En gång i tiden visste jag inte- Välj ett kort

En gång för längesen visste jag inte att en känsla inte behövde leda till ett beslut. Men det tog lång tid innan jag förstod det. Kanske är det likadant med tankar. Man behöver inte göra nåt åt dom alla gånger.

Frågan är varför jag trodde så? Jag kan våga mig på en gissning, inte helt vild och tagen ur det blå- utan troligtvis en sann orsak. Nån gång på vägen, förr- och då menar jag verkligen FÖRR- lärde jag mig och/eller trodde att känslor var något farligt. Inte nog med att dom kanske var farliga, dom kanske krävde att jag skulle ta viktiga beslut. Och viktiga beslut kan leda till felaktiga beslut, vilket i sin tur kan leda till ångest över att inte kunna ta tillbaka, göra om. Ja, så tror jag att det var på det stora hela.

Jag trodde också att känslor var onödiga. Kanske löjliga. Jobbiga. Och varför verkade andra inte ha så starka känslor som jag? Och om dom hade det, hur lyckades dom bli av med dom utan att visa det? Troligtvis var det nåt fel på mig, var min allmänna uppfattning. Hur kunde det bli så här? Jag som har så många & stora känslor. Jag som kan relatera precis allt till en känsla och vara klar & tydlig med exakt hur jag känner. Nu. Men inte då, inte förr.

Jag stängde helt enkelt av mina känslor. Inte så att jag aldrig kände nåt men jag formade om mina känslor till rationella/logiska förklaringar. Det var länge det enda sätt jag kom i närheten av att känna känslor. Men så kom det sig som så att jag halka in på en annan bana, stötte på exakt dom människor och  situationer jag behövde- för att känna det jag kände. Och på den vägen är det. Personlig utveckling, mod och ärlighet. 

En känsla och/eller en tanke behöver per automatik inte leda till ett beslut om någonting. Den kan bara få finnas och säga sitt. Att vara handlingskraftig, rationell, duktig och utåtriktad. Driven och engagerad utåt. Alla såna saker som man lär sig ska gälla, annars är man “fel”. Det är lätt att feltolka och vänja sig vid att man ska vara sån. I alla lägen. Likaväl som kroppen ibland behöver göra ingenting. När hjärnan är inlärd med att något måste göras, att man måste uppnå något exakt hela tiden- då gäller det att säga “Stopp i lagens namn”. Annars pressar man kroppen. Stressar iväg och följer en tanke. Stoppar ännu en känsla djupt ner i ryggsäcken. 

Jag vet egentligen inte vad jag vill få fram eller nå ut med det här inlägget- som vanligt 😅. Det verkar som jag använder den här bloggen mer för att skriva av mig mer än att informera om nåt specifikt ämne jag besitter kunskap om. Med veckans inlägg menar jag nog egentligen bara att ibland behöver man bara göra ingenting….

Tack för denna fredag ⭐🙏😇🥰! 

VECKANS VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Balansera dig själv, hitta stabilitet om du tappat energi och/eller känner dig splittrad genom att kommunicera med dig själv. Vad tycker du? Vad känner du? Vad finns det för alternativ? Du kanske upptäcker att ett “hinder” kanske inte är så stort som du trodde. Kanske du måste våga göra nåt nytt eller annorlunda för att ta dig “över” men senare kommer du nog känna att det inte var så “farligt” som du trodde. Vad behöver du samla “mod” till just nu? Vad är det som känns lite “läskigt” eller som du skjuter framför dig för att det kanske känns för “jobbigt att ta tag i”? Finns det ursäkter, finns det någon oro? Egentligen vet du att du behöver göra det här för din egen skull/för inre välmående.

Kort nr 2: Nu befinner du dig i ett läge där det egentligen inte finns mycket annat att göra än att flyta med. Det kan upplevas som att tankar inte leder nånstans och/eller bara går på “rutin”. Känslor kan kännas likadant, du känner igen dom och det känns som dom går på automatik. Det kan helt enkelt handla om att acceptera att inget händer och/eller att du inget kan göra just nu. Att var sak har sin tid och just nu är det så här. Det enda är väl att inte göra motstånd emot att det är så och dra igång saker av frustration och/eller vana om du upplever att “inget händer”. Om du haft mycket ett tag blir det nu lugnare och mindfulness kan du även ge dig själv små stunder varje dag där du landar tillbaka i dig själv.

Kort nr 3: Veckans kort nr 3 handlar om att stå upp för dig själv men också att sätta gränser. Nu är det viktigt att det passar och fungerar för dig. Att göra dessa saker ger också en självkänsla, om du inte är van att göra det så prova- du kommer automatiskt bli en viktig person i ditt eget liv. Det handlar också om att resa sig över småaktigheter, detaljer som tar onödig energi. Att inte vilja vara en del av det för att du är mån om din eget mående/din egen energi. Låt dig inte dras med i olika saker hur lätt som helst. Du kan när som helst veta om du är i kontakt med dig själv genom att checka av din energi. Är den låg eller lite högre? Känner du dig bestämd och klar eller splittrad? Om det är en lägre känsla, välj att gå, ta avstånd, tänka på nåt annat, rikta din energi på något sätt åt ett annat håll.

Kram~kram~kram ❤❤❤

meenakshi

6 kommentarer

 1. Det är det som ger så mycket, när du skriver på detta sätt utifrån hjärta och själ. Att du är autentisk. Det vill jag också vara ❤️☺️🤗 kort nr 1 dras jag till, så klockren för mig just nu efter en svajig vecka. Men även kort nr 3, om att sätta gränser ❤️🙏🏻💪🏻 Önskar dig en toppendag ❤️🙏🏻🥳☀️

  • Tack fina du 🙏❤🥰😇. Tycker att du är det men det tar egentligen aldrig stopp på hur mycket man kan lära känna sig själv. 🙂😉
   Jag valde kort nr 2 denna v.
   Hoppas vi ses snart igen!
   Stor kram 🤗❤⭐

 2. Tack för detta budskap💗
  Trevlig fredag till Dig🌼☘️🌼

  • 😍 Tackar! Trevlig helg önskar jag såklart tillbaka 🌞🍀. Kram, kram & åter kram 😉❤❤❤🤗🤗🤗

 3. Du skriver så tankeväckande och bra, sånt är jätteviktigt för det sätter åxå igång saker i människor, utan att dom ska “få alla lärdomar serverade” med alla svaren direkt❤ Tack fina för nr 2 och även lite 3, klockrent som vanligt🙏🥰❤ Kraaam❤❤❤

  • Vad fint du skriver till mig 🥰. Jag blir glad om nån kan ta till sig/känna igen sig i nåt. Vet ju själv hur det är när något “slår en” och man får en påminnelse eller nåt att reflektera över så att man stannar upp lite. Hoppas du har en bra helg ⚘🍀. Kramar 🤗❤🤗❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *