som att den lever sitt eget liv oberoende av vad mitt fysiska jag sysslar med. Och jag veeet, jag har skrivit om det här tidigare 😄😉. Uppenbarligen har jag ännu inte lyckats lösa det 😬.

Konsekvenserna för mig blir att jag är inte riktigt närvarande. Att känslor kommer i efterhand ELLER att  nya känslor skapas av dom tankar som virvlar runt. Detta påverkar i vissa fall både kropp och sinne. Det blir ju såklart ännu en sak som drar mig bort från närvaro/mindfulness. 

Varför är det sån överhettning i min hjärna? Jag kom fram till att jag länge och ofta behövt tänka, lösa, planera, pussla, reda ut och räkna ut- så att det helt enkelt blivit en vana. Som en skugga som förföljer mig. Som springer efter mig och alltid kommer ifatt. För visst finns och har det funnits stunder och perioder som varit helt lugna och då har jag uppfattat det som nåt “konstigt och onormalt”. Och rent automatiskt börjar hjärnan analysera det 😬😬😬. 

Stopp i lagens namn ⛔. Här gäller det att vara uppmärksam. Det är ju just det mindfulness handlar om. Och det kommer ta sin tid men allt går att börja om med. Och det är där tålamod kommer in i bilden. Tålamodet är också kopplat till alla dom tillfällen och/eller situationer där det faktiskt inte funnits tid att vänta. Där snabba beslut varit den enda “räddningen”. Så…. Uppmärksamhet är väl nuets motto för min del. Påminna mig själv om nödvändigheten av att tänka….eller inte tänka 😄. Och stoppa minsta tanke (som möjligtvis blir en känsla, som sen känns fysiskt) så fort den kommer. Jag får helt enkelt bli som en polis som sätter stopp för saker och ting som inte är okej! 🙄

Jag tror att bara medvetenheten om något/någon är första steget emot något nytt. Något bättre. Något äkta. Att bli medveten om något kan ske genom yttre omständigheter, andra människor eller att vara ärlig emot sig själv. Och redan där har något påbörjats. Därefter är det bra om man alltid gör sitt bästa 👏. Det räcker gott och väl även när man hamnar på villovägar👌. Medvetenheten om någonting kan ingen ta ifrån en, inte ens man själv. Har den väl landat så står den där. Som en vägvisare. Man kan springa förbi den tusen gånger utan att se den men den står kvar. Har man en gång hittat den så har den blivit en del av ens liv. 

Jag är just nu medveten om vad jag behöver göra. Och det är inget måste eller borde- jag vill. För min egen skull. Ju mer närvaro, ju mer livsenergi. Och framförallt tacksam för att vara vid liv, få leva. 🍀❤

VECKANS VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

 

Kort nr 1: Det finns en del av dig som vill/behöver få komma fram lite mer. En del av dig som inte är rädd/låst i former, normer och mallar. Ta lite chanser, testa, prova- se vad som händer om du undersöker den äkta delen av dig själv. Backa upp och stötta den delen av dig som vågar vara sig själv, visa sig exakt som den är. Så länge avsikten är att bara vara lite mer äkta utan att egot är inblandat, så är det ju en bra sak. Det kan även vara ditt värdsliga jag som inte riktigt vill, vågar och tycker att man kan och borde.  Något kanske inte är så allvarligt som du tror, något kanske inte behöver göras precis nu, något kanske löser sig utan din kontroll osv. Våga göra nåt annat och/eller annorlunda, kanske det du EGENTLIGEN har lust med/känner för.

 

Kort nr 2: Fokusera eller fortsätt fokusera. Det kan hända att du byter riktning men i så fall är det inte för att du har ändrat dig utan för att du själv tar beslutet att göra det. Det är något du vill uppnå/komma fram till och tiden det tar kanske inte spelar någon roll, i alla fall är du medveten om det. Det kan vara en insikt, en idé, en plan, en känsla du just nu följer som upptar ditt nu. Så länge det känns rätt inuti ÄR det är rätt och det är också den känslan som ger dig drivkraft att fortsätta om du känner för att ge upp eller tvivlar. Behåll din klarhet och ditt fokus och var uppmärksam på om något/någon för dig bort ifrån det. Det kan också handla om att du bestämmer dig för något och när du väl gjort det kan ingen/inget få dig att ändra dig.

 

Kort nr 3: Du är redo för att ta ett nytt steg i något redan påbörjat men du kan känna dig osäker och behöva vägledning av någon annan som kommit längre. Det betyder att du fortfarande är säker på vad du vill men att du är mogen för att komma vidare. Det är viktigt att det blir på ditt sätt, som du vill se det och ha det. Skynda in med något, hur motiverad/inspirerad du än är utan bättre att det tar tid så att du både hinner tänka och känna efter om det är utefter dina eller andras önskemål/sanning. Det är viktig att du känner dig trygg och stabil när du tar ännu ett steg emot att utvecklas/bygga upp/forma det som du vill ska bli varaktigt. 

💙💙💙 KRAM 💙💙💙

meenakshi

6 kommentarer

 1. Fridsam fredag till Dig, och en fin helg💗
  Solen skiner och jag ska strax ta en promenad. Fick en positiv överraskning nyss. Berättar om den när vi hörs💃
  Tack för veckans budskap som jag verkligen kan ta till mig🙏

  • Fridfull Fredag till dig 😊. Oj, vad spännande med positiv överraskning 🥳. Ser jag fram emot att få ta del av 😜. Stooooooor kram 🤗❤

 2. Varma kramar till dig finaste och tack för FIN vägledning kort nr 2 ❤️☺️🤗🤗😍

  • Tack själv fina du 🥰🙏🍀. Hoppas du får en skön helg 🌞. Massa massa kramar 🤗🤗🤗❤❤❤

  • Tack Sötnos 😍😘, vilken fin feedback 🙏❤. Stoooor kram 🤗❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *