Intuition på olika sätt- Välj ett kort

Alla föds med intuition, det sjätte sinnet. Alla kommunicerar via sina känslor när man är nyfödd. Det finns liksom inget annat att göra än att känna efter när man är helt ny på jorden. Man har inte lärt sig något och inte formats av någon.

Dom flesta känner igen uttrycket “magkänsla”. Det är en fysisk reaktion på något man ser eller hör. Men det kan också vara något som varken sägs eller görs men ändå kan man få den där magkänslan. Många gånger lär vi oss att lyssna på den och säger ofta i efterhand: “Jag borde lyssnat på den där magkänslan jag fick”….

Ett annat exempel är ju att när man kommer in någonstans och känner att något hänt. Återigen, man kanske inte uppfattar den känslan, man varken ser eller hör det. Man får bara en känsla. Det är intuition. Att plocka upp och in energi. Det gör alla mer eller mindre. Medvetet eller omedvetet. En del är extra bra på att vara i sin airbag auran och har inga problem med att låta saker rinna av och passera. Andra spenderar både tid och energi (många gånger utan att veta varför) på att vara i och också agera ut känslor som man inte förstår- som faktiskt inte alltid är ens egna. Det kan mycket väl vara nån annans energi man känner och så sitter man där och undrar: “Vad hände? Jag som var så glad nyss och nu känner jag mig arg/ledsen/trött”…. Om man då inte kan relatera den känslan till något som hänt i ens eget liv så är det mycket troligt att man tagit in nån annans energi.

Men… åter till det här med intuition. Jag tänker att intuitionen är en förlängning av våra fysiska sinnen. Det sjätte sinnet uppfattar på olika sätt saker innan det når den fysiska kroppen. Men vi kanske inte känner/märker det förrän det kommer dit och inte ens då många gånger som jag skrev om i förra stycket. Om man lär sig lite om hur man uppfattar saker & ting via sin intuition så kan man ligga lite steget före. Veta lite innan. Så jag tänkte lista några uttryck som man använder när man pratar om att ta emot intuitiv information. Ofta har man 2-3 dominanta av dessa.

 • Clairvoyance är när man ser bilder för sitt inre, klart & tydligt- precis som en klar och tydlig dröm exempelvis. Man kanske inte alltid vet vad dom här bilderna betyder men den dagen man ser dom med sina vanliga fysiska ögon så kanske man kommer ihåg att man såg det man såg fast tidigare.
 • Clairaudience är när man hör nån slags information, ett ord, en textrad i en låt, en ton, en sifferkombination eller vad som helst. Återigen kanske man slår det ifrån sig som nonsens men är man uppmärksam och förstår att det är något man plockat upp intuitivt så brukar man också “förstå” senare vad det egentligen betydde.
 • Clairsentience är när man känner sin intuition fysiskt exempelvis som värme, kyla, fysisk smärta nånstans, kärlek eller någon annan känsla. Här återkommer det där lite med magkänslan, man kan känna obehag eller välbehag osv.
 • Claircognisance är när man bara vet något utan att veta varför. Man får bara nån information som känns rätt och sann. Ibland kan man tro att det är bara är ens vanliga tankar men skillnaden är att den claircognisanta informationen är mer bestämd och återkommer inte om & om igen som vanliga tankar har en tendens att göra. Det kan komma en mening som bara känns så rätt och självklar.
 • Clairgustance är när man får intuitiv information via sin smak. Kanske man känner ett otroligt sug efter jordgubbar och då är det antagligen något ämne i jordgubbarna som kroppen behöver. Vad jag förstått det som är detta sinne det som är mest kopplat till den fysiska kroppens behov.
 • Clairalience är när man känner lukter, dofter. Man tar helt enkelt emot intuitiv information via dessa om sig själv och andra. Dom som är riktigt medvetna om att dom är intuitiva via detta sinne kan till och med lukta sig till situationer, sjukdomar osv! Är också ofta kopplat till att man känner något doft från nära avliden. Doft och smak hör lite ihop och så även clairalience & clairgustance.

Det finns många olika saker man kan göra för att öva upp sin intuition och ta reda på vilket/vilka som är starkast hos en själv. Har du några vykort, orakel/tarotkort eller nåt annat med symboliska bilder på? I så fall kan du ta ett kort utan att titta på det. Sitt i lugn & ro så att du hamnar i ett avslappnat tillstånd och ha en skrivbok redo. Skriv ner vad som helst som dyker upp i form av något av ovanstående. En doft, en smak, en känsla, en fysisk känning osv. Ett enda ord i skrivboken är en bra början…. 📒✏

Detta var allt för denna veckan och om du liksom jag är intresserad av intuitionen och dessa förlängda sinnen så finns det MASSA att läsa på nätet. Önskar dig en fin helg och Välkommen tillbaka om 1 vecka.

🤗 Massa kramar från mig till dig 🤗

VECKANS VÄLJ ETT KORT

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag 🙏💖!

Kort nr 1: Det kan kännas som du och någon annan/andra drar åt olika håll, vilket skapar ett motstånd/förvirring så att saker & ting känns oklara, står stilla och som om inget händer. Känslor och tankar behöver ventileras och pratas om, något behöver redas ut och kompromissas om för att kunna komma vidare. Det kan finnas en annan synvinkel på något. Ta ansvar för din del och gör ditt bästa, sen kan du bara vänta medan resten som har med omständigheter och/eller någon annan/andra faller på plats.

Kort nr 2: Du behöver komma i kontakt med din inspiration, kreativitet, längtan, drömmar efter lite för mycket tid i vardagen. Du behöver nu saker att se fram emot och det bästa sättet att hitta den där känslan så du kan börja planera, fundera ut sånt är genom att ge dig själv egentid där du INTE tänker på det värdsliga och allt som ska fixas. Lugn och ro i stillhet behövs också om du haft/har det rörigt/stressigt omkring dig. Veckans budskap till dig är att låta kropp och själ hitta varandra igen. Harmonisera & balansera.

Kort nr 3: Se över inom vilka områden du känner att du vill ha kontroll och gå ännu lite djupare för det kan finnas saker i ditt beteendemönster som är så invant att du inte ens märker det. Öva på att släppa olika sorters kontroll du hittar, allt ifrån rutiner i vardagen som inte är så farliga att släppa lite på till att försöka ha kontroll över känslor och allt däremellan. Skriv gärna upp vilka saker du hittar som du kan jobba med och öva så ofta du kan. Öva på att släppa taget och se vad som händer. Öva lite mer på att lyssna in kropp & själ och följ dessa istället för att följa tankar, krav, förväntningar, borde, måste.

💖💖💖

meenakshi

4 kommentarer

 1. 😄Det var första gången jag valde alla kort, och det var ju rätt😍Jag tror min kropp och själ hittade varandra igår igen; efter tandläkarbesöket. Ibland faller bitarna isär, och då får man försöka få ihop skärvorna igen.

  Trevlig helg💗Kram

  • Hej 🙋‍♀️. Vad skönt att plocka upp dom där själsbitarna igen! 👌 Så kan det bli med budskap ibland, då lite olika saker pågår inom olika områden av ens liv 😉☺. Önskar dig en fin helg ⚘. Här är det äntligen sol idag efter flera dagars moln & regn.

   Kramar 🤗🤗🤗💖💖💖

 2. Så bra beskrivning om intuition, precis vad jag behövde 👌🏻😍 skärmdump på den 😅 och kort nr 3 dras jag till, att släppa kontroll över tex det som vi pratade om igår ❤️❤️❤️🤗 följa mitt flöde… 💦⭐️❤️ Kram!!

  • Bra 👌👏😉 att du valde kort nr 3 🙂😁. Och kul att du gillade veckans inlägg. Javisst är det spännande! Tack 🙏 för både igår & idag. Önskar dig en fantastisk helg ⚘⭐☀️. Stor kram 🤗❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *