Känslo-vänner- Välj ett kort

Känslor är väl alldeles fantastiska ändå?
Dom har så mycket att berätta. Det kanske inte är så roligt alla gånger att “höra” sanningen, vad som faktiskt gömmer sig djupt där inne men är det inte bättre att lyssna på känslorna? Varför är det så att känslor många gånger ses som nåt vi inte ska bry oss om, inte ta någon hänsyn till eller många gånger fly ifrån? Ibland anpassar vi till och med livet för att förhindra att känslor kommer upp till ytan. Man vet precis när en känsla lurar bakom hörnet och innan den ens har känts i kroppen har man tagit steget bort ifrån den genom att rikta sin uppmärksamhet utåt istället för inåt.

Ibland kan man höra att någon säger:
– Jag vågar inte, jag är så rädd för vad som kan komma upp.
Låt mig då säga så här, det finns ingenting som komma upp, som du inte en gång har tryckt ner. Känslor berättar om saker som påverkat dig. Tänk dig ett roligt minne som du flera år senare kan skratta åt. Glädje är också en känsla och det är mindre vanligt att man trycker ner och flyr ifrån en sån känsla. Det är sällan man skapar beteenden och distraktioner så att man ska glömma det roliga minnet, eller hur? Tvärtom, är det något man blir lika glad av som när det hände oavsett hur många år som passerat. Man får samma känsla i kroppen som man hade när det utspelade sig. Så som vi säger om tunga känslor säger vi aldrig om lätta.

Ibland hör man att någon säger:
– Det är inget idé att älta, ta upp eller rota i sånt som redan hänt.
Låt mig då säga så här, det finns en hel massa anledningar till att det är bra att göra det. Göra upp med sig själv, andra och händelser i livet. Försonas med sig själv, andra och saker som hänt. Till vilken nytta då`? Ja, dels lär man känna sig själv och det är faktiskt när man rotar i jobbiga saker som man upptäcker att man vill förändras. Till viss del kan jag hålla med, ibland finns det ingen mening med att göra det. Men om man märker att det påverkar ens liv, ens beteende så att man blir hämmad, låst, orolig osv så tycker jag faktiskt att det kan vara värt att undersöka hur man egentligen mår via sina känslor.

För mig är känslor som vänner som kommer med nyheter om mig själv. Det finns ju så mycket att hitta i en känsla. Det finns så många frågor man kan ställa sig själv. Det finns många saker man äntligen kan förändra och ta tag i, BÅDE när det gäller lätta och tunga känslor.

Exempel 1: Jag blir alltid orolig och får en klump i magen när jag träffar en viss person eller befinner mig i en specifik situation. Jag mår alltså inte bra av det och stöter jag på någon/något liknande så triggas samma igenkännings-känsla. Oron berättar sanningen. Att jag faktiskt inte tycker den personen är trevlig. Att jag faktiskt inte har något att tillföra situationen. Vad kan jag göra/hjälpa mig själv för att det ska kännas bättre? Ju fler sanningar och alternativ till vad som skulle göra relationen/situationen bättre- PERFEKT! Kanske man kan gå ännu lite djupare och se när i tid man började känna just den oron och vem som från början skapade den. Det finns nämligen ett slut på djupet. Det finns en punkt när man har följt en tråd till dess ände- PERFEKT!

Exempel 2: Jag blir alltid så glad, full av energi eller lugn när jag träffar den här personen eller gör den här saken. Jag mår alltså BRA! Glädje är också en känsla. Glädje berättar också något om mig själv. Kanske jag kommer på att jag skulle vilja träffa den personen oftare. Kanske jag upptäcker att jag vill göra det där jag gillar lite mer eller kanske testa nåt liknande som jag aldrig provat förut. Vilket får mig att börja agera. Säga till min kompis att jag vill komma, redan nästa helg. Eller skapa en timme mer i vardagen för den där må bra-grejen- PERFEKT!

Som du förstår kan man vända på myntet hur många gånger som helst. Det finns massa olika typer av scenarion, relationer och känslor. Med tiden har känslor blivit mer & mer viktiga för mig. VAD KÄNNER JAG är en fråga som jag sällan ställde till mig själv och tog mig tid att reflektera över för 25 år sen. Känslor har gett mig så många insikter. Ärligt talat vet jag inte vem jag skulle varit eller hur mitt liv hade sett ut om jag inte börjat bejaka och lyssna på mina känslo-vänner. I <3 Känslor!

Det blev ett väääldigt långt inlägg idag. TACK för att du läste ända hit. Välkommen tillbaka om 1 vecka.

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs veckans budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp ch allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG, din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom Dig/olika områden av ditt liv.

Ibland kan också insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Det känns som en längtan efter något nytt eller något som saknas som vill komma fram. En längtan, lust och nyfikenhet på något/någon som du vill veta mer om. Eller är det något du ännu inte kan sätta ord på, bara att du vill tillföra något in i ditt liv. Dina känslor kanske överraskar dig. Du kanske gillar något/någon som du inte hade tänkt på eller visste fanns men som kommit/kommer i din väg. Bejaka känslorna. Se var dom leder, vad det än handlar om. Vad vill du ha mer av i ditt liv? Vad saknar du och var kan du börja leta efter det/den du saknar? Finns det något som du behöver göra upp med/avsluta för att nya dörrar ska kunna öppna sig?  Om det är något du inte varit med om innan eller annorlunda så kan det vara ovant men det är också något som kan leda till nya känslor, nya sätt, nya upplevelser. 

Kort nr 2: Nu är det hjärtat som står i centrum. Kanske du behöver öppna upp för något du tidigare inte vågat. Acceptans. Kanske allt detta handlar om dig själv. Kanske någon annan. Kanske en händelse eller en person du behöver försonas med och se den för vad den var då och vem du var då. Ta kontakt med hjärtat och släpp sakta försvar, ursäkter och murar. Det är som det är och du känner som du känner. Det är okej. För att känna dig närvarande i ditt eget liv behöver man våga gå in i hjärtat och känna det som är på riktigt. Det du får fram då är därifrån du kan utgå. Kanske du har extra energi nu att ge av dig själv till andra, hjälp och omtanke. Den här veckan handlar om hjärtats energi, kärlek och förståelse, tillåtelse och acceptans. Börja med dig själv.

Kort nr 3: Samla mod, gör det du vet att du måste göra. Samla kraft och sätt igång. Det finns något du behöver ta tag i som du inte gärna vill men det är egentligen lika bra att få det gjort. Tänk vad skönt det är efteråt. Det kanske inte alls är så jobbigt som du tror. Tänk om det går lättare än du tänkt dig? Kanske du kan avstå ifrån något, exempelvis att ha rätt i en diskussion? Bara låta det vara? Ju mer du vet om situationen, ju mer kan du förbereda dig. Fundera på vad det är som tar emot. Kanske du inte har lust? Kanske det är tråkigt? Kanske det är obehagligt? Har “hindret” blivit större i dina tankar (som skapar känslor) än vad det är i verkligheten. Här är det bra att använda förnuftet, hålla dig till fakta och inte sväva iväg känslomässigt eller mentalt utan på nåt sätt bara GÖRA och göra det på bästa sätt, på det smidigaste sättet som känns bäst för dig och inte skapar nya “hinder”.

🤗 KRAM 🤗

meenakshi

4 kommentarer

  1. Tack för budskapskort denna fredag💖och tack för dina reflektioner💖
    Man behöver som sagt inte vara rädd för vad som ska komma upp. Det kommer inte mer än vad man klarar av😊

    • Exakt! Så sant 🙌. Önskar dig en fin andra adventshelg ⭐️⚘️❤️🤗

  2. Tack så mycket 🙏🏻🤗💖💕 jättefint om känslorna, mycket igenkänning där! Kram 🤗💖💚

    • Tack 🙏😍🥰. Ja, det är nog många som känner igen sig. Så man är som tur väl inte ensam även om det känns så ibland. Stooort tack för din feedback 🙏❤️🙏. Kramisar till dig 🤗🤗🤗⭐️⭐️⭐️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *