1+1 är lika med 1- Välj ett kort

Först var jag en kropp med ett namn i en fysisk värld
Sen var jag en själ med en kropp
Då orkade inte kroppen hänga med längre
När det såg som mörkast ut ur kroppens perspektiv kom glöden faktiskt tillbaka

Kroppen la sig för att vila under en lång period
och vilken tur för själen, då kunde den äntligen komma ikapp
Själen jobbade på så gott den kunde genom kroppen
Den började rensa sina mörkaste hörn
Åkte till soptippen med skräp
eller tände helt enkelt en eld i skogen och lät det brinna upp

Själen ville inte längre gå runt med formen omkring sig
Vilken form, undrar du kanske nu
Man kan tänka sig att det var en gjutform med inkapslade känslor av alla de slag
Dom kom inte ut en i taget för att sen försvinna om nån trodde det
Nä, en liten smula av varje känsla smälte igenom formen lite då & då
Du kan tänka dig vilken tid det tog

Kroppen fick jobba som ett rör för allt som själen behövde tömma ur sig
Vem vet var kroppen gjorde av alla ord och alla känslomässiga utspel
Kanske gick röret rakt ner i jorden och brann upp
Kanske löstes röret upp högre i atmosfären och försvann

En dag vaknade kroppen och kände sig utvilad
Själen kände sig glad och ville hitta på nåt
Det var ju så längesen dom två gjorde nåt ihop
Dom bestämde att dom aldrig mer skulle låta något eller någon skilja dom åt
Dom lovade varandra att leva tillsammans resten av livet
Kroppen och själen tänker leva lyckliga utan tanke på sagans slut
Det är då döden med all sannolikhet kommer skilja dom åt
Under tiden funderar dom på allt roligt dom missat när dom levde åtskilda
Nu kan dom äntligen börja leva sitt drömliv ihop
Kroppen och själen- två vilsna enheter som hittade varandra till slut
Kroppen skulle kunna skriva en bok som sitt liv innan det hände
Själen skulle kunna göra samma sak
Deras gemensamma saga börjar nu
Just precis HÄR och NU

TACK för att du läste bloggen denna fredag.

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs veckans budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp/hälsa och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG: din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom Dig/olika områden av ditt liv.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Nu kan det behövas lite roligheter. Lite glädje och förundran. Att kliva ur ekorrhjulet eller om du just haft en jobbig period eller bara känner dig låg på grund av årstiden. Om du kunde för en stund, vad skulle du vilja hitta på som skulle kunna lysa upp den här veckan? Om du tänker dig att du står framför en dörr, vad tänker du kan vara något sånt upplyftande som finns bakom den dörren? Vad och vem kan skapa en sån stund (eller flera denna veckan)? Tänk att dörren bara är kvar en liten stund så du måste välja mellan det “tråkiga” eller det roliga/upplyftande/uppiggande. Kanske det är svårt att välja för du borde, måste, tänkte osv. Men du (kropp och själ) behöver det nu. Nu behöver du verkligen välja dig själv. Samma sak om nåt trevligt dyker upp som du tvekar att hoppa på. Tveka inte. Du behöver livsenergi nu. Glädje, harmoni, välmående, avkoppling osv.

Kort nr 2: Den kan komma att krävas att du styr upp något. Antingen som har med dig själv, ditt liv eller hjälper någon annan. Försök att inte reagera på triggers/agera på känsla så går det lättare. Sånt kan du ta hand om i efterhand (om det behövs). Det kan också handla om att gå din väg oberoende av vad andra tycker. Eller vägleda någon annan utan att egentligen säga hur du skulle gjort eller vad du tycker, utan låta den personen hitta svaret hos sig själv. Eller bara stå upp för någon annan om den inte kan det själv. Det kan behövas att du inte visar utåt om du reagerar på något/någon utan bara “göra det du ska” helt enkelt. “Det du ska” är det som är viktigt för dig.

Kort nr 3: Någonting börjar/har börjat ta form inuti dig som en tanke eller känsla om att du vill utforska/förändra/upptäcka något. Det är en bra början att kolla upp olika alternativ och möjligheter men inte rusa in i/hoppa på första bästa grej som överensstämmer med din tanke eller känsla. Det här är något som på sikt skulle kunna leda till “nya äventyr”/vidareutveckling på det personliga eller yttre planet men det kan ta tid innan du ser resultat eller når ett mål/delmål. Det gäller att vara här och nu och ta ett steg i taget. Få en översikt över vad som drar inuti dig, vilket håll det lutar åt. Undersök gärna nytillkomna tankar och känslor. Allt som inte känns bra sorterar du bort. Flera saker kan kännas okej och då fortsätter du med nästa steg. Kanske du tar första steget eller kommer möjligheten till dig. 

 ⭐️ KRAM ⭐️

meenakshi

4 kommentarer

 1. YES nr 1 är så sant. Tröttheten och rosfebern som kom nu är tungt.
  Nu ser jag fram mot vänligheten mot kropp och själ.
  Tack

  • Hej och tack för att du läste bloggen idag 🙏😇. Det låter verkligen inte roligt, ta hand om dig så mycket du bara kan. Önskar dig och familjen en fin helg ⭐️. Kram 🤗❤️🤗

 2. Drömliv💗med allt vad det kan innebära💗
  Valde två budskap denna vecka🙏Tack💗
  Önskar dig och dina kära en fin helg💗
  Julmarknad imorgon i min lilla stad, och adventsfika för barnen med familjer på söndag☕️❣️

  • Åh, vad mysigt med julmarknad 🎅. Hår regnade snön bort häromdagen 😮‍💨.
   Hoppas du blev nöjd med budskapen du valde och ett STOOOORT TACK 🙏❤️🙏 för din fina support varje vecka 🥰😍.
   Massa kramar 🤗🤗🤗❤️❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *