Känslominnen & tid- Välj ett kort

Tiden verkar gå sjukt fort så fort man befinner sig i vardagslivet. Stillar man sig och pysslar med nåt som gör att man glömmer bort vardagen (alltså en trevlig, rolig distraktion) så verkar tiden ändra sig. Som om den går saktare. Eller stannar helt. Det har vi nog alla varit med om. Att timmarna knappt räcker till i vardagen, man flaxar hit & dit. En annan gång gör man något trevligt (för sig själv eller i nån form av gemenskap) och då minsann kan man säga efteråt: “Men va, har vi suttit och pratat i 5 timmar?” eller “Oj, jag har läst ut en bok på 2 timmar”! Var tog tiden vägen?

Tiden försvinner alltså enligt klockan oavsett om man jagar tiden eller bara är stilla i den.


Tanken på tiden är något som fascinerar mig. Om jag och en vän skrattar åt något vi gjort. Påminner varandra om vad som hände och vad vi sa, så trollar vi fram ett känslominne- hokus pokus till NUET. Man känner EXAKT som man gjorde när det hände oavsett hur många dagar, veckor eller år som gått. Så man hämtar alltså något ur “tiden” och gör det verkligt här & nu. Efteråt säger man kanske till sin vän: “Fast vilket år var det nu igen”? Eller: “Va?! Var det 10 år sen?!”

En sak som jag upptäckt när jag reflekterat över tiden är att det bara verkar gälla saker som påverkat mig KÄNSLOMÄSSIGT. Vad gäller dom bra minnena är det ju inga större problem. Men när det handlar om dåliga minnen man påminner sig själv om, är det ju inte lika kul att trolla in dom i nuet. Kanske en annan person eller liknande händelse dyker upp och förtrollar oss så vi känslomässigt minns det dåliga. Samma fenomen som med dom trevliga känslominnena inträffar. När det gäller just dom dåliga känslominnena så vill man ju inget hellre än att dom aldrig mer påverkar en känslomässigt. Då får man trolla åt andra hållet. VARA i dom dåliga känslominnena HÄR OCH NU (bearbeta, reflektera, förstå och försonas). Och till slut finns det inte längre nån mening med att minnas dom. Eller rättare sagt, dom KÄNNS inte längre. Dom blir oväsentliga. Obetydliga. Till slut bleknar dom bort i tiden.

Oavsett om det handlar om bra eller dåliga känslominnen så är tiden inblandad på nåt sätt. Men spelar såna mänskliga frågor om tiden egentligen någon roll? Varför påminner vi oss eller relaterar vi så mycket till tid? Ett experiment: Ha en liten lapp och penna med dig en hel dag och rita ett streck för VARJE GÅNG du på något sätt inkluderar TID i ditt liv. (Tittar på klockan, planerar något, tänker på/relaterar till något som redan HAR hänt, pratat om tidpunkter osv).

Denna veckans inlägg kan jag tycka till viss del hörde ihop med förra veckans Känslo-vänner- Välj ett kort. Faktum är att jag hade kunnat skriva mycket mer om allt som är komplext, jobbig och underbart med känslor. Allting hör ihop på nåt sätt vare sig man pratar om dåtid, nutid eller framtid. Tid…. Vi använder verkligen det ordet på många sätt….

TACK ❤️ för att du läste min blogg idag. VÄLKOMMEN TILLBAKA!

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs veckans budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kropp ch allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG, din personlighet, beteenden, värderingar, egenskaper, rädslor, förmågor osv. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av Dig/Ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom Dig/olika områden av ditt liv.

Ibland kan också insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dras du inte till någon siffra/bild så är det troligtvis inget i budskapen du behöver just nu.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Det är dags att börja tro på dig själv. Tro på din förmåga och att du är så otroligt bra. Det gäller att se dina egna förmågor och egenskaper, inte jämföra dig med andra. Kanske du kommer på mer än du tror om du sätter dig ner och skriver en lista? Det handlar också om att även det lilla räknas, att inte lägga skuld eller vara taskig emot dig själv om du inte tycker att du lyckas eller åstadkommer något större. ALLT räknas! Du vet kanske inte hur du påverkar andra människor eller hur dom ser på dig. Kan du se på dig själv utifrån? Kanske det är lättare då att “bedöma” dig själv. Att göra skillnad handlar inte bara om att göra mer utåt, det handlar minst lika mycket om att vara mot DIG SJÄLV som du är mot andra (eller vill att andra ska vara mot dig). Om du skriver en lista och exempelvis bara kommer på tre grejer…. DET SPELAR INGEN ROLL. Dom tre sakerna är gott nog. Var stolt över dig själv. 

Kort nr 2: Hos dig känns det som det finns en hel del önskningar och drömmar. Saker du skulle vilja förändra/föra in i ditt liv. När du vet vad du vill och känner för, kan du då släppa taget om önskningen och låta den komma till dig`? Kan och vågar du ha tillit? Om önskningen inte är på någon annans bekostnad, utan sann inifrån hjärtat så behöver du bara erkänna den men INTE låta logik ta över. För den säger bara att det inte är möjligt, ifrågasätter osv. Det är inte poängen med att sätta en intention, vilja manifestera en dröm, nå ett mål. Utan det gäller att vara tydlig med vad man vill, gärna fantisera om hur det skulle kännas inuti om det var sant. Kom tillbaka till målet/drömmen/önskningen så ofta du vill. Kan det finnas något nu som du lägger onödig energi på, vilket behöver förändras/avslutas- för att ny energi ska komma in? Finns det något du redan nu kan göra för att ta steget emot något nytt? Skriv gärna ner vad du skulle vilja var en del av ditt liv och börja manifestera önskningen inuti istället för i det yttre.

Kort nr 3: Stanna upp och se hur magiskt livet är. Har du nyligen/är du fast i en situation som du vandrar i cirklar i? Vardagens ekorrhjul kanske snurrar på? Ibland behöver man stanna upp och se, verkligen SE  och betrakta sånt man tar för givet eller inte brukar stanna upp och lägga märke till för att man är i huvudet. När du stannar upp och låter kropp och sinne slappna av inser du kanske hur fint du tycker att det är när solljuset lyser på marken? Eller uppskattar vattnet i din kran? Livet är magi och livet vill att du ska vara levande i ditt liv. Så denna vecka, om du känner att hjärnan går på högvarv och kroppen utför en massa saker, gör nåt annorlunda. Stanna bilen på väg hem och stå i naturen. Nej, tänker hjärnan- sånt hinns inte med. Jodå, det gör det. I närvaro kan vad som helst hända. Kanske du lägger märke till nåt som du annars inte skulle lagt märke till? Lägga märke till, sakerna i ditt hem exempelvis. Att du faktiskt tycker om dom. Du förstår säkert hur jag menar. Lägg märke till- stäng av autopiloten. 

⭐️❤️🤗 KRAM 🤗❤️⭐️

meenakshi

4 kommentarer

  • Tack själv 🙏🥰, härligt med feedback en fredag 🙂. Önskar dig en fin helg ❄️⛄️. Varm kram från mig till dig 🤗❤️🤗

 1. Tid Tålamod Tacksamhet Tillit kom jag att tänka på när jag läste din blogg idag💖Dom orden har följt mig länge, och kan verkligen relatera till dem💖
  Valde två budskap🌟🌟Tack och Kram till Dig🙏🏻🤗

  • 🙋‍♀️ Hej! Jag håller med. Dom orden du skrev verkar ofta vara följeslagare på livets väg. Ibland glömmer man bort dom och får påminna sig själv.
   Tack 🙏❤️🙏 för att du tog dig tid att läsa bloggen idag.
   En STOR kram 🤗 till dig ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *