Bort ifrån eller hem till- Välj ett kort

Det finns människor som helt och fullt har sig själva ända från början. Som aldrig behöver leta efter sig själva i vad dom än upplever, möter, hamnar i eller där dom väljer att vara.

Det finns människor som alltid tappar bort sig själva, ibland mer och ibland mindre. Som alltid jagar efter borttappade bitar av sig själva i vad dom än upplever, möter, hamnar i eller där dom väljer att vara.

Det finns människor som befinner sig mittemellan. Som kan stå starka utan att rubbas i vissa lägen men som faller för minsta lilla när det gäller något annat i vad dom än upplever, möter, hamnar i eller där dom väljer att vara.

Ibland känns det som om världen surrar av allt man måste bli för att må bra, vara lyckad eller ens känna sig som människa. Ibland känns det som världen kokar av möjligheter och alternativ. Förbättra det ena eller det andra. Gör si eller så. Må bättre av det här eller det där…. Som om vi inte klarar oss själva och behöver hjälp med precis allting.

Utanför den kokande kastrullen finns något annat. En slags tystnad som lockar med reflektion inåt istället för utåt. En sorts stillhet som aldrig är intresserad av jämförelse, skuldbeläggande eller prestation, som skapar disharmoni. En enkelhet som egentligen inte är något annat än vilja, mod och ärlighet. Att vilja veta något om sig själv. Att vilja förstå sig själv. Att vilja lyssna på sig själv.
Att leta efter sig själv utåt av alldeles för många anledningar är en sak.
Att söka sig utåt för att ens inre vill, är en annan.

Och medan vi människor navigerar på livets karta- i djupet eller bland stjärnorna- så tackar jag DIG för att du läste min blogg denna fredag. ♡♡♡
KRAM från mig till dig 🤗🤗🤗

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

☆ för personlig & själslig reflektion ☆
Oavsett om du väljer via siffra eller bild, så finns vägledningen längst ner i inlägget. Det går inte klicka på någon siffra eller bild, utan bara känna efter vilket/vilka du dras till och skrolla ner. Då budskapen är allmänna/generella är det inte en personlig läsning för någon specifik person. 

Känn om du dras till siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3.
Eller tänk på en fråga
 som du vill ha vägledning/svar på.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- kroppen och allt som ingår i vår vardag (hem, hälsa ekonomi, jobb, relationer). Men även DIG- tankar, känslor, personligheten. Känn in var budskapet resonerar hos just dig med ett öppet sinne för alla sidor av dig/Ditt liv.

Du kanske dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Det kan vara så att du just nu har lite olika saker på gång inom dig/ inom olika områden av ditt liv.

Insikten kan komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det. Som att du kan känna att något stämmer men du vet inte hur/var det resonerar i dig/ditt liv förrän efter några dagar/närmaste framtid.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i Ditt liv/inom Dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning- ej någon spådom. Tack för idag! ❤

1.

2.

3.

Kort nr 1: Det här budskapet handlar om att förmedla något, kommunikation av något slag. Det kan vara att skriva ett brev eller kalla till ett möte. Uttrycka dig på något sätt och samtidigt kan det vara viktigt att själv kunna ändra perspektiv och ta emot andra alternativ. Det är bra att stå på sig när man behöver men det kan vara så i vissa fall att man blir alltför fyrkantig. Att kommunicera kan ha så otroligt många uttryck så att du gör ett statement inför ingen annan än dig själv kan också vara kommunikation. Som att du verkligen gör en förändring, släpper in mer luft, vädrar ur, rensar ut. Som att man gör slag i saker- kommunikation med dig själv. När du känner att hela luften vibrerar då behöver något “utlösas” och uttrycket sker genom dig. Hur kan du kommunicera det som behöver uttryckas denna veckan? Handling, ord med känsla bakom eller rent fysiskt utlopp?

Kort nr 2: Här kommer en vecka där du kanske ska släppa lite på krav och måsten. Flöda lite mer. Gå dit lusten leder dig UTAN att få dåligt samvete eller känna dig dålig. Dessa känslor går att jobba med om det behövs. Tillåt dig att vara och känna dig lite mer fri. Läs den där boken även om du “borde” göra nåt annat till exempel. Är du för fast i vardagen och har fullt upp så behövs nu en påminnelse om att frigöra dig lite. Vara lite spontan och följa känslan när den kommer, inte senare eller en annan gång. Du påminns om att självklart behövs rutiner och struktur för att det praktiska ska funka, det är EN del av livet. Men ofta tar den över alldeles för mycket och det blir för inrutat. Här hintas om att du tar dig an en mer fri och öppen inställning och bjuder in lite mer av “barnasinnet”. Det går att kombinera spontanitet och lust med vardagen- testa…. ofta….

Kort nr 3: Jag får ordet “hälsoguide” i huvudet och kanske är det så att saker och ting behöver göras vad gäller din hälsa. Antingen den är själslig eller fysiskt. Det är någon typ av balansering och harmoni som kallar på din uppmärksamhet. Om kroppen mår bra mår ju själen bra och tvärtom. Det ena leder till det andra och om du exempelvis tillåter dig själv att känna en känsla eller undersöka en känsla (varför känner jag så här nu?) så hjälper du därmed kroppen, för det blir en lättnad när man tar hand om och tar ansvar för hälsan, inom alla områden av ditt liv. Säkerligen har du olika känslor som även sätter igång tankar och får din kropp att reagera (magkänsla), inom vissa områden av ditt liv. Så ge både din kropp, känslo- och tankebeteenden lite extra uppmärksamhet denna veckan för att lära känna dig själv mer, bli mer medveten om vad som faktiskt pågår i ditt huvud och i din kropp. Kanske det för en del endast är något fysiskt som behöver sättas igång med medan någon annan behöver göra tvärtom- fokusera på nåt lugnt och rogivande för kroppen.

♡ My home is my heart ♡
(Jon Henrik Fjällgren)

(Samtliga foto/bilder kommer från gratissidan Pixabay.se eller från mitt privata fotoalbum)

6 thoughts on “Bort ifrån eller hem till- Välj ett kort

  1. Tack själv snälla du 🙏😇🙏. Önskar dig en fin helg ☀️🌸. Varm kram 🤗❤️

 1. Tack för dina tankar💗
  Valde kort nummer 3, och denna månad i oxens energi handlar mycket om kropp och hälsa💗
  Här i stan är det konstrunda med mängder av kreativa utställare hela helgen lång🌺🌼🌸
  Kram från mig och solen🤗☀️till Dig💗

  1. Tack ❤️❤️❤️😇😇😇🙏🙏🙏. Åh vad härligt med konstrunda och sol ☀️. Massa kramar 🤗🤗🤗❤️❤️❤️

 2. Tack Hanna♥️
  Glömde din blogg i fredags🙈 kanske inte ens var på fb…. Kommer inte ihåg😜
  I dag, tisdag tog jag mig tid att njuta av ditt inlägg 🥰 Mycket tänkvärt🙏🏼
  Ett extra tack för korten! Jaaa som vanligt är det huvudet på spiken😅
  Hanna=min livräddare♥️

  1. Lotta 🙏🥰😇 det går bra att läsa inläggen vilken dag som helst. Missar man en “fredagsrutin” nångång så gör det inget. Tack för att du tog dig tid att läsa veckans inlägg 🙏🩷 och tack för dina alltid lika fina ord 🥰. Massa kramar till dig 🤗🩷🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *